![]() |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
i tak pięknie jest :) ponad pol godziny łopatowania, ale mnie o nie zraża :)
Media sieją panikę i negatywną aurę z racji zimy. Na moje może padać jeszcze tej nocy. Zima to zima. Nie byłoby jej też by narzekali. |
W środę muszę rano pociągiem dojechać do Warszawy.. Zaczynam się zastanawiać, czy nie próbować przełożyć...
|
Na popołudnie :taktak:
I to nie wyjazd, tylko przyjazd :P |
Zabrałem dzisiaj do samochodu łopatę do śniegu, łopatę stalową do odkuwania lodu, wiadro piachu, 3 kilo soli. :D
Efekt był taki, że najpierw uratowałem starego Jeepa Cherokee, który nie mógł wyjechać z położonego niżej parkingu, sypiąc mu piach pod koła, potem wykopywałem sobie dwa razy miejsca parkingowe, patrząc na zazdrosnych kierowców, którzy nie mieli gdzie zaparkować. :D Raz na prostej drodze zjechałem za bardzo na prawo, puszczając jakąś przerażoną kobietkę, zaorałem się w śniegu, łopata, po problemie. :D |
+4° :spoko:
Śnieg (pomału) topnieje. :spoko: Na jutro zapowiadają ulewne deszcze, bardzo silne wiatry i możliwe tu i ówdzie powodzie. :sciana: Kocham ten kraj. :\ |
|
Mój Roverek dzis dzielnie przez zaspy brnął. Ani razu sie nie zakopał, nawet wyjechał o własnych siłach, mimo że śniegu miał po pachy.
W końcu całoroczne oponki ma :) Ktoś tak pięknie nie odśnieżył parking przed pracą, a pod śniegiem był lód. Ale nie to żebym miał łatwo. Za to trzeba było ratować innych i 4 samochody odkopywałem. |
Cytat:
Co do zimy i śniegu... Ludowe podania z Podhala mówią o wydarzeniu że śnieg padał nawalnie przez 3 dni. Kto nie bieżąco mimo śnieżycy nie odkopywał chałupy ten zostawał w niej zasypany bez szansy na wyjście - i ginął, najczęściej z zaczadzenia bo śniegi przykryły chałupy po dachy. Podobno na wiosnę znajdowano domy ze szkieletami wilków w środku. Wilki poczuwszy padlinę wskakiwały głodne przez komin, zżerały trupy, same wyjść potem nie mogły i ginęły. Nie wiadomo do jakich czasów ma się to odnosić - ocenia się że wydarzenie miało miejsce pomiędzy rokiem 1650 a 1730. No ale to było dawniej, teraz mamy przecież globalne ocieplenie... |
no pogoda troszke swiruje ! tam gdzie powinno byc zimno -jest "cieplo" !!!! wiosna/lato zjedza nas robale.
|
Mam przymusowy urlop - nie dojadę do pracy.
Dziś po południu, wracając z pracy porzuciłem samochód w zaspie kilometr od domu - nie dało się jechać. Tylko przez jedno, dzisiejsze popołudnie spadło 25cm śniegu (do tej pory). I pada w dalszym ciągu. |
nie jest zle ! powiedzial bym raczej jest ok.
|
(( no i gdzie to odsniezanie, gdzie sie pytam:>
Jestem zawiedziony:sciana: |
Ochładza się... ((
|
Najgorzej ze przez najbliższy tydzień sie nie ociepli:
http://freemeteo.com/default.asp?pid...d=765876&la=20 I przez cały czas śnieg :ysz: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:06. |