![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#571 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Błysnął mi białym światłem w oczy w dzień, przy bardzo dobrym oświetleniu (słońce). Przyjdzie do domu fotka czy to tylko podpucha
![]() Podobno niepomalowane na żółto radary też robią fotki. ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#572 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przyjdzie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Zdarzają się straszaki, a przynajmniej zdarzały się, bo pewnie docelowo chodzi im o pełne wyposażenie wszystkich skrzynek.
Przyjdzie ci czekać w niepewności dość długo, mają chyba na to do 6 m-cy. Fotoradary aktywne w zarządzie ITD mają być pomalowane na żółto, jest to określone przepisami z okresem przejściowym wprowadzenia w życie. Nie pamiętam już do kiedy jest ten okres, czy może już się skończył. Dawno już nie widziałem obsadzonego szarego fotoradaru, za to żółte wszystkie są czynne. Jak uważnie spojrzysz mijając takiego, to widać obiektyw w środku. Jest jeszcze kwestia fotoradarów w gestii straży miejskich. Tu jest tak namieszane, że już sam się pogubiłem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#574 | |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
;-)
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Jak błysnęło to rzuciłem okiem na licznik: ponad 60 przy ograniczeniu do 40. Pytanie ile miałem w momencie pomiaru (nie błysku) i komu jednak zrobili zdjęcie: mnie, temu za mną czy z przeciwka.
Najbardziej zdziwiony jestem błyskiem: 14.00, pełne słońce "w mordę" i tu błysk. Nic to, trzeba czekać na listonosza. ![]() ![]()
![]() |
#576 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Coz, przekroczyles..;-)
Jesli zmiesciles sie w tych 20 to moze nie przyjdzie. Nie mniej jednak jesli juz przyjdzie fotka to zobacz czy innego pojazdu w tle nie ma.
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
XV1100
Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 03.10.2013 o godz. 13:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Gdyby ustawili 500 fotoradarów, zlikwidowaliby bezrobocie w gminie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
XV1100
|
![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |
Pa rampamer
Zlotowicz
Jeden z komentarzy pod newsem:
Cytat:
Jakieś 20 lat temu byliśmy z rodziną i znajomymi z Niemiec nad jeziorem. Moja młodsza siostra wypadła z roweru wodnego do wody na środku jeziora i mimo kapoku nałykała się w panice sporo wody (była nad powierzchnią, ale twarzą w wodzie i przez kilka sekund zanim tato do niej dopłynął zdążyła się zachłysnąć). Zanim wróciliśmy do brzegu minęło dobre kilka minut, a siostra wyglądała źle, więc natychmiast pojechaliśmy do szpitala. Widziałem twarz mojego taty, kiedy jechaliśmy 180 km/h przez miasto - chciałbym wtedy zobaczyć policjanta, który zdołałby go zatrzymać (już pomijam, że jechaliśmy wówczas wozem, którego bez blokady nie zatrzymałby żaden ówczesny poldek). I to na pewno nie było bezpieczne (teren zabudowany, ktoś mógł wtargnąć na ulicę), jednak nie wiem, czy jazda 50 km/h do oddalonego o 12 km szpitala byłaby bardziej rozsądna... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#581 | |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy ja wiem?
Dla mnie takie zachowanie nie tylko dowodzi głupoty i całkowitej znieczulicy, ale nawet podchodzi pod kryminał. Jeżeli policjanci spokojnie wypisuja mandat podczas gdy na ich oczach człowiek umiera (w końcu nie są lekarzami więc ocenić nie mogą ile jeszcze "pociągnie") to dla mnie są zwyrodnialcami którzy w policji pracować nie powinni! Przełożony powinien ich natychmiast dyscyplinarnie zwolnić, a sprawa trafić do prokuratury. |
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
XV1100
A kto powinien zwolnić przełożonego? Z reguły to on zmusza ich do takich praktyk i działań?
Spróbujcie przy jakimkolwiek "przypadku mandatowym" przypomnieć im, że jedną z możliwości karania jest upomnienie. Ich miny, a czasem komentarz są bezcenne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Troche dziwne. Bo w takich przypadkach jesli juz konczy sie kwitem to juz w szpitalu jak sie dojedzie.
Widac trafil na bucow liczacych na danie w kieszen.
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Pa rampamer
Zlotowicz
Gdzieś kiedyś słyszałem, że w takim wypadku powinno się jeszcze przed wyjazdem zadzwonić na numer alarmowy i poinformować o sytuacji, żeby służby były świadome co się dzieje. Po pierwsze jednak ten sposób na pewno nie jest oficjalny i nie sądzę, żeby któryś policjant podpisał się pod nim jako pod skuteczną metodą na dojechanie na miejsce bez zatrzymania. Po drugie, nie zawsze jest czas nawet na telefon, a też nie wszyscy mają w aucie zestaw głośnomówiący (ja na przykład korzystam zwykle ze słuchawek, a ich znalezienie i założenie zajmuje mi więcej czasu niż wykonanie krótkiej rozmowy).
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |
Naziemna Telewizja Cyfrowa (NTC) w Polsce - plany, rozwój, obecna sytuacja itp. | andrzejj9 | Off topic | 13 | 10.07.2011 23:55 |
Festiwale w Polsce | Qbi@k | Film i Muzyka | 11 | 25.04.2011 10:25 |
Drogi w Polsce (i infrastruktura komunikacyjna) | andrzejj9 | Off topic | 19 | 02.03.2009 17:28 |
Internet DSL 15 Mbit/s już w Polsce! | kraluk | Off topic | 41 | 24.03.2006 21:07 |