![]() |
A ta budka jest tam wstawiona za pomocą Phoneboothshopa :sciana:
|
... a to dlatego się wygło :sciana:
|
To jest linoleum!
|
Cytat:
brukówka inaczej wygląda :ysz: ależ ten świat się zmienia ... |
kostka brukowa mnie urzekła :sciana:
|
Cytat:
niet, Dover to Boulogne-sur-Mer |
Ten czerwony ładniejszy.
|
Pas-de-Calais?
|
|
|
I tak wyjdzie z tego budka telefoniczna.
|
Cytat:
|
Przystanek z części z Anglii? :wow:
Przegiąłeś :sciana: |
Uff, to żeś nam zamknął usta :P
|
doszły części z Anglii :D
czas zacząć przeróbke auta :> wyprzedzając komentarze: TAK - buduje przystanek autobusowy ;) |
Tak, jest. Następnym razem będzie wiedział, że buty trekkingowe kupuje się numer za duże - na wygodne skarpety miejsce. :P
|
W sobotę nareszcie kupiłem sobie nowe buty trekkingowe. Rozważałem kilka modeli (głównie La Sportiva), ale w końcu wybór padł na model Hanzel 002 SK Brenta - skóra i skóra. Ania też sobie kupiła (mam na końcu języka, ale nie pamiętam, jaka firma i model).
Pierwszy chrzest już za nimi - czterokilometrowa wycieczka po mieście w świeżym 20-cm śniegu, którą dziś odbyliśmy :) Ania trafiła z wyborem, nie ma negatywnych uwag, natomiast ja po braku uwag do moich w sklepie i w domu, gdzie odciąłem metkę, w sobotę wieczorem doszedłem do wniosku, że są za ciasne. Dziś jadąc do Ani stwierdziłem to samo, ale na spacerze jakoś było lepiej. Później przy jeszcze jednym wyjściu zaczęło mi w nich być całkiem wygodnie, choć wciąż nie do końca komfortowo. Ale wygląda na to, że chyba nie jest aż tak źle. Czyli jednak pozytyw :taktak: |
I dupa dofinansowania od ojca nie bedzie w postaci 35 tys :|
Qwa ! Też chce pozyczkę peselska na 8 lat i 1 % :| |
Cytat:
musze was zostawic i wyjsc z psiakiem:) dobrej nocki:) |
Zuch baba :spoko:
A browary jakoweś ty masz? Jest okazja, to by trzeba :) |
mój cudny synek poszedł już spać:) co oznacza ze nie muszę z nim walczyć do 2 w nocy aby go uśpić:) jupi
nie biorę już leków:) |
Cytat:
Jak się jakiś czas temu dowiedziałem, że Honorowi Krwiodawcy I stopnia nie płacą za komunikację miejską, to mi się żal zrobiło, że nie oddawałem osocza (można częściej niż krew, a i tak liczy się jak oddanie pełnej jednostki). Krew oddaję parę lat już, a zaczęło się dość prozaicznie - bałem się igieł i starałem się je omijać na wszelkie możliwe sposoby (u dentysty wolałem borowanie bez znieczulenia niż zastrzyk) i doszedłem do wniosku, że tylko jeśli z własnej woli dam się ukłuć wtedy, gdy nie muszę koniecznie, to mi przejdzie :taktak: Tak czy owak warto moim zdaniem, szczególnie, że cel szczytny. |
wampiry raczej chlepca krew.
|
Ilość załączników: 1
:jupi:
|
oddalismy dzis krew
bylo milo, chyba mi wejdzie w nawyk ;) |
U mnie pod ruską granicą wiosny nie widać, a te zwały śniegu, to do maja poleżą. :sciana:
Pozytywne jest to, że po przejrzeniu kilku kamer internetowych stwierdziłem brak korków w mieście, a zaraz jadę. Ale żeby nie było tak różowo, to mam naderwaną linkę od gazu, więc nie wiem czy wrócę... może na pyrkocie bez gazu, na trójce nawet pojedzie z 15 na godzinę... :szczerb: |
Chyba tak, bo ptaszki śpiewają już od czterech dni....na razie tylko wróble i jakiś jeden nieznany mi z nazwy.
Jak były mrozy, to żadnego nie było ani widu ani słychu. |
ciepełko :jupi:
coraz bliżej wiosna :D |
zawsze powtarzalem, ze zucanie palenia jest bardzo latwe - mi sie udalo juz 10 razy :D
a tak na serio to nie pale od 5 lat (okazjonalnie tylko, raz na pol roku, popalam) |
Cytat:
|
phi, trzy razy już rzucałem, ostatnio na 4 lata
i 3 razy wracałem, żadne osiągnięcie :sciana: |
Już dwa miesiące... jak rzuciłem palenie. I to bez większego trudu, bez żadnych plastrów Nicorette czy innych wspomagaczy. Tylko silna wola zadziałała. Teraz nawet jak ktoś pali, to dym mnie wkurza. I nie mam chęci żeby zapalić.
Wielokrotnie zastanawiałem się jak to u mnie będzie przebiegało i nawet jestem trochę zdziwiony, że tak łatwo poszło. A więc jednak można pozbyć się nałogu. |
Sie szykuje do bajerowania asytentki na cytofizjologii. Bedzie co bedzie, a bedzie pewnie komis jak snieg stopnieje.
Pozytyw to to, ze w koncu wolne bede mial. |
wstalem
oczom nie wierze - aut na parkingu nie ma same zaspy a Zona jedzie chcac nie chca ubralem sie i poszedlem Jej odsniezyc jako pierwszy gorzej wygladalo niz bylo ;) pol godziny z miotelka i saperka - auto wyjechalo bez problemow ;) choc powoli |
Musza sie spieszyc, bo za 4 miesiace juz tak rozowo moze nie byc:szczerb:
|
Cytat:
|
Poczekajcie, nie spieszcie się - pojedźcie za 4 miesiące :taktak:
|
małżonka zaczyna łapać jazdę na nartkach - całkiem sprawnie jej idzie jak na początki :)
jeszcze ze 2 miesiące i w alpy :D |
wyszedł nowy soft do noki n97 :P :) w końcu zaczyna działać jak telefon :P
|
- nic
- nic - nic - zaliczyłem c++ - przekonałem gościa od grafiki, że baze mam gotową i zwolnił mnie z egzaminu :D jak miło |
- zostalem promowany w rangach usera na jednym z portali, co daje mi sporo wieksze mozliwosci tam ;)
- zaczynam dopinac kwestie urlopowe na luty - epickiej podrozy przez Europe, by odwiedzic inny swiat, ktory zminil moje zycie :szczerb: 3majcie kciuki - mam dostac nowa umowe w robocie :D |
zima się kończy :jupi:*
*-trzeba sobie to jakoś tłumaczyć |
moze cos chciala:idea:
W koncu noce teraz zimne mamy:D |
na pewno mądrze patrzy :sciana:
|
Święte słowa.
Bez końca powtarzam je kobicie, a ona tak jakoś dziwnie na mnie patrzy :sciana: |
Może trzeba je porozkręcać odwrotnie? :blink:
A najlepiej to wyjść przed dom na piętnaście minut i po powrocie sprawdzić cielskiem czy jest zimno. :taktak: Nie będzie. :nie: |
No właśnie - jak grzejniki są porozkręcane, to raczej będzie zimno...
|
Cytat:
|
siedze w domu:) i nie musze wychodzic na to zimno. jeden maly minusik w domu tez zimno:( mimo grzejników na max rozkreconych.
|
bez
bez jeszcze nie kwitnie w pracy tez spokoj (na razie) - temp taka, ze malo ludzi z domu wyszlo :D |
nie mów, że bez łańcuchów na kołach :sciana:
|
dojechalem do pracy
rowerem :hahaha: |
kupiłem nowe drzwiczki górne/zasypowe do pieca co model CAMINO-3 :) rocznik 1980 :D
|
jak ostatnio plywalem w baltyku, to za kazdym razem, jak fala mi chlapnela na kark czulem fizyczny bol
wszystko ponizej szyji bylo chronione pianka, wiec dawalem rade zeby nie bylo, ze to ja taki malo wytrzymaly, to dodam, ze nawet z ratownikow plywali tylko ci, co mieli pianki pomiajac drobny fakt, ze dokladnie polowe dni spedzonych nad woda byla czerwona flaga p. taki wakacje nad atlantykiem ceny takie same, ocean zawsze cieply, fala metrowej wysokosci to okazja do radochy a nie wieszania czerwonej flagi |
Co za gadanie.
O ociepleniu klimatu zapomnieli, co? Dorsze bałtyckie emigrują na morza północne, bo Bałtyk za ciepły im się zrobił. A zimne piwo, to jest pozytywna zmiana nowych czasów. :spoko: |
no ale nad morzem się poprawiło, bo pamiętam jak ponad 20 lat temu było zimne morze i ciepłe piwo, teraz wszystko jest zimne i drogie.
|
to samo latem nad polskim morzem - ceny jak w hiszapnii a morze zimne i pogoda sztormowa
niestety tak jest - w turystyke trzeba zainwestowac, niektore kraje to zrobily i maja efekt ;) |
pesymiści :jezyk:
|
Prawda jest taka: karnet na 6 dni kosztuje 166 euro, jeżdżenie od 9 do 17, ponad 400 km tras, zadnych kolejek do wyciągów, gwarantowany śnieg, trasy doskonale przygotowane i zazwyczaj słońce.
Ile kosztuje w Polsce całodzienny karnet ? Ok 100 zł - i co za to mamy ? Kto był, ten wie. |
Cytat:
w dodatku białogłowa też już zaczyna zabawę w białe szaleństwo więc oboje jesteśmy burżujami. |
Burżuje to jeżdżą w polskie góry - śniegu mało, kolejki do wyciągów, za to drogo. :]
|
Cytat:
|
burżujka :sciana:
|
Cytat:
|
W Afryce byłaś? :D
|
A ja właśnie wróciłam :) Przeżyłam szok temperaturowy.
|
1. router śmiga
2. jadę zaraz na nartki :D |
Ja chyba będę mieć jutro, ale o tym gdzie indziej, bo to nic pozytywnego.
|
mialem dzis wolne :D
|
bylismy na Avatarze w IMAX
rewelka ;) prosto z kina pojechalismy na basen :D tym bardziej rewelka :D |
Cytat:
obiecuje poprawę! :fiu: |
w ramach dobrego poczatku roku poszedlem poczolgac sie po bunkrach
w celu... hmm :D sami ocencie -> http://forum.cdrinfo.pl/f43/zdjecia-...ml#post1071531 |
strona 666.
|
Łobuz.
|
Cytat:
|
Żyję.
|
impreza do 9 była, wstałem... wszystko pamiętam... miło było... POZYTYWNIE :D
|
Ty s_tuden_t nie chlaj!
Ty produkuj . Kto mi zapewni emeryturę? |
znalazłem w lodówce piwko - organizm je toleruje :D
jest OK :) |
Też miałem czkawkę. http://img199.imageshack.us/img199/8356/kolejkaa.gif
|
(wal)
Wi Wd Ws WSzy Wszystkiego najlepszego! |
Ty śpiochu to się lepiej nie odzywaj.
|
Ty!
Ty się... |
wszyscy przeżyli, więc dożyli :)
witam Was w tym 2010 roku :jupi: |
Ała..
|
Nnilam to zbuk i dziwolg:sciana:
|
fakt
az glupie pomysly przychodza do glowy np dzis PIERWSZY RAZ W ZYCIU zalozylem lyzwy i spedzilem 1,5h na lodowisku wyloylem sie, uwaga, ZERO razy (dwa razy podparlem, jak wpadl na mnie dzieciak i jak machnol mnie koles uczacy sie jezdzic) niezle jak na pierwszy raz :fiu: chyba troche mi pomoglo, ze na rolkach juz mam tysiace km przejechane :haha: spocony bylem jak mysz koscielna ale tez, spodziewajac sie ciaglego lezenia, ubralem sie jak balwanek :haha: |
Ty już miałeś wolne! W Święta!
Nie za dużo tego odpoczynku? :D |
no ja tez
od wczoraj do konca roku wolne :jupi: |
Cytat:
mam podobnie :jupi: |
Ostatni dzien pracy w tym roku :jupi:
|
same pozytywy :hahaha:
|
Prawdziwy twardziel ma własną komunikację miejską. ;p
|
Prawdziwy twardziel jeździ komunikacją miejską.
|
Taaa...
Prawdziwy twardziel odpala silnik na pierdnięcie :sciana: |
Właśnie!
Ma paczkę fajek. |
Cytat:
:P |
Maluch...
Właśnie. Co oni wiedzą o motoryzacji? |
W maluchu na kole pasowym miałem takie kółko jak do odpalania motorówek. Supełek na wycięcie, parę zwojów na kółko, mocne szarpnięcie i zawsze odpalał :)
|
Prawdziwy twardziel nie zmienia akumulatora po pierwszym pierdnięciu.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:03. |