![]() |
Ilość załączników: 1
W lidlu u nas w tym tygodniu sa ladowarki do akumulatorkow z wyswietlaczem lcd i % stanem naladowania mam i potwierdzam ze warto jak by sie na polance trafily
Załącznik 71212 http://www.lidl.ie/en/Offers.htm?act...etail&id=25703 |
Już dwie takie (wcześniejsze) przerobiłem, zaleta jest taka, że padają długo przed gwarancją, a wada, że polski Lidl je wymienia, gwarancji nie przedłużając. :]
|
No nie wiem ja mam poprzednia werse w ktorej zamiast procent sa na lcd bateryjki z blokami i mi dziala ponad rok , a ta kupilem bo mi sie podoba ze ma stan w % pokazany :D
|
Cytat:
|
Eee tam , czasami brakowalo i tak drugiej wiec to uzusadniony zakup no i mi sie podoba :D
|
No. Zwłaszcza te kolory ma za***iste.
|
gumy turbo w biedronce :D testował ktoś pod wzgledem smaku? :)
|
Zjadliwe, ale to już nie to samo co za gówniarza się jadło ;)
|
Prawda. Bardziej mi pod Donalda podchodzi. I rozmiar nie ten. Ale za to obrazki z furami sa nadal! ***55357;***56840;
|
Za tydzien bedzie u nas w irl latarka 10W cree led wyglada ciekawie i ma specyfikacje IP44
http://www.lidl.ie/en/Offers.htm?act...etail&id=31317 http://www.lidl.ie/catalogmedia/ie/a...k4215_01_f.jpg |
Wyglada niezle.
|
Tylko te "Watt" nic nie mówi , ważne ile daję lumenów.
Na english lidl piszą, że ma 600 lm czyli nieźle. |
Pewnie 0 :szczerb:
|
Cytat:
|
kolekcjonujesz latarki?
|
Nie , mam 2 sztuki jedna w aucie i druga w domu gdzies lezy ;) , a ta mi sie podoba przyda sie na rower bo jest mocna ;)
|
Po mocy, o ile podaja rzeczywista mozna sie dowiedziec jaka dioda siedzi. Czyli od razu wiadomo co moze byc to warte.
|
Mieszkajac w irl gdzie sa normalne prawa konsumenta nie ma problemu, jak mi sie to nie podoba to ide i oddam do lidla wiec co mi szkodzi kupic i zobaczyc a moze mi sie spodoba ;)
|
W Lidlu są do nabycia śmietniczki z dwoma pedałami :taktak:
|
kłamiesz, podpisane jest z pedałem a nie z pedałami :sciana:
|
Heh a myślałem że Skrzynecka zachwalająca pasztet to szczyt żenady,potem Wachowicz reklamowała papier toaletowy to myślałem " no już gorzej nie będzie " . Teraz mamy śmietniczki z pedałami . Ciekawe która z polskich "celebritis " będzie zachwalać szczotki do klozetu . :D
|
A ten ciec na smietniku to jakis celebryta ?
|
Cytat:
|
Zeby nie bylo, ze wszystko nie na temat
http://www.aldi.pl/aldi_aparat_fotog...057_10129.html Ciekawe. |
Cytat:
|
Co oni zgupli z ta cena :/ 399 toz to 100euro za to .
|
Ilość załączników: 2
Dobra bylem kupilem tak wyglada , ciekawe jak bedzie swiecic w nocy, i myslalem ze to bedzie nieco mniejsze :)
Załącznik 73260 Załącznik 73261 |
a ile luxmenów ?
|
No to przecie pisze :P , a co najfajniejsze bylo w lidlu jeszcze dzisiaj na wszystko 10% off i z 17 zrobilo sie mniej :)
|
A co tam u Ciebie taka ciemnota :>
|
A jak, ciemno jak u murzyna w .... lol2
|
Mi się zdaje - czy te baterie to jakieś niewymiarowe... a nie standardowe paluszki...
|
wyglądają jak r20.
|
No właśnie to lipa straszna, jak by była na paluszki to akumulatorki i git
|
wróć, to są chyba r14, akumulatorki są dostępne, tylko cena ich jest.... wyższa... swoją drogą kiedyś baterie r16 i r20 były częściej spotykane xd. Pytanie czy Dark pamięta baterie płaską...
|
Tak są - ale trzeba specjalną ładowarkę do nich.
A takie paluszki AAA lub AA naładujesz bez problemu w BC 700 |
Czyli jest zapas na 2x18650 z drucikowaniem na podwojenie pojemnosci :D Bajka :D
|
Wiec tak latarke sprawdzilem w nocy czytaj teraz no i ja tez rozebralem w miedzyczasie, i mam kilka uwag elektronika ktora ma 3 funkcje 100%/50% mocy oraz blyskanie obcina moc do okolo 80% na 100% ;) wiec ja ominolem nie potrzeba mi migadelka tylko silnej latarki i odrazu widac roznice . teraz jest wada fabryczna do poprawienia po rozebraniu dioda led siedzi w lozu ktore odprowadza cieplo do obudowy sa tam 2 kable ktore przez nia przechodza co prawda jest pasta termoprzewodzaca ale jak wiercili otwory to zostala ryza i caly led wisi w powietrzu na tych ryzach i sie buja nie odprowadzajac ciapla prosta droga do spalenia leda , wytarczy zrobic fazowanie na otworach na kable i led elegacko siedzi w lozu i odprowadza cieplo , generalnie OK warto bo led jest faktycznie od cree , i wchodza w to baterie C lub jak kto woli R14 co z reszta widac na zdjeciu ;)
|
byłem wczoraj w Lidlu z pomysłem zakupu jednej głowicy termostatycznej i ...
:klnie: wszystko wykupili - co za naród ... chyba trzeba będzie przejechać się do innego Lidla, a tak mi się nie chce :P |
A propo latarek.. ktoś kiedyś polecał z Allegro jakieś modowane, podobno super świecące.. Szczegółów oczywiście nie pamiętam, ale takie też względnie niewielkich rozmiarów i kosztujące około 100 zł. Ktoś coś..?
|
Cytat:
Wychodzi trochę taniej ale na allegro niektórzy z pasjonatów są . jesteś z Wrocławia , to szukaj " grega" on ma swoją firmę Krypton jak dobrze pamiętam w Wrocławiu. Znajdziesz w zakładce nasz sklepik . |
Ktoś się orientuje, czy czekolady są jeszcze w promocji w biedrze? Ew. gdzie można dostać Milkę Oreo taniej?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pazyjom, uwidim. Mogl wczoraj nabic 10 i puscic spam :)
|
Podobno sa tacy co czekaja cierpliwie i buduja profil nawet :D
|
Żywiec flacha 0,5l po 1,95 w kałflandzie.
Właśnie zapróbowywuję....jest jak zwykle. Ważność do 15.03.15. Zapodałem dwie kszynki :spoko: |
Cytat:
Jeszcze z pięć lat pobuduję, a potem zacznę reklamować pomidory Grzenia. |
Cytat:
W weekend w Netto u mnie byla Lomza niepasteryzowana za 99gr. Termin do stycznia 2016. |
Ale się uczepiłeś. Otywyte popełniłem babola, termin do 15.03.16.
Te z 03.15 pewnie już dawno wypite ponownie po bioutylizacji. |
W tym tygodniu świeże ryby w Lidlu 25% tańsze, będę frutarianinem jedzącym ryby. :D
|
Dobrze wiedzieć, że tanie rybki będą. Uwielbiam ryby. Ostatnio w Tesco był karp w promocji, kupiliśmy 3 kg.
|
Karp jest pyszny! Wlasnie mi przypomniales, ze do wigilii zostaly trzy tygodnie z hakiem :-)!
|
a co sądzicie o tej właśnie ojszczałce elektrycznej z lidla ?!
używał ktoś? jakieś doświadczenia ? dzięki za info |
Czy dychy nie pieniądze, jak będzie źle działać, to i oddasz.
Świeża ryba w Lidlu, minimum 25% taniej, wszystko się zgadza, ale dorsz atlantycki, rozmrażany. :szczerb: Zjadłem na obiad wielkiego pstrąga upieczonego w piekarniku, na śniadanie zaraz drugiego zjem. ;) |
@ed jak Ty tyle wcinasz to do świąt nie będziesz miał miejsca na inne smakołyki :)
|
E tam, co to jest 300 gramów chudej ryby, nie jem smażonego, tłustego... a i tak od wyjścia ze szpitala 4 kilo przytyłem. :szczerb:
|
Kolega pracuje w dystrybucji ryb, mawia zawsze, jak widzisz tanią rybę w promocji, to sobie odpuść, to znaczy, że była śnięta, lub zdechła, wiec szybka obróbka na płaty i do sprzedaży jako super hiper promocja... Jeśli chcecie świeżego karpia to tylko żywego i do ubicia na własny sposób...
|
Zomowców już nie ma - i komu teraz dać karpia żeby fachowo zabili? :smutny:
|
Wnerwiają mnie z tym niby zabijaniem, a karpie i tak ożywają, męczą się jeszcze gorzej. Boją się sprzedać żywego tam gdzie widać, np. hala Bazaru Szembeka, chociaż w zeszłym roku nie było z tym problemu, "kontrol" musiała być wcześniej. ;)
|
Dlatego nie kupuje ryb po marketach.
http://www.pstragarnia.pl/ Tego, tego i tego prosze mi wylowic. |
Labraksa (okoń morski), dorsza, czy nawet pstrąga, żywego w sklepie nie kupię, więc bez przesady, że sam syf sprzedają, bo jak? :szczerb:
Mam w okolicy hurtownię/sklep z żywymi rybami, ale dawno tam nie byłem, bo się naciąłem na śmierdzącego błotem karpia. :] Stawów blisko nie ma, trzeba pojechać ze 30 kilometrów najmniej. Demek, kawał drogi masz, żywych rowerem nie dowieziesz. ;) |
|
|
Po tym Żuberku wypadałoby jakiś dłuższy spacer zrobić zanim dosiądziesz koło.
|
Robimy troche OT ale odpowiem.
Ja tam pojechalem jakos pasazer samochodu. Za goraco bylo dla mnie w tym dniu. Dwoch bylo na rowerach. |
No to mów, że w brzuchu przywozisz. :D
|
Ale to tylko jeden przyklad. Po zywe jezdze autem, nie bede wozil kilku sztuk w plecaku
;) |
Od dzisiaj w sprzedaży w biedro
http://www.biedronka.pl/pl/product,i...-vitality-plus Macie jakieś doświadczenie z elektrycznymi szczoteczkami? Warto wybrać ten model czy lepiej kupić oral-b 3D? Czy nie ma różnicy i później mogę tylko założyć końcówki 3D? |
Cytat:
|
Czyli ogólnie z końcówkami nie ma problemu, a pewnie i cena i okazja nie jest jakaś porywająca...
|
Cytat:
|
mam
jeden pies mozna tak na powaznie to tez mialem ten model (tylko wczesniejsza wersje) i bylem bardzo zadowolony koncowki kupuj oryginalne mimo ich ceny - i tak zmienia sie je raz na 3 miechy, wiec nawet te 10-18 PLN za sztuke (taki jest przewaznie rozrzut cen przy zakupie 3-4 sztuk w paczce) to nie majatek podroby potrafia kosztowac ponizej 1 PLN finalnie - i tak skonczylem na duzo wyzszym modelu ze stacja posiadajaca zintegrowany irygator dodatkowo drozsze modele dziela interwaly mysia zebow na kolejne cwirtki jamy ustnej i mierza sile nacisku (te najdrozsze nawet graficznie pokazuja, czy dobrze myjesz, ale to juz imho przerost formy nad trescia - wiadomo, ze to zalezy tez od grubosci portfela) a irygator... ktos kto nie uzywal to nie zrozumie - warto ta szczoteczka sie nie zepsula - jezdzi teraz jako wakacyjna znajomi mieli taka przez chyba 4 lata i dopiero wymienili - nadal dzialala, ale mocownie szczoteczek zrobilo sie troche luzne to oczywiscie moje przemyslenia imho lepiej wydaj raz na szczoteczke jezeli daje to szanse na zaoszczedzenie na dentyscie |
Cytat:
|
imho warto, ale lepiej gdzie indziej
taniej i od razu masz 3D White przykladowo - http://www.neo24.pl/?p=braun_vitalit...ceneo_spo=true |
ale po co przepłacać, w Rossmannie po 28zł na dwa paluszki AA
drze równo z dziąsłami, ponad rok ich używam, zmiana końcówki co 3-mce mniej więcej. Baterie starczą na około 2 miesiące. |
Cytat:
|
Rossman, to niestety drogi sklep, oprócz tego co mi jest natychmiast potrzebne, to kupuję tam tylko w promocjach, no i właśnie nie są one jakieś powalające, ale wtedy już można kupić.
Elektryczny pilnik do stóp Scholla widziałem tam za 170 złotych, no dobra, bez grosza :rotfl:, a ja kupiłem za sto dwadzieścia kilka z przesyłką, na 100% oryginalny. Świetna rzecz, tylko te baterie co tam są w komplecie, to od razu trzeba wyrzucić, albo spróbować, może jakiegoś pilota uciągną. Diamentowy wałek miał starczyć na 10 piłowań, używam ten sam od początku lata i jeszcze daje radę, chociaż już wyraźnie gorzej. Wadą takiego piłowania pięt jest to, że się syfi, w lecie można to zrobić w ogródku i po problemie, w domu nie dość, że ten urobek zbiera się na podłodze, to lata w powietrzu, i to jest straszne. ;) |
Od tego jest wanna - pusta najlepiej:)
|
No piłuję w łazience, później mop i już, ale w powietrzu lata. ;)
W lecie, to jest panie życie... a zapomniałem, Ty z Irlandii jesteś, ale pamiętasz jeszcze co to lato? :P |
Przez kilka dni w roku sobie przypominam albo jade na wakacje - ty z Polski jestes pamietasz jeszcze co to wakacja(zagraniczne);)
I ja pisalem o wannie a nie w lazience:) |
Jesli ktos musi nosic odblask poza zabudowanym to polecam cos innego
http://www.banggood.com/Sports-Cycli...html?bid=15742 Z kodem za 2,99 dolara i przesylka free. Polecam |
Fajne, ale przy zimowych ciuchach może się nie sprawdzić, rękawy.
Obowiązek noszenia odblasków powinien dotyczyć też terenu zabudowanego, o mało babki nie przejechałem niedawno, skręcałem z nieźle oświetlonej głównej w słabo oświetloną boczną, od razu jest przejście dla pieszych, więc świetnie widać, nikogo, kobieta przechodziła dalej, ubrana w brązowy kożuszek z zamszu, była poza snopem reflektorów (zapalające się w skrętach dodatkowe, to fajna sprawa, ale nie mam), jak ją już światła objęły, to i tak prawie nie było widać tej mistrzyni kamuflażu, dobrze, że wolno jeżdżę, a po zmroku jak emeryt rencista, bo by było niewesoło... |
17cm dlugosci opaski, wiec mozna na rekaw :)
|
Gadżet zaj*bisty. Znając jednak życie (i prawa Murphy'ego) bateria skończy się zawsze w najmniej odpowiednim momencie. :sciana:
Tymczasem okazuje się że życie w mokrej krainie ma swoje dobre strony: http://rsa.pmms.ie/ProductDetails.as...arameter=HIVIS Zero euro + darmowa wysyłka kurierem. :spoko: |
Bateria na troche starczy, poza tym widac jak swieci jak sie uzywa. Ja bym nie traktowal tego jak gadzet. Lepiej widoczne jak odblask, a i w narodzie panuje zasada, zeby kupowac jak najtansze. Pozniej sie okazuje, ze odblaskowe wszywki w lidlowych butach sa szybciej widoczne niz opaska za 1,99 cebuliona ;)
RSA za darmo daje takie cos? |
Ide do Lidla! k***a
Kupie mozarelle. Duzo mozarelli! |
M@X poszedł do Lidla kupić trzy kilo mozarelli :ysz:
|
Kupilem mozarelle. I lososia. I czarne oliwki i cytryny. Bedzie pysznie!
A potem mango. :taktak: |
w ciąży jesteś czy jak?
|
rozumiem że z mocarelli będzie zacier, toast2
ale do czego oliwki i cytryna :wow: |
Zagrycha ?
|
A ja przeczytałem, że M@x w Lidlu kupił czarne dziwki :O k***a
|
Cytat:
W Lidlu są płaty łososia deluxe, pyszny! Zeżarłem trochę na surowo jak dzieliłem na pół do zamrożenia. |
Cytat:
@edu - bez pestek. Bede robil rolady z lososia i mozarelli, pysypie parmezanem, doloze czarne oliwki i skropie sokiem z cytryny :taktak: |
A co do picia? :>
|
Woda spod ogorkow
:czar: |
Jak ktoś chce pić (oprócz tej wody z ogórków) to w Lidlu jest promocja na Budweisera w konserwie, kupiłem całą zgrzewkę
|
Czydzieści? Akurat na okres świąteczny ;)
|
Trzydzieści piw, to na wieczór na dwóch, jak się bardzo późno zacznie, ale i tak wizyta na cepeenie bardzo prawdopodobna. ||
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:58. |