![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Kurczę, musiałbym się drugi raz urodzić chyba... |
Rychowi trzeba taki kupić, bo jak mu Ela każe się trzymać 5 metrów od drzwi do kuchni, to będzie miał łatwiej. :>
Ja chyba zapoluję na suwmiarkę cyfrową za 29,90 Wystarczy być rano, w żadnych kolejkach nie trzeba się ustawiać. Akumulatorki kupiłem ostatnio po kilku dniach od pojawienia się, nie było tylko R20, ale kobieta w kasie powiedziała, że ich chyba wcale nie było... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Dla mnie ma.
Taki srubokret np http://www.twenga.pl/cena/36011345.html niby zwykly i czemu tyle kosztuje - jak do tej pory nie udalo mi sie kupic lepszego (ten mam w domu) - a kupowalem do firmy kilka gotowych malych kompletow i zaden z nich nie jest tak dobry jak wlasnie ten stanley. Nawet w komplecie stanley, lecz inny to juz nie to samo. Tak ze czasem warto jednak doplacic. Jak z dalomierzem bedzie nie mam pojecia - nie mam jeszcze zadnego. Ale teraz mi sie przyda, bedzie na czasie. Zas co do samego lidla - bylem 3 razy:hmm: raz nic nie kupilem:haha: bo juz nie bylo za drugim razem pilota i teraz moze dalomierz. edit zapomnialem ostatnio akumulatorki :D |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
W środę, 11.02. maja w ALDI'm być m.in. zegarki. Ten mi przypadł do gustu, niby nic wielkiego ale sympatycznie wygląda:
Załącznik 51109 no i za niewielkie pieniądze :> EDIT: Marka "Ascot" - od razu przypomina mi się jou'jowa stacja pogody, też tej marki. |
@romanesco, Boj się Pana, czyż Ty czasem nie pracujesz dla sieci "Szwarc" ? Gazetki chce czy nie chce rozrzucają mi pod drzwiami... codziennie otwieram skrzynkę na listy i tam tez tego "spamu" pełno...
A tak swoja droga mamy jeszcze inne dyskonty m.in. Biedronka, Auchan, carrefour, intermarche i inne... i tam czasem są ciekawsze "promocje" |
wy mi tam monitorujcie kiedy piloty beda :) chce czarny :D
|
trzeba bylo pisac, u nas tego pelno bylo;)
|
Cytat:
U mnie leży jeden zapasowy, nawet nierozpakowany. ________________________________________________ Znalazłem ciekawe zastosowanie dla "bezprzewodowej" kamery z aldi. Załącznik 51111 Transmisja jest bezprzewodowa, ale do zasilania kabel i tak trzeba ciągnąć. :haha: |
Cytat:
|
Promusiowi chodziło chyba o zabawkę dla dziecka :spoko:
Chociaż jak tam jest jakiś laser lidlowy... :hmm: |
Dla dziecka to są lepsze zabawki - i to już w czwartek...
|
Cytat:
Cytat:
|
To była moja pierwsza stacja pogody - działa już czwarty rok. :]
|
widzisz Jou, pewnie tshirta dla Ciebie tez w polsce znajde dopiero :haha:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mowie potem prosze mi zarobic 10,5m kabla wtykiem rj45. A tak to musze chodzic po sali i plytki odmierzac:P |
Cytat:
http://www.allegro.pl/item553633314_...ratis_hit.html No chyba, żeby Ci @jou odstąpił ;) |
dzieki Romek
ja chyba poczekam na lidla w koncu ppierwsza rzecz z lidla chce kupic w lidlu :szczerb: |
Cytat:
|
zaraz zaraz - Jou! te bluzy to ja w Lidlu kupowalem? pamietasz? czy to Aldi byl?
jak tak - to mam dwie bluzy sportowe jak nie - to nic (nie licze z zadka jakis slodyczy) |
A czekoladki z Lidla pyszniaste są :taktak: :jem: nie brać najtańszego badziewia, reszta jest ekstra.
|
Cytat:
http://www.biedronka.pl/img/ofespec/...009/big/06.jpg |
Cytat:
Jak nie uda się w Lidlu to pomyślę o tej. Szkoda tylko, że Biedronka, bo raz tam kiedyś byłem szukając czegoś z gazetki, to nie tylko nie mieli już, ale nie mieli wcale. A latać po mieście szukając punktu, w którym akurat jest, to mi się specjalnie nie chce.. |
Jak za taką cenę, to niezła faktycznie. Brakuje jej tylko wskazań czasów wschodu i zachodu słońca i graficznego przedstawienia przewidywanych temperatury, ciśnienia, itp. no ale nie wszystkim te opcje są potrzebne. Aaaa... zdaje się, że ciśnienia też nie wskazuje (dla mnie ważne).
|
Bylem teraz w Lidlu i lipa:sciana:
dni mi sie pomylily :szczerb: |
Cytat:
|
a może mi ktoś powiedzieć, czy ta stacja pogodowa z biedronki ma możliwość synchronizacji czasu z zegarem atomowym? bo nigdzie nie pisze
|
Cytat:
A powaznie Dalomierz:spoko: akurat na 9v:haha: |
Cytat:
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...nik_odleglosci No przecież w poniedziałek ma być, gapciuszku :haha: Cytat:
|
Cytat:
|
W poniedziałek, 16.02. będzie w LIDL'u do kupienia wiele artykułów:
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20090216.index Szczególnie interesują mnie: - suwmiarka - klucze imbusowe - odległościomierz laserowy - wiertła Zdaję się w tej mierze na ocenie @jou - masz coś z tych rzeczy, używasz, jesteś zadowolony :pytanie: |
Suwmiarki mam, ale nie z lidla - jako stary ślusarz zawsze mieć musiałem.
Niemniej jednak nie lubię tych "cyfrowych" - wolę polegać na tradycyjnym pomiarze. :taktak: Klucze inbusowe są w porządku - jedynie ich opakowanie mi się nie podoba zbytnio, więc sobie zmieniłem na inne. Wiertła mogą być, póki nie są to wiertła do betonu - te z lidla czy z aldi są jednorazowe. Odległościomierz mam, ale inny - czasem ma kłopoty z pomiarem (np. zamiast ściany "łapie" mebel na środku pomieszczenia, mimo prawidowego celowania). |
Właśnie wróciłem z Lidla. Kupiłem wszystko, co chciałem :) Dobrze, że pojechałem od rana, bo suwmiarek było w koszu tylko 8 sztuk, a więc po pracy obszedłbym się ze smakiem ;) Reszta była w dość dużych ilościach. Widziałem stację pogody ale była inna, aniżeli uprzednio zapowiadana na zdjęciu. Wg mnie ładniejsza. Z racji, że ja już mam a Aldika, to nie kupowałem.
|
:hmm: robie drugie podejscie za 2 godziny:haha:
Tak dla pewnosci to dzisiaj mialo byc:taktak::nie: |
Ilość załączników: 4
Wszystkiego bylo w 3dupy:haha:
dalomierz jest nawet lepszy niz sobie wyobrazalem. Dziala rewelacyjnie Załącznik 51224 Suwmiarka jak dla mnie to lipna, wole porzadne tradycyjne zdecydowanie:taktak: No ale mam pierwsza elektroniczna :szczerb: Załącznik 51223 Do tego bateryjka gratis w srodku Załącznik 51226:haha: No i jednak srubokrety okazaly sie calkiem calkiem - wiec wzialem. Niezly patent jest tam do przykrecania hakow np do lamp sufitowych czy innych. Załącznik 51226 |
I co się cieszy? Nie zna "powszechnej" sądzemisie o Lidlu?
|
no, ale Stanley to firma! nie myslalem, ze takie marki w Lidlu sa w promocjach :hmm:
|
Też się właśnie zdziwiłem :O
Co prawda ja nigdy stanleya nie uważałem za dobrego, ale..... Może to jakieś podróby, albo stanley już całkiem zszedł na psy :hmm: |
Cytat:
żal kupujących drożej w "normalnych" sklepach, co myślą, że jak więcej zapłacą, to dostaną coś lepszego :glaszcze: |
To fakt. W normalnych sklepach stanley trzyma cenę.
Ich narzędzia zdecydowanie lepiej wyglądają, niż służą :taktak: |
Metrówki zwijane mają najlepsze. :P
|
Cytat:
|
Produkcja w Chinach tak zaraz nie upadnie, co najwyżej stanie się trochę droższa.
Co niby ten miliard żółtych miałby nagle robić innego??? Wszystkim importerom i pośrednikom wzrosną koszty (bo kryzys), więc summa summarum wzrośnie cena i przestanie opłacać się kupowanie tego gówna. Wiem - głupi jestem mając takie wizje :P |
wszystkim ceny wzrosna idac tym tokiem myslenia, wiec ciagle chinszczyzna bedzie najtansza ;)
|
Mam nadzieje ze w tej recesji zacznie liczyć się jakość, mniej wyprodukują ale porządniej i nie ma znaczenia gdzie, czy w Chinach czy w Malezji czy w Rumunii, najważniejsze że z lepszych materiałów i z większą kontrolą jakości... a co do produktów z Lidia to prawdopodobnie cena niższa bo nie ma zbyt dużo pośredników w sprzedaży...
|
Cytat:
|
Ludzie przestają kupować w kryzysie, ktoś obserwuje ile kosztuje już dolar i euro? - chociażby dziś - a wyglądać bedzie tak że cześć firm splajtuje, cześć będzie produkować dla tanich dyskontów towar o gorszej jakości, a cześć zwolni załogę i być może będzie produkować mniej ale lepiej... trudno coś przewidzieć tak naprawdę...
|
Ormi normalnie bym powiedzial :sciana: ale jeszcze pare dni to przykre, ale wolal bym by tak sie utrzymywala waluta
|
a w Carrefourze jest taki dobry chleb wiejski po 2,75 za bochenek :takatk:
|
Ale w Carrefourze Express czy tym hipermarkecie, bo bardzo się różni towar... W Carrefourze widziałem kiedyś tanie laptopy Fujitsu-Siemens...
|
Cytat:
|
polska na najlepszej drodze do bankrudztwa a ja tam lece za pare godzin :sciana:
|
Cytat:
|
mam mocno mieszane uczucia co do tego
|
@Promi
A ta bateria to jakaś zardzewiała, czy co :pytanie: http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...-pict3817a.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A po co skoro lipna to lepiej ze teraz sie wylala a nie w urzadzeniu:sciana: Dobrych baterii tego typu jeszcze w takim stanie nie widzialem:nie: |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
http://www.mowiepopolsku.com/images/...we/paczki2.jpg
dziś w Aldim Lidlu i Auchan, Carrefour, Biedronce i w innych..., pamiętajcie aby kupić rano, bo później nie będzie,... ! :) |
kupiliśmy i zeżarliśmy:spoko:
|
no coz na diecie jestem;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
zgubiłem chyba sens tej wypowiedzi :szczerb: |
Widział 2 sztuki... albo aż 2 sztuki, albo tylko 2 szt.
|
a to zalezy ile chcesz kupic i ktory w kolejce jestes
|
Chcialbym taka kupic w lidlowskiej promocji
http://allegro.pl/item547866393_fest...mh_45_set.html ktos wie kiedy bedzie taka za 100-200PLN :szczerb: |
Wtedy, kiedy będzie dostępna ostatnia paróweczka hrabiego Barry Kenta. :taktak:
Ja się chyba zasadzę na te lampki, bo mi już obie z alledrogo odpadły :szczerb: http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...pki_halogenowe |
Chyba kupię kosiarkę.
Taką - http://aldi.ie/ie/html/offers/2867_8452.htm Albo taką - http://www.lidl.ie/ie/home.nsf/pages...RearWheelDrive |
Ty lepiej zasadź trawę! :>
|
Trawy jest aż za dużo. :sciana:
No, może nie za dużo, ale to co jest, to jest za wysokie już. :P Jak się skosi, to się dosieje. :fiu: |
Tydzien grrecki w lidlu-pyszne tzatziki, pizza, slone papryczki z feta (trzeba odmoczyc troche). Polecam!
|
Cytat:
|
Orzeszki dobre, a paleczki z sola;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@Ormianin dostalem na sprobke to za dobre bylo, zeby przegladnac sklad:D ;)
Jak raz zjem dobre E-tzatziki to mi to nie zaszkodzi. |
nie wszystkie e sa be
|
Oliwy z Krety już dzisiaj nie było :(
Ale kupiłem lampki i licznik rowerowy. Przednia lampka halogenowa na 5 baterii R6 (baterie w urządzeniu, trzeba wyciągnąć taśmę izolującą, bez otwierania) tylna świeci też na boki, jedyna wada, że nie mruga. Licznik radiowy!!! Zawsze zrywałem kable od liczników, więc ten wziąłem od razu. 24,99 za lampki i 25 za licznik. Po obejrzeniu stwierdzam, że to nawet lepsza chińska tandeta. Lampki mają nawet diody sygnalizujące rozładowanie baterii. Licznik ma termometr. :D Ormianin to chyba w TESCO pracuje. :> |
SPrawdzilem tzatziki-jedyne cos co nie wystepuje w naturze to acetylowany adypinian diskrobiowy (zagestnik zwany skrobia modofikowana).
|
Do Tesco to mam kawałek i nie bywam tam czesto... czesciej w Auchanie jestem... ale chyba czesciej w Aldim, Carrefour i Kauflandzie, no i od czasu do czasu w Biedronce... do Lidla chodze juz (po ostatnim incydenciemialem opory) i dzis bylem. Tzatziki to nie dla mnie, jadlem "prawdziwe" juz w Grecji pare dobrych lat temu, ale mnie po nich "wydelo"... popijalem moszczowym bialym winem i moze dlatego, ale fakt faktem jak sie czyms podtrulem to unikam... za to dzis kupilem grecki makaron z tunczykiem (w Lidlu oczywiscie) oraz skarpetki czarne - byly u mnie na przecenie... poza tym wzialem puszkowego zielonego okocima bo dawno takiego nie pilem a w nowej puszce jest moze jest smaczniejszy niz poprzednie "harnasie"... liczniki i inne rzeczy rowerowe byly ale z racji ze ja swoj rower z zyskiem opchnalem rok temu wiec mnie nie zainteresowaly te produkty... na weekend pojde jeszcze przegladnac cos z greckich win, noz na cos sie skusze, w sumie z tego co dzis wstepnie widzialem tanie nie sa...
|
A stolec rano byl ?
:D Jak spowiedz to kompletna :P |
e tam, o ekskrementach rozmawia się tylko w śmietniku :)
|
Za tydzień ma być do kupienia takie oto cudo:
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages..._fal_radiowych Nie bardzo rozumiem jak to działa. Czy np. sygnał można skierować do innego odbiornika, np. telewizora bezprzewodowo :hmm: Miał ktoś styczność z takim urządzeniem i może wytłumaczyć :pytanie: |
Mozna tym wysylac tylko sygnal Video+Audio. Taki cud ma po prostu 3 wejscia Cinch, a odbiornik 3 wyjscia.
Niektore dodatkowo moga przesylac sygnal zwrotny pilota. |
Mam coś takiego.
Do nadajnika można podłączyć sygnał audio+video po chinch'u lub euro, w odbiorniku to samo. Sygnał zwrotny pilota też można tym przesyłać. :taktak: |
Cytat:
|
Konkretnie to przesyłam tym sygnał z cyfry+ i odtwarzacza DVD do telewizora w kuchni.
|
Cytat:
|
i jaka masz jakość na TV w kuchni ? Ja miałem krotka chwile coś takiego na piętro wyżej do sypialni z salonu miałem kiepskie śnieżenie... a sprzęt do przesyłu był Baupunkta za ponad 500-600 zl, oddałem to na drugi dzień do sklepu
|
Jakość jest zadowalająca - sygnał ma po drodze jedną betonową ścianę.
Telewizor w kuchni to (też z lidla :haha: ) 14 cali CRT. Włączenie mikrofalówki powoduje pojawienie się zakłóceń obrazu i dźwięku (na szczęście rzadko używam mikrofali). |
W LIDL'u można będzie kupić takie oto słuchawki:
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages..._bezprzewodowe Pomyślałem, że może warto kupić, bo prawdę powiedziawszy takie bezprzewodowe, zapewniają wygodniejsze słuchanie (można się swobodnie przemieszczać po mieszkaniu). Czy ktoś z Was używa, jaki jest odsłuch na tego rodzaju słuchawkach i na co ewentualnie zwracać uwagę przy zakupie :pytanie: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:14. |