Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.11.2005, 00:22   #841
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj
co z Ciebie za Polak nawet Stalin wiedział że aby zniszczyć Polskę nalezy zniszczyć jej potencjał intelektualny oraz a może przede wszystkim Kosciół. Mam wrażenie że historii to nigdy nie lubiłeś.
a co ma historia do tego ze nie lubie ksiezy?

i widzisz sam doszedles do wniosku ze wiara w naszym chorym kraju to kosciol a nie wiara w boga

co do szanowania innych wyznan w naszym kraju - wiekszosc ci powie ze im zwisa twoja religia ale prawda jest taka ze spora czesc z tej wiekszosci gdyby tylko mogla wbila by ci noz w plecy za to
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.11.2005, 01:27   #842
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
gdyby nie kościół, w polsce jeszcze długo nie byłoby chrześcijaństwa
kto wie, jak potoczyłaby się wtedy historia polski.
a tak widmo wojen w imię krzewienia wiary na ziemiach polan zmusiło mieszka I do przyjęcia chrztu.
zapytam coniektórych tak wspaniale obeznanych z historią:
- kto był prowodyrem wojen krzyżowych?
- kto stworzył świętą inkwizycję, z rąk której zginęły setki tysięcy niewinnych ludzi?

pytań mógłbym mnożyć, bo historię uwielbiam.
ale nie o tym tutaj toczy się dyskusja.

nie mam nic do kościoła, ale drażni mnie to, czym obecnie jest kościół - instytucją dążącą do maksymalnej władzy i równie dużych pieniędzy.
dziś obecni kapłani to w sporej części współczesna wersja faryzeuszy z początku n.e.

powtórzę to po raz n-ty: mam głeboko w d...ie, kto i jak rządzi, byleby mi było dobrze.

Ostatnio zmieniany przez woitas : 06.11.2005 o godz. 01:32
woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.11.2005, 01:55   #843
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Loczek
PO popełniło jeden zasadniczy błąd. Próbowało równać się z "Bogiem" za co zostało ukarane.

Zamiast brać to co mogli woleli się sprzeczać i obstawiać stołki. Zupełnie nie rozumiem dlaczego PO nie chciało wytypować Tuska na marszałka, tylko upierali się przy Komorowskim.

No i na koniec Rokita. Przecież ten koleś zachowuje się jak obrażona dziewczynka. Żądał przeprosin. Chodzi po tym sejmie jakby został szeryfem Warszawy.
Witam !
Dużo w tym racji, niestety...
Ale wina leży też po drugiej stronie w części - jak to w Polsce - lepiej się pokłócić niż dogadać...

ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.11.2005, 03:30   #844
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@woitas jak się mają krucjaty krzyżowe i święta inkwizycja do obecnego kościoła - narysować mi musisz, bo pisanego nie pojmę.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.11.2005, 11:57   #845
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@andrzejj9
jezeli tego typu wypowiedz jak twoja jest opinia subiektywna po przeczytaniu gazety wyborczej ktora odpoczatku jedzie na PiS a PO chwali pod niebiosa to pogratulowac tylko jezyka

Cytat:
Napisany przez pawelblu
U nas ideowo liberalny jest tylko SLD i SDPL.
tak to czemu poparli PO w ich walce oraz marszu po wladze jasne bo nie byli by tykalni jakby PO wygralo

Ostatnio zmieniany przez legion : 06.11.2005 o godz. 12:03
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.11.2005, 12:18   #846
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
@andrzejj9
jezeli tego typu wypowiedz jak twoja jest opinia subiektywna po przeczytaniu gazety wyborczej ktora odpoczatku jedzie na PiS a PO chwali pod niebiosa to pogratulowac tylko jezyka
Nie no, przecież podstawowym zadaniem wszelkiego rodzaju mediów jest jedynie dostarczanie nam rzetelnych, obiektywnych informacji..

Co ciekawe przy oglądaniu serwisów informacyjnych już po kilku początkowych słowach można powiedzieć, "po czyjej stronie" jest dana stacja..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.11.2005, 16:20   #847
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
tak to czemu poparli PO w ich walce oraz marszu po wladze jasne bo nie byli by tykalni jakby PO wygralo
i tu przy*****es najwiekszy bzdet z twoich dotychczasowych wypowiedzi

za calkowita deczerwonyzacja byl tusk i po
a za deczerwonyzacja w malym stopniu byl lech i jego pis
wiec nie pisz juz nic
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Stary 06.11.2005, 16:33   #848
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Demek tyś się chyba szaleju nałykał, PO stało i stoi jak Cerber na straży komuchów. Przypomnij sobie (o ile jesteś w stanie) rok 1994 i nowo powstały rząd Olszewskiego i propozycje Janusza Korwina Mikke o ujawnieniu teczek. Wtedy to pan TUSK (a jakże) razem z Mazowieckim i Geremkeim + oczywiscie nasz były prezydent Leszek obalili ten rząd bo chciał wprowadzić czystki 11 lat temu.
Po drugie nie wpieraj mi dziecka w brzuch i nie wyciagaj za mnie SWOICH wniosków.
Stary 06.11.2005, 16:34   #849
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
tak se czytam i naprawde mam niezly ubaw, dyskusja zaczyna prazypominac debate: Romuś, Andrzej, Korwin

PS. Tak jedziecie po "kapłanach" t nie mwcie ksiadz bo brzmi jak ksiaze ;P ( oile nie pochodzi od tego), odrazu mowcie czarny
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.11.2005, 17:01   #850
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
i tu przy*****es najwiekszy bzdet z twoich dotychczasowych wypowiedzi

za calkowita deczerwonyzacja byl tusk i po
a za deczerwonyzacja w malym stopniu byl lech i jego pis
wiec nie pisz juz nic
no teraz pokazales swoja wiedze normalnie i ty mowisz o ciemnocie luckiej ze wybrali Kaczynskich jak ty jeszcze bardziej ciemny jestes od glosujacych na Leppera
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nie no, przecież podstawowym zadaniem wszelkiego rodzaju mediów jest jedynie dostarczanie nam rzetelnych, obiektywnych informacji..
no zwlaszcza obiektywna gazeta jest wyborcza normalnie mnie rozsmieszyles jezeli tak myslisz to ja sie niedziwie twojemu subiektywizmowi
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Co ciekawe przy oglądaniu serwisów informacyjnych już po kilku początkowych słowach można powiedzieć, "po czyjej stronie" jest dana stacja..
no to powiec po czyjej stronie sa stacje w naszym kraju no prosze jestem ciekaw ?

Ostatnio zmieniany przez legion : 06.11.2005 o godz. 17:07
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.11.2005, 17:08   #851
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
no teraz pokazales swoja wiedze normalnie i ty mowisz o ciemnocie luckiej ze wybrali Kaczynskich jak ty jeszcze bardziej ciemny jestes od glosujacych na Leppera
No nie mow, Rolniki wcale ciemne nie so, oni myslo ze lepper to dla niech wszystko, ale oni nie wiedzo ze on dla siebie
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.11.2005, 18:05   #852
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj
Demek tyś się chyba szaleju nałykał, PO stało i stoi jak Cerber na straży komuchów. Przypomnij sobie (o ile jesteś w stanie) rok 1994 i nowo powstały rząd Olszewskiego i propozycje Janusza Korwina Mikke o ujawnieniu teczek. Wtedy to pan TUSK (a jakże) razem z Mazowieckim i Geremkeim + oczywiscie nasz były prezydent Leszek obalili ten rząd bo chciał wprowadzić czystki 11 lat temu.
Obalili, bo Macierewiczowi wladza uderzyla do glowy i na liscie agentow umiescil cala kancelarie Walesy, z Walesa wlacznie A komuchy sie nadal smialy...
PO (czy srodowiska liberalne w tamtych czasach) nie staly na strazy komuchow, tylko mowily NIE oszolomom, ktorzy z wielkimi haslami na ustach realizowali wlasne gierki.

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 06.11.2005 o godz. 18:16
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.11.2005, 19:00   #853
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj
A dla mnie ksiądz to Koścół a Krzyż to symbol i zajadle bedę go bronił bo Prawdziwy Polak symbole kościelne ma w genach, wessał z mlekiem matki, bo dzięki takim ludziom dziś możesz pisać to co piszesz, czujesz co to wolność bo nie pamiętasz bądź nie znasz strachu naszych ojców czy dziadków. A ja.... "nie zdejmę krzyża z mego serca, nie wyrwę go z sumienia........."
Czyli ja nie jestem prawdziwym polakiem? Ja sobie wypraszam, jestem patriota ale nie narodowcem/szowinista opetanym przez relgie. Ja szanuje KK za to, ze wzbudzal patriotyzm i dazania niepodlegosciowe - to jest przeszlosc, teraz jest terazniejszosc. Minelo sporo czasu, KK sie zmienil w Polsce nie do poznania. To, ze ludzie gineli za krzyz i Polske Ty tez musisz? Dziadek mi opowiadal, ze jak chodzil z kolegami do ksiedza na korki z matmy, to ten zamiast od kazdego brac kwote, powiedzmy, 20 zl to dzielil te 20 zl przez ilosc uczestnikow. Widzial, slyszal ktos o podobnych czynach serca jakiegos "czarnego"? Utozsamianie katolicyzmu z polskoscia daleko nas nie popchnie. Ja szanuje Twoja religijnosc (fanatyczna, tak to pojmuje) ale nie rozumiem konekcji jej z polskoscia. Dla mnie Polska i krzyz (etc) to rzeczy, ktore nie powinny byc w zaden sposob laczone. BTW pozdrowienia i "blogoslawienstwo" Rydzyka dla nowego rzadu. Dla mnie - paronoja ale dla zachodu utwierdzenie sie, ze Polska to rezerwat katolicyzmu w srodku Europy.

Cytat:
Napisany przez Predi
@Banana, nie wysilaj sie na odpowiadanie mi, bo i tak Twoje opinie to jako jedynego na tym forum mam gdzies, bo tekst jaki walnales przy okazji wypadku autobusu z pielgrzymka jak rowniez wiele Twoich innych tekstow jest antykatolickie, a nie jak ty to nazywasz antykleryckie
Przytocz moje jedno zdanie gdzie pisze, ze katolicyzm powinien byc niszczony/zakazany (no chyba, ze jego reforma i krytyka oraz wytykanie mu bledow jest dla Ciebie przejawem nienawisci do tego wyznania). Polecam lekture ze strony www.racjonalista.pl aby zrozumiec istote antyklerykalizmu, no chyba, ze teksty ludzi zwiazanych z lewica sa dla Ciebie nieobiektywne... to pozostaje gazeta "Tylko Polska" i jej podobne.
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.11.2005, 19:26   #854
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Cytat:
Napisany przez legion
powtorze jeszcze raz - jest to najwiekszy bzdet jaki napisales na tym forum i jestes tylko jednostronny - ale moze jest to usprawiedliwione bo mogles nie widzec wypowiedzi obu panow w tv na ten temat - no ale pozostaje kwestia czy moze nie chciales tego widziec i slyszec

i nie porownuj mnie do leppera bo ja nie robie rozglosu swoja osoba i nie klamie jak on no i nie zajmuje innym majatkow, nie mam rowniez wyroku na glowie
Stary 06.11.2005, 21:21   #855
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
co powiecie na to: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja

na poprawę nastroju dowcip:

Idzie Stirlitz przez las w ciemną, bezksiężycową noc...
- Kaczyńscy tu byli - pomyślał

Ostatnio zmieniany przez woitas : 06.11.2005 o godz. 22:55
woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: