Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napisz coś pozytywnego! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/napisz-cos-pozytywnego-59572/)

misiozol 22.12.2022 17:47

Ostatnio w modzie depilacja woskiem calego ciala, razem z otworami tu i tam :szczerb: , Beczka wosku czeka, rwiemy bez litosci :>

ArnoldBoczek 06.02.2023 10:07

W sumie nie wiem, czy to takie pozytywne, ale... Zakleił mi się zlew w kuchni, klapa, praktycznie nie spływa. No i jak mnie w domu nie było, to słyszałem, że 3 razy trzeba było chodzić po 2 żele do odtykania, a i tak jest źle. No ale jestem, więc wziąłem wiaderko z niezbyt drogą substancją, czyli sodą kaustyczną, wsypałem, za kilka minut bulgotnęło i zeszło. Wsypałem jeszcze raz, poczekałem kilka minut, no i na ostro, NIE RÓBCIE TEGO W DOMU!!! zalałem wrzątkiem. UWAGA PLUJE z odpływu. Wyżarło wszystko, najtrudniejsza sprawa, to pamiętać, żeby co jakiś czas, profilaktycznie, sypnąć wodorotlenku sodu w odpływy.

grzeniu 06.02.2023 10:29

Wszystkiego nie wyżarło, tylko udrożniło, za jakiś czas znowu się zatka.
Dobrze to trzeba rozkręcić syfon (bez demontażu całego) i ubrudzić łapki.

ArnoldBoczek 06.02.2023 10:56

Pewnie wszystkiego nie, ale reakcja jest bardzo mocna, porównania do środków ze sklepu nie ma żadnego, tu się gotuje i naprawdę wyżera.

grzeniu 06.02.2023 11:10

A nie no, te ze sklepu to co najwyżej udrażniają kieszeń.
Przy okazji. gdzie się kupuje sodę k.? Specjalnie nie szukałem, ale w zwykłych sklepach chyba nie ma.

PS Kret coś tam daje, ale bez szału.

ArnoldBoczek 06.02.2023 12:01

Kupiłem wiaderko na alledrogo, 3 kilo za 46 zeta, lepiej brać od razu większe. Na raz zużyłem ze 200 gramów. Używam też w prysznicach, tam to zupełnie nie ma dostępu, żeby coś zrobić.

grzeniu 06.02.2023 12:09

No właśnie do prysznica by się przydała, bo tam w ogóle brak dostępu do syfonu pod płytkami.

joujoujou 06.02.2023 13:09

W prysznicu to nawet domestos da radę (przynajmniej u mnie dał). :spoko:

misiozol 07.02.2023 11:49

Mam 5 bab w domu na wszystkie kudly to soda kaustyczna idalna jest. soda kaustyczna rozpusci tluszcz i wlosy

Jarson 07.02.2023 12:33

Ale jaktotak? :O Soda? Kaustyczna? Do rur?

No ale kto to widział tak pozbawiać zarobku producentów dedykowanych środków do czyszczenia ;)

grzeniu 07.02.2023 12:48

Jeszcze jest wariant ostateczny przed rozkręcaniem. Kręciołek ze spiralą :rotfl:
A tego NaOH to muszę kupić, tylko nie mam pewności czy domownicy nie zrobią sobie krzywdy. Dzisiaj rozum i wyobraźnia są w cenie, a ja jestem realistą.

Jarson 07.02.2023 13:12

No właśnie jak już napisałem posta to pomyślałem, że powinienem był właśnie to dodać :taktak:

Jeżeli masz obawy związane ze swoimi domownikami, z których większość zdążyła Cię przerosnąć (oczywiście mam na myśli wzrost :D), to co ja mam powiedzieć ze swoimi latoroślami :P W zasadzie to na takie rzeczy - NaOH, Domestos, nożyczki, ibuprofen w syropie, elektronarzędzia, wszystkie inne narzędzia, zszargane nerwy moje i żony - przydałaby się szafa pancerna w piwnicy ;)

grzeniu 07.02.2023 13:27

Narzędzia proste raczej giną niż im szkodzą, co mnie do szału doprowadza. Wyższej tiechniki nie ruszają. Ogólnie starają się nic nie umieć, żeby mieć wymówkę nicnierobienia i, powiem ci, są w tym naprawdę dobrzy. :sciana:

misiozol 07.02.2023 15:11

Oj sa bardzo dobrzy lol2

KaiQ 07.02.2023 22:46

Testy na inteligencję w domu zaczyna się od sprawdzenia 3 umiejętności:
  • Wypalenia płyty z muzyką bez przerw między ścieżkami;
  • Wypalenia poprawnie Cue/Bin z grą na PS1;
  • Wymazanie nośnika RW;
... nie zda egzaminu to nawet pilota do telewizora NIET! :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:38.