![]() |
która to godzina za kwadrans przewiń do tyłu k***a
|
Cytat:
|
Pozytywnie godzinę wcześniej urywam się jutro rano z roboty.
Pozytywnie ~4 godziny później lecę na weekend do Londynu. "Znalazłem" ostatnio (dzięki google) kumpla z podstawówki, z którym nie widziałem się 35 lat. Ostatnia okazja na spotkanie, bo w lutym wybiera się do Australii. Na stałe. |
Dawno nie byłem na Antypodach.
I prawdę mówiąc też kiedyś myślałem o tym, żeby tam pojechać na dłużej... |
Ja dzisiaj urwałem... zderzak. :szczerb:
Wjechałem w błoto po trawniku, bo nie było gdzie zaparkować, a się spieszyłem, jak cofałem, to zabuksował i zabrakło pewnie z centymetra czy dwóch, jakoś się trzyma, pourywałem zapinki, rano podjadę gdzieś do blacharza niech poprawi. Pozytywne, że nie odpadł całkiem ze światłami. :D |
Urwać zderzak i wyrażać się o tym pozytywnie :wow:
To dopiero jest pozytywne. |
Jeszcze bardziej pozytywne, odwaliłem z chodnika co się dało, przymarznięte posypałem solą, mój kotek, który jest wszystkiego ciekawy co pan robi wlazł na to i się okazało, że umie tańczyć gangam style :rotfl:
|
Ilość załączników: 1
Podpisałem nową umowę i nareszcie mam we Włodawie internet, który można nazwać normalnym:
Załącznik 61186 Dowiedziałem się, o co chodzi z szybkością 7/3,5 Mb/s (pisałem o tym niedawno) - ta wyższa prędkość ma być przez 70% doby, niższa przez pozostałe 30% czasu, nazywanego "godzinami szczytu" i na tyle enigmatycznego, że nie wiadomo, kiedy dokładnie nastąpi. Nawet te 3,5 brzmi lepiej niż 1920 kbps które miałem dotąd (w obecnym mieszkaniu, w Lublinie było 25 Mb), więc nie narzekam :szczerb: Oczywiście przy tej szybkości cudów nie ma, ale przynajmniej jest komfort. Wreszcie mogę bez przeszkód oglądać filmiki na YT w HD nie czekając aż się zbuforują :P Cena też przyzwoita - 52,50 miesięcznie (mogłoby być 4/8 zł taniej przy umowie na 1/2 lata, ale przez ten czas mogą doprowadzić wreszcie drugi światłowód do Włodawy i oferta dla niezwiązanych umowami może się z dnia na dzień zrobić znacznie ciekawsza). W UPC bez zobowiązań najtańsza opcja to 56 zł za 15 Mb (ale UPC tu nie uświadczę), w Orange 59 zł za 10 Mb (ale i tak nie mam łącza telefonicznego w mieszkaniu), więc nie jest źle :spoko: |
Widziałem piaskarkę! :spoko:
|
Widziałem ile śniegu dowaliło, pojechałem taczką po drewno i poszedłem spać.
|
Już prawie nie pada. Chociaż z drugiej strony Sat24 mówi, że w mojej okolicy będzie jeszcze sypać do jutra do godzin popołudniowych :sciana:
Tak naprawdę śniegu wcale nie ma szczególnie dużo, problemy są bo spadł w dość krótkim okresie czasu. Dwa dni bez śniegu i wszystko będzie całkowicie przejezdne. Problem byłby dopiero, gdyby teraz mocno sypnęło, ale podobno już wiele nie dopada do tego co jest :) |
U mnie śnieg a ciepło jest.
|
Wczoraj minęła pierwsza okrągła rocznica połamania nogi. :spoko:
|
Mamy ci życzyć połamania drugiej? :wow:
|
Macie mi życzyć wytrzymałego pręta w nodze :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:14. |