Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napisz coś pozytywnego! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/napisz-cos-pozytywnego-59572/)

Jarson 23.12.2013 22:19

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1250915)
dzis wyjazd, jutro wodowanie, przed nami ponad 400 km wyprawa
ja, Moja, kajak i rzeka - z mojego rodzinnego miast do Niemiec :D

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1270235)
wczoraj przebieglem maraton
ledwo
dzis wszystko mnie boli
jak boli to jeszcze zyje :D

Pamiętaj, że jak po 40-tce obudzisz się i nic Cię nie boli, to znaczy że nie żyjesz :taktak: Teraz to tylko po maratonie, ale za kilka lat... :rotfl:

nimal 24.12.2013 08:37

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1270335)
Pamiętaj, że jak po 40-tce obudzisz się i nic Cię nie boli, to znaczy że nie żyjesz :taktak: Teraz to tylko po maratonie, ale za kilka lat... :rotfl:

nie ma to jak wspierajace slowa :D

toast2

ed hunter 24.12.2013 10:01

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1270335)

Chcesz w*******? Nic mnie nie bolało, ale mi przypomniałeś, że musi. :|

joujoujou 24.12.2013 11:20

Czasem dobrze mieć sąsiada. Dzięki temu dałem radę wymienić w samochodzie to co chciałem. Gdyby nie garaż sąsiada, to pewnie bym się utopił i zamarzł jednocześnie. Albo po prostu nic bym nie zrobił. :mruga:

10 godzin spędzone pracowicie. :spoko:

Jarson 24.12.2013 22:30

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1270354)
nie ma to jak wspierajace slowa :D

toast2

:fiu: Ja się niestety też muszę oswajać z tą myślą, wcale nie mam dużo dłużej niż Ty ;)

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1270359)
Chcesz w*******? Nic mnie nie bolało, ale mi przypomniałeś, że musi. :|

Przepraszam :(

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1270364)
Czasem dobrze mieć sąsiada. Dzięki temu dałem radę wymienić w samochodzie to co chciałem. Gdyby nie garaż sąsiada, to pewnie bym się utopił i zamarzł jednocześnie. Albo po prostu nic bym nie zrobił. :mruga:

10 godzin spędzone pracowicie. :spoko:

To o ile więcej masz KM (albo, jak Wy tam mawiacie - HP)? :>

nimal 03.01.2014 09:54

o tym jak bol daje radosc!
http://radeknimal.blogspot.com/2014/...-bieganie.html
http://2.bp.blogspot.com/-Wd7wV3At8d...090122.JPG.JPG

ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA NA BLOGU!

superrrmario 03.01.2014 10:29

Gratuluję. Świetny pomysł. Trochę tytuł mi się nie podoba. Sąsiad ma amstaffa. Nie wiem czy spotkanie z jego zębami daje radość :)

nimal 03.01.2014 10:38

Cytat:

Napisany przez superrrmario (Post 1271555)
Gratuluję. Świetny pomysł. Trochę tytuł mi się nie podoba. Sąsiad ma amstaffa. Nie wiem czy spotkanie z jego zębami daje radość :)

amstafowi pewnie tak :szczerb:

Smartek 03.01.2014 17:49

Świetny pomysł nimal! :) Ja też biegam na siłowni po treningu i jak jeszcze w marcu nie mogłem przebiec spokojnie kilometra tak teraz 3 kilometry są tak "akurat" na zakończenie sobie treningu i nie jestem za bardzo zmęczony :-). Ze dwa razy dobiegłem do 10 km zmiennym tempem w zakresie 8-11 km/h.

Mam do Ciebie pytanie, ostatnio często mam taki problem, że strasznie spinają/napinają mi się mięśnie - głównie łydki lub ewentualnie te mięśnie dookoła kości piszczelowej. Buty mam niezłe, te Kalenij czy jakoś, na moje dystanse i brak ciężkich warunków (bieżnia) myślę, że wystarczą, biegać technicznie też biegam w porządku. O co więc chodzi? Czasem mam tak nawet co trening przez 2-3 tygodnie, a czasem trafi się tak, że przebiegnę 3 km i czuję taką "siłę", że mógłbym biegać bez przerwy :-).

Aha, na siłowni ćwiczę partiami, gdzie jedną z nich są oczywiście nogi - wszystkie mięśnie nóg są ćwiczone, więc nie są słabe ani zastane.

nimal 03.01.2014 20:40

imho, bo tylko bazujac na Twoim opisie, moge sie domyslac, ze problemem moze byc brak odpowiedniego rozciagania
wedlug podrecznikow trening biegowy nalezy rozpoczac rozgrzewka (trucht), potem dosc intensywne rozciagania (minimum kilka minut, nie tylko nogi, ale tez kregoslup i szyja), potem trening biegowy wlasciwy i na sam koniec znowu bardzo delikatne rozciaganie

a propos biezni (opieram sie tylko na tym, co czytalem, bo sam wole jednak biegac po lesie i innych "okolicznosciach przyrody") to jest znacznie bardziej szkodliwa dla stawow niz naturalne nawiezchnie, porownywalna z betonem, wiec i butow wymaga dobrych
sam tez biegam w kalenji obecnie, ale miej swiadomosc, ze jak na buty profesjonalne to niska polka
jak biegalem wiecej (znacznie wiecej) to uzywalem New Balance, firmy godne polecenia to takze Mizuno, Asics, Brooks (tu tez wzucil bym Kalenji jako marke ekonomiczna)
i w zasadzie tyle
potem dlugo dlugo nic i nastpenie Adidas, Nike, Puma
potem znowu dlugo dlugo nic i dopiero reszta branzy */cala ta ocena to moje bardzo subiektywne zdanie ;)

tak w ogole to polecam Ci jakies forum o bieganiu, np. biegajznami.pl - tam znajdziesz info :)

Jarson 03.01.2014 21:24

Ja zawsze biegam w Adidasach i nigdy nie miałem problemów ze stawami itp. Inna sprawa, że po pierwsze nie biegałem nigdy bardzo dużo (10-15 km zwykle), a po drugie i pewnie znacznie ważniejsze - na dobrym do biegania podłożu.

W ogóle rozłożyło mnie na łopatki, kiedy po zbudowaniu nowej ścieżki spacerowo-rowerowej (rzeczywiście ciekawie położonej) ilość biegających u mnie w mieście na oko się potroiła. Przecież to istna tragedia - polne drogi służą ludziom do spacerowania, a chodnik z betonowej kostki - do biegania...

Smartek 04.01.2014 10:35

Ilość załączników: 1
A z pozytywów to spędziłem Sylwestra w Paryżu z dziewczyną :).

Zetoxa 04.01.2014 11:08

a gdzieście schowali śnieg :>

Smartek 04.01.2014 11:22

Śnigu nie było, trochę deszczowo, wysoka wilgotność, 10 stopni :).

https://www.dropbox.com/sc/5klzd7v3909spc4/o5XNimn0jk

Jarson 04.01.2014 16:26

Jak mnie dawno we Francji nie było... Już nie wspominając, że nigdy nie miałem okazji wdrapać się na wieżę Eiffela, a z moim uzależnieniem od wszelkich wysokich konstrukcji jest to niemalże rysa na życiorysie :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:17.