![]() |
Jeśli biedronki dają mleko, to i karkówka może być z lidla!
|
Mleko od krowy i jaja od chłopa.
|
Giej i zoofil!
|
Lubi trzmiele?
|
Cytat:
|
W Lidlu nie ma Żywca, są za to inne paskudztwa, np. karkówka jakaśtam, co ma być wędliną, a wali zjełczałym schabem karkowym mrożonym w ramach zapasów strategicznych. :]
|
Nie wiem co wy tam kupujecie, ale wędliny spod znaku Werbliński z Lidla są całkiem dobre.
|
wole jednak dac zarobic znajomemu masazowi za kilka kilo swojskiej, pasztetowej, salcesonu i calej reszty. przynajmniej wiem co jem
|
demek, pod warunkiem, że papiery od weta są :]
|
Ja mam też wybrany sklepik, który sprzedaje wyroby małej masarni, są bardzo dobre, ale z Lidla kiełbaski pieprzowe Werblińskiego są świetne. :)
Trzeba patrzeć co się kupuje. Jak w kiełbasie jest 20% mięcha to może psu bym dał. |
Żaden masarz nie ubije ci świniaka bez papieru od weta. Przynajmniej u nas.
Papier kosztuje grosze, a ryzyko w razie czego zbyt wielkie. |
Ilość załączników: 1
|
A najlepiej, to szwynię hodować sobie na balkonie, ale nie w mnięszkaniu. :D
|
Carrefour - tylko 25.06
|
Pewnie będzie po jednym na każdy sklep. :>
|
I kolejna z największych bitew w historii świata: Bitwa pod Carrefour. :hahaha:
|
Cytat:
Cytat:
k***a |
Spróbuje się załapać :D
W piątek, również w Carrfurze nawigacje TomTom EU 3,5 cala za 149zł. Za tą cenę dobra pozycja. Aktualizacja do nowej mapy za free. |
to o wiele taniej, niz koszt samej mapy! mapa eu to 200 euro!
lol |
Carrfuor zrobił iście gazetkową promocje :] Wykonałem kilka telefonów do pobliskich hipermarketów, których dotyczy promocja i wszyscy zgodnie powiedzieli mi, że nie mieli nawigacji i podobnie będzie z laptopami. Sieć ma niby problemy logistyczne w całym kraju - tekst roku <lol>
|
epol, ty wykonałeś kilka telefonów. Ja pokusiłem się podjechać do marketu na otwarcie. To samo co piszesz. Nie dostali ich wcale :/ No myślałem, że mnie tam trafi :sciana:
Inna myśl, może dostali po parę sztuk i pracownicy się załapali? |
Dzięcioły jesteście.
Na taki prosty myk dać się.... |
Jeden może był na cala Polskę... tu chodzi o coś innego, dać super ofertę, ludzie przyjdą, a ze nie kupią tego to nic takiego... ważne ze przyjdą i może coś kupią innego...
|
Cytat:
TomToma nie było. Pstrąg był (ale nie 13,99, jak w gazetce, a za 21,99). Ale upolowałem Żubry cztery (na stoisku z piwem wyczyszczone - ale myśliwi przegapili w ostępie z promocjami ;) ) i węgiel drzewny. Węgiel spaliłem, żubry kończę :) |
W promocjach chodzi o to, żeby człek wziął w kieszeń tysiaka i przyjechał, z tego smutku, że nie kupił se laptoka, nakupi czego innego, pewnie niewiele taniej niż w pobliskim sklepiku, ale za to w promocji! :szczerb:
|
Do psychiatryka ten cały Farfur na badaniak***a
|
Wszystkich. Psychiatrów i personal też.
|
Tak jak napisał @grzeniu, to jest stary "chłit matetindowy", nawet jak promocja nie wypali,to i tak o sieci jest głośno,a czy dobrze,czy źle to już sprawa drugoplanowa.
:konf: |
Karfur jest o tyle dobry, że zawsze są w nim filtry do kawy.
|
Inspekcja Robotniczo-Chłopska jakby istniała to szybko by z GS"Carrfuor " porządek zrobiła-powyciągała by z pod lady i magazynów pochowane i przygotowane laptopy i nawigacje dla spekulantów.Kolegia,sądy,mandaty ,internowane kierownictwo GS,odwołani i aresztowani kierownicy sklepów i działów,konfiskata mienia................. a nie co teraz się dzieje w tym handlu -promocja głupoty i idiotyzmów k***a
|
Złodzieje. Przypraw nie sprzedają.
|
To wcale nie jest taka prosta sprawa, że pisze się o promocjach, których nie ma. Na dobrą sprawę - jeśli prawnik (specjalista od spraw konsumenckich), z którym kiedyś o tym rozmawiałem, miał rację - można żądać wydania towaru, który był ogłoszony w reklamówce. A już zwłaszcza jeśli było się w sklepie zaraz po otwarciu w dniu, kiedy promocja zaczynała obowiązywać. Sklep musi w tym momencie udowodnić, dlaczego towaru nie ma i ewentualnie zaproponować jakąś rekompensatę.
Może należałoby to zgłosić do UOKiK lub Inspekcji Handlowej..? |
Sprzedawca nic nie musi proponować w ramach rekompensaty - zwróć uwagę, że w gazetce drobnym drukiem zapisano, że informacje w niej zawarte nie są ofertą handlową.
|
Owszem, na temat tego dopisku też rozmawialiśmy. W jego ocenie jest on bez znaczenia.
|
Prawnicy to de.bile.
|
Cytat:
:haha: |
Cytat:
|
Cytaty pochodzą z notebookcheck.pl :D
Cytat:
Cytat:
|
nice..
i bynajmniej nie do Carrefoura bym skargi pisal.. |
Na Allegro już parę sztuk -pewnie pracowniczych jest w cenie od 1200zł do 1500zł-ale prawie żadnego zainteresowania.
|
|
W niektorych BIdronkach sa jeszcze nawigacje GoClever 5060 za 199zl jakby ktos nosil sie z zakupem kupna navi. Wgrywanie innych programow do navi bez problemu bez odblokowywania. Jedyna wada to slaba widocznosc pod swiatlo. No ale to wiele modeli posiada takie ekrany...
|
Cytat:
|
No to napisalem gdyby komus nie spasowala orginalna lub potrzebowalby EUROPE. Generalnie GoClever to firma godna polecenia temu polecam. Sam zaposiadam 5065 i nigdy z nim problemow nie mialem i poki co zawsze prowadzi do celu ;)
|
Co myślicie o tym?
Cyfrowy skaner do negatywów 159.00* http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_20484.htm opis z sensorem CMOS - 5 megapikseli cyfrowe zapisywanie zdjęć bezpośrednio z negatywu lub slajdu na PC do wszystkich negatywów (film 35 mm) lub pokazu slajdów (obramowanych 5 x 5 cm) One-Button-Scan ***8211; skanowanie jednego zdjęcia przez naciśnięcie przycisku automatyczna regulacja kolorów i naświetlenia przesyłanie danych i zasilanie kablem USB (zainstalowany na stałe) z płytą CD z oprogramowaniem, szczoteczką do czyszczenia i 2 uchwytami do slajdów i klisz antypoślizgowe nóżki do pewnego stania wymagania systemowe: MicrosoftŽ WindowsŽ XP (SP2), Windows VistaŽ lub WindowsŽ Warto zaryzykować, mam parę kilometrów negatywów |
Podstawowe pytanie - jakie to 'cudo' ma gęstość optyczną...
Mój stary skaner EPSON Perfection 2400 z przystawką na slajdy i negatywy ma 3,3 i rozdzielczość 2400x4800 bez interpolacji... Podejrzewam, że ten będzie bardzo podobny do poniższych: http://allegro.pl/skaner-slajdow-neg...737090948.html http://allegro.pl/skaner-usb-do-klis...744604408.html Lepszy Plustek ma podaną gęstość 2,0... http://allegro.pl/skaner-do-slajdow-...722889613.html Ja bym tego nie kupował... |
Ten skaner z Lidla to zabawka, soczewka na matrycy jest plastikowa, a skanowany negatyw wychodzi jakiś zamglony. Może to wina oprogramowania, a może matryca jest słaba. Widziałem to urządzenie w akcji u znajomego.
Jeśli potrzebujesz lepszą zabawkę do negatywów i slajdów to polecam Media-Tech MT4092, tam matryca ma przynajmniej rozdzielczość 5 mpx. |
No tak, ale 400... Ja wiem, że to i tak niewiele, ale już za dużo...
|
Ja na razie się wstrzymuję z tym "cudeńkiem" z lidla. A i tak czeka mnie zakup skanera do negatywów. Chyba, że któryś z użytkowników pożyczy :>:>? (może być zwykły plaszczak z przystawką)
@ed, a byłeś w lidlu, macałeś? Ciekawi mnie jak to wykonane jest. Daleko mam do lidla :/ |
A co Ci da 'macanie' skanera? :mruga:
Chcesz nim się delektować organoleptycznie czy skanować slajdy i negatywy? :D Ormianin napisał jak toto skanuje. Wina albo słabego toru optycznego, oprogramowania matrycy albo, jeśli tu występuje, zbyt mocnego filtra dolnoprzepustowego albo wszystko na raz... |
Do klisz, to chyba lepiej normalny typowy skaner z przystawką ?
No ale ja też mam kilometry klisz, i jakbym miał to skanować w ten sposób to by mnie trafilo cos... |
|
Jakbyscie widzieli w jakis lidlo-biedronkach miernik poboru pradu co by mozna bylo zrobci sobie pomiary kazdego urzadzenia to dajcie znac....
|
Może ktoś się skusi od 16.08... :)
Załącznik 57977 |
Ja się nie skuszę,
ale to jest w sam raz do akademika do zarżnięcia przez 3 lata... :] |
Cytat:
|
Cytat:
|
Bardzo Cie polubiłem...
|
W Realu wielka grzebalnia filmów DVD, wygrzebałem 6 za 56 :D
A można było dużo więcej wygrzebać. :taktak: http://img823.imageshack.us/img823/4338/realfilmy.jpg |
Dziś widziałem jakieś filmy w Biedronce-zbytnio się nie przyglądałem jakie,gdyż nie mam czasu aby cokolwiek obejrzeć .
|
Jak blu-ray'e po tyle będą dajcie znać ;)
|
edu, zgadzam się, jak dla mnie to:
boxy premierowe nie powinny być droższe jak 50zł, a reszta nie więcej jak 20zł, wtedy można kupić więcej (ale ci na górze tego nie wiedzą). Wyobraźcie sobie, że 95% ceny filmu to w uproszczeniu opłata za "licencję" - nie wdaję się w szczegóły typu podziały dla dystrybutora, wytwórni itd. a pozostałe 5% to nośnik i pudełko (chodzi mi o DVD, BD się nie interesowałem). Jak zarypiecie płytę z filmem, to powinno dać się ją kupić za 5% ceny filmu, ponieważ licencję na film już raz kupiliśmy! -na fakturze powinny być dwie pozycje: nośnik i licencja. Ale lepiej po złodziejsku, niech kowalski kilka razy licencję wykupi... |
Cztery pokoje...
:spoko: Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPad przy u***380;yciu Tapatalk |
w realu dzis widzialem Motorole FlipOut przeceniona z 900 na 559 czy cos kolo tego
dobra cena za nowke sztuke :) |
Czy ja wiem..
http://allegro.pl/nowa-motorola-flip...790341968.html (pierwsza z brzegu, jest znacznie więcej) |
znaczy jedno - producent wyprzedaje
|
Patrząc na wygodę obsługi tego telefonu wcale się w sumie nie dziwię..
Ale.. każdy lubi co innego |
U mnie w pracy dosc popularny wsrod kobiet. Nie uzywalem. Design ma w sumie ladny, ale estetyka puderniczki skutecznie wyklucza mezczyzn z targetu producenta...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
przeciez to telefon dla kobiet
on nie ma byc wygodny, on ma wygladac (i wyglada jak puderniczka :haha: ) edit: M@X mnie uprzedzil |
Tak, miałem taki w łapie - koszmarek :D
|
Dwa z wygrzebanych w Realu filmów (Patch Adams i Urodzony 4 Lipca), to niestety VCD, no nie myślałem, że pod koniec 2011 roku da się jeszcze kupić tak kolekcjonerskie wydania, nówki nieśmigane. :szczerb:
Dla żarłoków w Lidlu jest świetny francuski camembert, zielone hiszpańskie oliwki z pestką, na tle tego co można kupić, to świetne i tanie, dziki łosoś mrożony, nie kupowałem, ale ciotka z Londynu kupuje i mówi, że dobry. :blink: |
teraz juz wiem o czym wczoraj zapomnialem grrr
mialem pisac, ze w lidlu promocja na rowerowe akcesoria http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=25260 http://188.165.40.182/~demek/foto/ro...6/image002.jpg http://188.165.40.182/~demek/foto/ro...6/image007.jpg http://188.165.40.182/~demek/foto/ro...6/image008.jpg kupilem jeszcze dluzsze spodenki, klucz za 10zl i koszulke z rekawami luzem |
A ten woreczek, to na jajka?
|
Na jajka i zęby.
|
nie napisali w instrukcji do czego ;-)
|
Mieli pisać o takich oczywistościach?
|
Tylko nie szarp za te sznureczki.
Taka dobra rada. |
Właśnie rozgryzam licznik rowerowy com go dzisiaj w Lidlu kupił, nic nie rozumiem, ale go zaprogramowałem na razie. :D
|
a kask swieci i to calkiem niezle, przyda sie na drodze
http://188.165.40.182/~demek/foto/ro...6/image011.jpg |
A tak myślałem, co to jest na ostatnim zdjęciu :hmm:
Byłem pewien, że to piłka do rugby albo coś podobnego :O |
gupi
z dziurami? k***a |
Cytat:
|
tylko ja poki co nie obiore, brzusio za bardzo widac :P
|
oj żebyś wiedział... :P
|
ale teraz jest cel, zrobic tak zeby brzuch nie odstawal ;-)
|
no...
|
To teraz luzem rękawy same sprzedają?
|
nie. koszulka jest z krotkim rekawem ale sa dodane dlugie rekawki, zakladasz na reke i tyle ;-)
|
kobietom się nie przyda... trzeba mieć biceps.
|
na mnie ciut ciasne ale bez przesady
|
te okularki mam od jesieni
zajefajne, ale antyfog na pomaranczowych szklach to pic na wode ;) szkoda, ze nie ma szkielek z polaryzacja, ale cena i tak swietna :) |
nie wiem jak inne szkla ale pomaranczowe bo jednej wizycie na glebie w lesie sa porysowane
|
|
U nas jest lepiej, lepsze garnitury noszą pajace!
|
cieszcie się, że nie ma osobnego opakowania specjalnie na Polskę...
|
Nie zaglądam ostatnio do Lidla, Biedronka jest lepsza i tańsza, a Społem najlepsze.
|
Lubię Społem, ale tanie nie jest..
|
U mnie Społem ma prawdziwy wiejski chleb z Garwolina, po to tam zaglądam. :)
|
O dziwo chleb mają tam nawet niezły (oczywiście nie ten luzem). Chociaż we Wrocławiu na szczęście można dostać jeszcze lepszy (bez jakichkolwiek ulepszaczy, na zakwasie, razowy itp.).
|
Mnie wkurza jak baby wiejskie sobie pieczywo luzem wybierają
gołymi łapami wymaca 10 bułek aby wybrać 3. Zawsze pcha mi się na język tekst najpierw sobie podciera a potem wybiera ? :klnie: Jak widzę takie porozwalane to nieraz sobie daruję... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:09. |