![]() |
Ale macie problem.., temat trzeba zamknąć - jak ktoś lubi kupować "okazje z gazetek" w dyskontach to jego przyjemność i tyle... a jak ktoś się zna na rzeczy to wie co kupi i nie kupi kolekcjonerską okazje...
Mnie tylko interesuje czy ten temat jest forma reklamy dyskontów i podlega takiej samej weryfikacji co reklamy ze sklepów komputerowych których linki traktuje się jak spam... niech że się wypowie jakiś moderator na ten temat... Przecież każdy z nas dostaje te dyskontowe gazetki do skrzynki na listy i te okazje sobie może sam wypatrzyć... |
Do zawodowego :mruga: wiercenia to Metabo albo Hilti. :>
|
Cytat:
A konkluzja jest taka: Jeśli komuś ten topic nie pasuje, to niech go po prostu nie czyta. I wszyscy będą zadowoleni :spoko: |
No już dajcie spokój, tak samo każdy może sobie informacje w internecie znaleźć, więc po co topic o tym, każdy może film obejrzeć, więc po co o tym mówić, każdy może piosenkę, kawał, filmik, zdjęcie i tysiąc innych rzeczy znaleźć, więc.. Nie popadajmy w paranoję..
|
kupiłem w lidlu "koziołki" do miniaka :D
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf//page...porki_skladane wykonanie porządne 630kg wytrzymają :jupi: |
Cytat:
|
Cytat:
P.S. wózek jeszcze się nie rozpadł :D |
Drugi raz **** strzelił ładowarkę z Lidla - trzeba będzie wymienić. :szczerb:
Jednym słowem działają rok. :] |
Zobacz, czy tam nie mają lodówek z gwintem :)
Kurcze praktyczna rzecz... |
Cytat:
|
Dają 2 lata, jak na wszystko elektryczne...
|
Cytat:
|
Zadnego certyfikatu ani nic.
Jak sprawdzic czy dobrze mierzy ? Na kazdej stacji porownasz i zawsze bedzie inaczej :D I ktorej stacji uwierzyc ? Lub moze temu przyrzadowi ? |
sprawdzić na kilku? :idea:
to proste mierniki, różnice nie powinny przekraczać jednej, no góra dwóch 'kresek', chyba że egzemplarz jest walnięty |
I co? Wjezdzasz swoim samochodzikiem do lidla i sprawdzasz? :haha:
|
Jejq. Sprawdzasz gdziekolwiek, choćby u wulkanizatora, oni z reguły maja dobre.
Jak źle mierzy to wymieniasz, a sami mówicie, że w lidlu nie ma z tym problemów. |
W jakimś Autoświecie chyba były testy takich tanich mierników. I tak jak rzeczy w Lidlu uważam za dobrej jakości, tak tego akurat bym raczej nie polecał. Błąd pomiaru będzie prawdopodobnie wyższy, niż możliwe odstępstwa w oponie od właściwego ciśnienia.
|
Nad czymś takim się teraz zastanawiam:
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...chwyt_rowerowy Kończę właśnie porządek w garażu i będę chciał rower wyrzucić na ścianie. Myślałem o hakach, ale to w sumie podobne, a i materiał przyjemniejszy (dla roweru..). |
Ja mam coś podobnego do tego tylko z pianką na hakach, w byle sklepie rowerowym kupisz takie za ~30 zł, ale chcę wymienić na coś tego typu bo rower mi będzie mniej miejsca zajmował. Zwłaszcza, że wisi nad łóżkiem :P.
|
No właśnie o czymś takim, jak te pierwsze haki myślałem. I sam nie wiem, czy to z Lidla nie będzie lepsze, przynajmniej wygląda bardziej solidnie i 'delikatniej' dla roweru.
Ten drugi sposób niezbyt mnie przekonuję, stabilne pewnie jest, ale sprawia takie wrażenie, jakby się to wszystko miało zaraz zwalić na ziemię. W sklepie może być, ale w domu.. |
Stabilne lub nie. O jakich my tu silach gadamy. Smiesznych tylko. Nie ma sie co bac, to nie czolg.
|
:wow: Byłem i nie zwróciłem uwagi. Trzeba będzie naprawić ten błąd ;) Piwo pszeniczne
|
Cytat:
Kurcze.. byłem wczoraj w Lidlu, przeglądałem gazetkę reklamową i pamiętam, że coś jeszcze mnie zainteresowało, z ostatniej strony chyba. Przejrzałem ofertę na stronie, ale jestem prawie pewny, że tego tu nie ma (mimo, że nie pamiętam co to było ;) ). Można gdzieś na internecie przejrzeć gazetkę Lidla? Jest kilka stron, gdzie są takie rzeczy, ale Lidla nigdzie nie widziałem.. |
Cytat:
Gazetka Lidl EDIT: Ale okazuje się, że to to samo, co na ich stronie...(( |
Przypomniałem sobie co to było, chociaż na stronie dalej znaleźć nie mogę - taki komplet zasiskaczy (o ile dobrze pamiętam dwa duże, albo 4 małe). Często mi czegoś takiego brakuje, jak coś kleję, czy z innego powodu chcę unieruchomić. Może to być przydatna rzecz.
|
Cytat:
|
Było w tej samej gazetce, co sprzet rowerowy, więc zakładam, że w tym samym czasie.
|
Cytat:
:rotfl: |
Witam
Co o tym sądzicie dałoby sie tym pomalować sufit farbą emulsyjną? http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...yskowy_do_farb |
Cytat:
Cytat:
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...0730.p.Zaciski O to chodziło :pytanie: |
Cytat:
A co do pytania - emulsyjna za gęsta jest na pistolet IMO. |
Cytat:
Czyli jednak później, znaczy, że gazetka pojawia się wcześniej, niż oferta na stronie/w mailu. Ciekawe.. |
A dziś w Tesco :
- T-Shirty Cheerokee - 16 zł - Bluza Cheerokee - 26 zł (długi rękaw) - Koszula militarna krótki rękaw - 31 zł - plecaczki małe - 15 zł |
dziękuje bardzo za odpowiedzi także pistolet sobie odpuściłem
|
W Aldiku w przyszłym tygodniu oferują:
Zestaw wierteł Warto sobie zaprzątać tym głowę :hmm: (uprzedzam komentarze- nie do celów komercyjnych ;)). @jou kiedyś coś chyba pisał, że któreś są nie za bardzo, ale coś nie mogę odszukać :zawstydz: |
Tych z aldiego nie miałem.
O ile wiertła do stali, czy drewna ujdą jako tako, to do betonu kupuję tylko markowe. |
Od dzisiaj do niedzieli wszystkie monitory taniej o 30% w Tesco.
|
tyle ze wybór mają bardzo skąpy...
|
Nie to co w Lidlu...:sciana:
|
Nie to co kabanosy z Lidla! Paluszki lizać hrabio Barry Kent. :jem:
|
Cytat:
|
To nie byl ketchup tylko musztarda - oszukali Cie;)
|
Cytat:
|
Walą Cię Patrix w rogi jak moja starą w hipermarkecie...
edit: Nie! Nic więcej o romanesco! |
Dzisiaj w Realu...
...remont. |
Cytat:
|
08.08 w Saturnie będą żenić towar bez VATu. Trzeba donieść skarbówce...
|
remont w realu to zło!
|
to deski tam pewnie mają? :hmm:
grube? |
Deski to płaskie są a nie grube:D
|
mam deski jak was slucham:haha:
|
A w Lidlu remontu nie ma.
Byłem i sprawdziłem. |
Tzn nie będzie specjalnych promocji :sciana:
|
Czym se rozni promocja specjalna od niespecjalnej :>
|
Niespecjalna to taka zwyczajna. wszystko kosztuje normalnie tylko stoją tablice z napisami promocja :taktak:
A specjalna - to jak np mówisz, że likwidujesz albo remontujesz.....a potem sąd konsumencki dopierd*** ci karę za robienie ludzi w konia :czytaj: Oczywiście wszystko również kosztuje normalnie. |
Tym samym co szkoła specjalna od niespecjalnej.
|
specjalna to 1 grosz taniej. :rotfl:
|
specjalna to 1 grosz drozej, niespecjalna w tej samej cenie;)
Tak samo jak sa bilety normalne i poj***ne |
Cytat:
|
Po 1 to cena poszla w gore, po 2 od tej ceny jest - VAT wiec duzo taniej nie bedzie;)
|
Wszystko bez VAT-u.....ta reklama kłamie i ktoś powinien się tym zająć.
Jeśli nie kłamie, to powinna zająć się nimi skarbówka. |
No i stało się!
W Lidlu też remont. |
Wakacje w pełni! :rotfl:
|
Cytat:
Oczywiście cena poszła w górę, żeby jak najmniej obniżyć... Ale i tak kupiłem DVD o 30 zet niżej niż znalazłem w necie, więc w sumie opłaciło się przejechać. |
Ja nic nie kupilem bo mi sie nie chcialo stac w calkiem sporej kolejce.
A taniej byl np akumulatorek do panasonica (ceny nie podnosili). Za to podniesli np cene offica, chyba ze taka kosmiczna maja na codzien. Byly tez zajefajne sluchawki pioneera bodajze lub panasonica. Kapitalnie lezaly na glowie. 122 chcieli za nie. Moze jutro sie przejde i zobacze jak z cenami i jaki to byl model, trzeba bedzie na nie zapolowac. Lezaly sobie tez 2 sztuki nagrywarki pioneera 112 za ok 100pln. Jakis plextorek za kilka pln wiecej. Za to tragedia z gps. Zadnego turystycznego nie widzialem. Moze jutro w mm. Innych grzechow nie pamietam. Gdyby nie kolejki to mzoe i bym sie porzadnie zaopatrzyl (po wczesniejszym sprawdzeniu cen). :P |
Saturn : Office 250 zł a kosztował niedawno 199 zł. NIE BYŁO WINDOWS XP HOME (he,he..) Za to był PROFESSIONAL za 599 zł. Tyle w temacie promocji.
|
Niedawno to nawet za 175 byl.
|
Cytat:
|
W poniedziałek w LIDL'u do kupienia będzie:
Zszywacz Ktoś może ma i używa :hmm: Dobrze się sprawdza :pytanie: Ciekawostką jest to, że akceptuje też gwoździe. Sprawdziłem podobne na necie ale dedykowane były tylko do zszywek i to jednej wielkości. |
Wygląda jak mój 5letni tapicerski...
|
w Praktikerze lodowka elektryczna 12V za 129pln (nie ma mozliwosci zasilania 230V, dosc mala, ale to i tak bardzo, bardzo tanio)
w Makro komplet 6 srubokretow za 3,50 - 3 krzyzaki i 3 plaskie, markowane TopTools, o dziwo wygladaja pozadniej niz Stanleye wiec wziolem i na razie bardzo pozytywnie sie zdziwilem (ale zobaczymy po jeszcze kilku bardziej zardzewialych srubach - jakbym zmienil zdanie to dam znac!) <- a pisalem ze nigdy wiecej taniego srubokretu nie kupie, a tu takie zdziwienie :O dzis w Tesco widzialem plecak taki maly jak do szkoly za... 2,50 jakosc co prawda odpowiednia - znaczy sie bym nigdy dziecku nie kupil, ale cena faktycznie powala :D |
Ilość załączników: 1
Cytat:
http://www.wkretaki.eu/produkt.php?produkt=2963&kat=all Mam ww. zestaw kupiony kiedyś w "Praktikerze" za 5 zł. Jednak bardzo niewygodny w użyciu - metalowy, wąski uchwyt powoduje, że wkrętaki są nieporęczne, ba... nawet potrafią zrobić niezły odcisk na dłoni :szczerb: Dlatego też sprawiłem sobie inny zestaw: Załącznik 52922 Wygodny w użyciu, wieloczęściowy i jak do tej pory dobrze działający. |
to co pokazujesz to wkretaki precycyjne - a ja kupilem takie zwykle - do zadan silowych ;)
precyzyjne nie sa narazane na duze obciazenia, wiec prawie kazdy badziew powinien dac rade ale zwykle srubokrety to inna bajka - musza byc dobrej jakosci bo inaczej ukreca sie na pierwszej srubie, ktora przywarla albo, co jeszcze gorsze, zniszcza lepek sruby o dopiero jest problem obok siebie wisialy Stanleye, czyi dobra firma, i te TopTools i o dziwo te TopTools wydawaly sie lepiej wyknane moze to dlatego, ze mialy wyglada jak z programu HowIt'sMade (byl odcinek o srubokretach i dlutach) :haha: w kazdym razie na razie dzialaja rewelacyjnie, co mnie bardzo zdziwilo o, te konkretnie http://www.wkretaki.eu/produkt.php?produkt=2957&kat=all |
a ja ostatnio za same takie cążki do obcinania zapłaciłem bardzo tanio, bo 35 złotych...szwajcarskie były...:>
ale jakoś nie żałuję :D |
te przynajmniej coś utną :taktak:
kiedyś wziąłem jakiś taki badziew (szwagra były) do ręki i chciałem uciąć drucik fi 2mm......jakież było moje zdziwienie, gdy na drucie nie było ślady za to w cążkach owszem - taki odpowiadający drucikowi :O |
|
matematyka trudna rzecz..
Swoją drogą warto by to do jakiejś gazety/serwisu informacyjnego wysłać. |
Ja się tylko zastanawiam, czy to nie jakiś klient-dowcipniś poprzestawiał te tabliczki? :>
|
Cytat:
Załącznik 52937 |
Cytat:
|
no nie, mógł zmienić na 001,00 :idea: ale śmieszniej zrobić idiotów z obsługi supermarketu, co najczęściej w granicach prawdy się mieści.
|
Ilość załączników: 3
Cytat:
Załącznik 52938 Załącznik 52939 Załącznik 52940 |
Sam kiedyś taki numer widziałem, jeszcze przed tym jak telefony miały aparaty, dawałem też zdjęcie 5 i 1 groszowej obniżki w Lidlu, ale tamte tabliczki zbyt łatwo przestawić... :>
|
przestawiles, a potem dawales zdjecia aparatem bez aparatu.
swoja drogą obnizka 20gr jest warta jechania do innego sklepu. hahaha. |
Apropos obniżek - kupiłem sobie właśnie odkurzacz zelmera cobrę II silent za 199 zł. W promocji w Realu, niezła cena.
|
I odkurzacz 5 lat pochodzi w przeciwieństwie do tych co mają rok gwarancji :szczerb:
Doczytałem - 4 lata pochodzi, bo tyle ma gwarancji :rotfl: |
W poniedziałek w LIDL'u do kupienia:
Pilot uniwersalny Wygląda na to, że nawet lepszy od tego, który ma @jou i który mam ja. Ma jeszcze więcej funkcji. No i niestety jest znacznie droższy... |
Znalazłeś jakiś większy opis tego pilota? Bo z tego na stronie lidla nie wynika ta większa liczba funkcji.
|
Cytat:
|
150 ma ii ten stary
:hmm: ALL OFF tez ma http://www.kompernass.com/pages/_pdf...e3c4d7c34a.pdf :hmm: niech zgadne - wyglad ma inny :wow: |
Cytat:
Poza tym, intryguje mnie ta podstawka, na której stoi pilot. Wygląda to jak ładowarka, którą raczej nie jest... więc chyba jednak podstawka... W każdym razie nie zamierzam kupować. Ten, który mam w zupełności wystarczy. |
dodatkowa funkcja - potrafi stać w pionie...
|
Cytat:
Ale chyba go sobie obejrzę. W starym obsługa nagrywarki jest na tych samych klawiszach co "kolorowe" przyciski, co wprowadza lekki chaos, bo nagrywarka obsługuje jedne i drugie. Musiałem więc kolorki przeprogramować na klawisze od teletekstu i oczywiście często-gęsto nie pamiętam, który jest który. A jak widzę ten nowszy ma je raczej osobno - obejrzymy. |
Cytat:
|
;)
Obejrzeć mogę, jeśli się spodoba to nawet kupić, ale nikt nie wygoni mnie z rańca do Lidla. Jak nie będzie po południu - trudno -mam stary ;) |
Cytat:
|
http://www.lidl.ie/ie/home_ni.nsf/pa....UniverControl
Na irlandzkiej stronie lepsze zdjęcie pilocika ale opis też mizerny :szczerb: |
Swoją drogą zacząłem się zastanawiać, czy te opóźnienie działania klawiszy to była przypadłość tylko jednego modelu pilota, czy wynika ze słabych procesorów montowanych przez silvercresta i występuje we wszystkich ich produktach...
Bo przeszukiwania netu wskazują raczej na to drugie i dotyczy nie tylko pilotów, ale i innych, dziwnych urządzeń, tj radiobudzik. |
Pomijając tę drobną (jak dla mnie) przypadłość i biorąc pod uwagę funkcje oraz cenę tego pilota, stwierdzić trzeba że jego zakup jest godny rozważenia (dla tych osób, które go jeszcze nie mają).
|
Kanał w górę/dół, czy przyciszenie - to OK, może i nie przeszkadzać. Ale jak wybieram 3 cyfrowy numer programu TV to jak po ponad pół sekundzie wyświetla się dopiero wklepana cyfra na ekranie, to zanim zdążę wcisnąć kolejną to mi dekoder mowi "nie ma takiego programu". Muszę więc dusić w ciemno i zdarza się, że którejś "nie łapie".
Zrobiłem sobie eksperyment: jak sprawdziłem, naciśnięcie przycisku w oryginalnym pilocie powoduje natychmiastowe zapalenie się diody. W tym uniwersalnym dioda zapala się po ok. 0,7-0,8 sekundy od naciśnięcia przycisku - sporo się zbiera. Albo jakaś słaba konstrukcja, albo mój egzemplarz... Przeleciałem wszystkie oryginalne piloty i wszystkie palą diodę natychmiast, a ten SC nie. Mógłby ktoś z posiadaczy SC sprawdzić u siebie? Opóźnienie u mnie daje się zauważyć nawet bez pomiarów. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:38. |