![]() |
E tam. A Singleton? A Gentleman Jack (wiem, bourbon ale jednak)?
|
Trochę nie za drogie dla buntownika? :> Ja osobiście nie lubię burbonów, za to, za co inni je kochają, za słodki posmak, bo ostra nuta bimbru przejdzie. ;)
|
18 urodziny ma się jedyne w życiu więc koszt nie gra roli :szczerb:
Prócz tego dla każdego będzie po :piwo: i 2-3 butelki czystej :D |
Na głowę 2-3 butelki czystej? O to jak w sam raz dawka dla mnie! :szczerb:
|
Irlandzki odpowiednik IMGW ogłosił że miniony miesiąc był najzimniejszym lipcem od 50 lat.
http://www.irishexaminer.com/breakin...er-689709.html |
Gdzieś się to ciepło musiało podziać. :>
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Mam pomysła, klimatyzator na jakiś mały podest, pod spód miska, wyjąć korek i niech kapie. Podest? Kilka desek. albo kawałek palety i kilka desek. |
a może wyżej klimę postawić jakiś wężyk i niech kapie?
|
No właśnie o tym pisałem, wężyk też może być.
|
|
Dalszy ciąg jeszcze lepszy:
Cytat:
|
No to u nas jest odwrotnie - mam wrażenie, że po przejściu słońca na niebie jeszcze w nocy zostaje żółtawa pręga :P
|
:rotfl: trzeba umiec sie smiac :szczerb:
jednakze z zalem infirmuje, ze dzis rano musialem sie okryc kocem - temperatura spadla ponizej 30 mam nadzieje, ze w ciagu dnia wroci do nowej normy :szczerb: |
Na Mazowszu tak będą opisywać pojawienie się deszczu. :blink:
|
Najlepszy sposób na upały :matrix:
http://www.czystyzysk.eu/sites/default/files/10_0_0.jpg |
Zimny prysznic to jest to! :spoko:
Od razu odkręciłem zimną, jak doszła z wodociągu lodowata, to zmieniłem na ciepłą, która musi się u mnie zlać, później dodałem tej lodowatej, jak już umyłem się, to powoli zakręciłem ciepłą i skończyłem na tej prosto z wodociągu, nie wiem czy 12 stopni miała. :D |
a za godzinę, czujesz się tak samo ujowo jak przed prysznicem :szczerb:
i pomyśleć, że tak może być cały rok :/ |
Mi to pasuje. Tropikalna wyspa, palmy, las i ja w chatce :D
Świeże powietrze, natura, żadnych ograniczeń... Marzenia :) |
Ilość załączników: 1
Temperatura rzeczywista to u mnie nieco ponad 34 stopnie. Ta w pełnym słońcu, bliższa zresztą do odczuwalnej jak się na tym słońcu przebywa, jest już nieco wyższa:
Załącznik 72260 |
Masz nielegalny termometr! :czar:
Cytat:
|
Dark jest świeżo nawróconym na ISLAM :szczerb:
|
Cytat:
|
a tak btw. bo mam taki sam :szczerb:
chyba UNiokomuna zabroniła rozpowszechniania i posiadania. |
A nie aby jedynie sprzedawania nowych? I to też tylko rtęciowych, ten nie jest rtęciowy.
|
Zabronili używania termometrów rtęciowych.
Zakazli obrotu tradycyjnymi żarówkami, dajac na ich miejsce "ekologiczne" które... mają rtęć! Logika ZSRE powala :szczerb: |
nie, to nie jest logika, to ma na celu sprzedawania czegoś co nie idzie, z termometrem rtęciowym trzeba było obchodzić się jak z jajkiem dlatego jeden wystarczył na lata. Żarówki pewnie nie schodziły bo były drogie więc "ekobum" tradycyjna żarówka jest szkodliwa... wszystko to ma na celu wyciśnięcie jak największej kasy z ludzi...
|
Energooszczędne to także LEDowe, te rtęci nie mają. I na pewno nie wróciłbym już do tych, które opisujesz (nie wiem jak się nazywają, halogenowe?), szczególnie że jedna mi dosłownie wybuchła. Obie nie dają pełnego spektrum, ale ciągną 10W, a nie 80, a do tego ledowe są zawsze ciepłe (nie parzą). Ile czasu włączona jest taka żarówka, 5h, w zimę 8h? Nie sądzę aby mój wzrok się od nich w takim czasie degradował, tym bardziej że za 5-10 lat mają już produkować grafenowe o pełnym spektrum.
Cytat:
I niech w dupę się pocałują. Póki co nie ma lepszych termometrów, a gdybym takowy zbił to zawsze jest pod ręką siarka... Jak byłem mały zdarzało mi się bawić rtęcią, a pierwszy władca Cin pił ją regularnie przez 30 lat zanim ześwirował. :szczerb: |
siedzę, sobie w Dębinie, pije piwo łebskie,
w cieniu mam 21 stopni i tak sobie myślę, że mi okropnie zazdrościcie :taktak: |
Tego piwa, to chyba nie, za bardzo szuwarowe.
|
Ilość załączników: 2
Ciekaw jestem - na Ukrainie ostatnio padało, czy spuszczano wodę ze zbiorników retencyjnych? Tak przedstawia się obecny stan wody w Bugu 50 km "nad" Włodawą:
Załącznik 72308 A tak kolejne ok. 100 km dalej: Załącznik 72309 Tendencja spadkowa utrzymywała się na Bugu co najmniej przez ostatnie trzy tygodnie - tyle czasu śledzę uważniej poziom. W Kryłowie do zrównania historycznego rekordu zabrakło jednego centymetra i gdyby nie ten nagły wzrost to pewnie już, a najdalej jutro rano ten rekord zostałby pobity. Ciekawe, jak wysoki będzie obecny wzrost i jak długo się utrzyma, jeśli nadal nie będzie padać. |
a ty co elektrownią wodną zarządzasz.
|
@Jarson skąd te dane bierzesz?
Są też dla innych rzek? |
|
GUSIN (151210050) - Strefa stanów niskich
× Rzeka: Wisła (2) Województwo: mazowieckie Aktualny stan wody: 16 cm (2015-08-13 06:30 UTC) Poprzedni stan wody: 16 cm (2015-08-13 06:20 UTC) Stan alarmowy: 420 cm Stan ostrzegawczy: 370 cm To już wiem dlaczego chcą tu Afrykanów sprowadzić. :sciana: |
Wczoraj na tej stacji automat wskazał temperaturę wody 35 stopni ;)
|
zbliża się ochłodzenie :)
|
Kot się roztopił, świece się roztopiły...
http://static.pokazywarka.pl/i/59064...4/rozlany1.jpg http://static.pokazywarka.pl/i/59064...7/rozlany2.jpg http://static.pokazywarka.pl/i/59064...8/rozlany3.jpg |
U nas co prawda 31,1, ale za to po raz pierwszy od dwóch tygodni lekko pochmurno. To już są prawie komfortowe warunki :szczerb:
|
Nie wiem ile jest stopni i skąd się ta wilgoć wzięła jak były chmury, ale już 2 razy wylewałem wodę z klimatyzatora, a trochę czasu mnie nie było. Rano oblodził się tak, że prawie nie chłodził, tylko wydawał dziwne dźwięki, postał z pół godziny wyłączony, to włączył się alarm, że za dużo wody w zbiorniczku.
|
No właśnie z tego samego powodu wzięła się woda, z którego widziałeś chmury :D
|
|
Mazowszanki na kartki. :D
|
leśne ssaki na kartki :wow:
|
dzisiaj będąc na rowerze, przejeżdżałem przez przejazd kolejowy.... pociąg który jechał, tak wolno toczył się, że jakbym chciał to bym go na nogach wyprzedził....
|
Pociąć jechał? :rotfl:
|
thx Berion
|
no to
była burza, mam nadzieje że jutro będzie pogoda na rower. |
Lepiej niech będzie burza ponowna :P
Obecna strasznie krótka... |
u mnie krótka ale gwałtowna...
|
U mnie właśnie kończy się ponowna.
Na dworze 16,3 :spoko: W chacie ciągle 26... :sciana: |
Siedziałem 2 dni w Pruszkowie, w szpitalu, ale nie tym, i nie jako pacjent. :haha: Kiedy ekipa zrobiła deszcz na potrzeby sceny, to połowa personelu przyleciała z okrzykami, że nareszcie pada. Straszne było rozczarowanie, gdy im powiedziałem, że to tylko deszcz filmowy. Wylali około 6 ton wody, po pół godzinie prawie nie było śladu...
Gorący wiatr unosił pył, a liście z drzew spadały jak na jesieni. :sciana: |
Nic tak nie pomaga jak zimne, soczyste piwo :)
Ale mam nadzieję, że nad Wybrzeże w końcu też nadciągną burze i schłodzą atmosferę. |
Dziś jest bezchmurnie, odrobinę wietrznie i dość chłodno - podręcznikowy wrzesień.
|
Podręcznikowy ciepły sierpień jest, w nocy trochę chłodu, prawie niezauważalnego w nagrzanych murach.
|
Niedzielny wieczór, ponad 25*C, nie pozostaje więc nic innego jak siedzieć przy kompie i włączonym wiatraku, popijając zimne piwko i żrąc chipsy. I tak i tak w d*pe pójdzie te siedzenie, to przynajmniej można je umilić ;)
|
Jakie upały ludzie? Ja dzisiaj w bluzie śmigałem :szczerb:
|
Alaska czy co?
|
Znów się zaczyna robić gorąco :sciana: Co więcej na wschodzie wciąż nie pada - zresztą to co popadało w centrum i na zachodzie też raczej porą deszczową nazwać nie można...
Sprawdzanie stanu rzek stało się jedną z pierwszych czynności jakie wykonuję rano. Obecne poziomy zaczynają powoli zahaczać o abstrakcję. Patrząc na pola kukurydzy, pod koniec sierpnia całkowicie żółte i wyschnięte - stepowiejemy :/ |
zimny browarek :D
|
To już podpada pod stan klęski żywiołowej. Podobno w środę ma trochę zlecieć.
|
ale mówisz o pogodzie czy możliwych spamerach?
|
ale od weekendu znowu
|
O obu zjawiskach. :D
|
U mnie nic nie padało od 5 tygodni, a wcześniej też niewiele, susza straszna.
|
Z mojej strony miasta też nie. Można teraz znajdywać zęby mamutów i smoki Lindley'a. ;)
|
Cytat:
|
Komu napadało niech się odezwie, to zaraz mu zasadzę.
|
Ogórek Ci wysechł?
|
Wymiękłem i włączyłem klimatyzator, w pokoju było 25,2, ale wiatr przywiał jakąś wilgoć deszczową i zrobiło się nieprzyjemnie. Miałem już rozmontować kartonową konstrukcję w oknie, ale jeszcze chyba kilka dni zostanie.
24,5 po kilku minutach, ale od razu inne powietrze. :) |
Wczoraj w nocy położyłem się na materacu na dworze i zdrzemnąłem od 1 do 3. Obudził mnie chłód więc jednak poszedłem do domu, ale cóż to była za przyjemna drzemka...
Dziś wszystko wróciło do normy. |
Noce są chłodne i to ratuje sytuacje, u mnie do 10 rano jest chłodno, bo słońce nie może przebić się przez las, coraz niżej na niebie... Wystarczy pojechać rowerem 300 metrów w stronę cywilizacji i gorąco. Mury nie przegrzane, to klimatyzator szybko daje radę, 23,9. :)
|
A nie myślałeś pan o tym aby ochłodzić się w Wiśle :>
|
|
Wisła to jest tylko do Krakowa, dalej jej nie ma, Edzisko musiałoby się do krakówka kopnąć :taktak:
|
Tak, jak Zetoks się zesika po tych mętnych piwach, to po Wiśle. :haha:
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=tL42...etailpage#t=80 |
Początek roku szkolnego w wielu miejscach kraju będzie upalny. Temperatura może przekroczyć 35 stopni. Dotychczasowy rekord temperatury dla 1 września wynosi 31,7 stopnia. Odnotowano go w 1992 roku we Włodawie (woj. lubelskie). Nie ma żadnej wątpliwości, że zostanie on pobity.
Nie wiem, jak u was, ale ja również nie mam wątpliwości, że ten rekord zostanie dziś pobity, a poza tym wcale bym się nie zdziwił, gdyby Włodawa utrzymała tytuł rekordzistki 1 września :sciana: |
Ilość załączników: 1
w krakówku pobity :sciana:
|
Stacja Meteo Warszawa Wawer
Stacja Meteo Warszawa Wawer Temperatura: 36.7 °C Temperatura (odczuwalna): 37.9 °C Cisnienie: 991 hPa Chyba trochę w złym miejscu stoi ta stacja, u mnie jest w tej chwili prawie 33 |
Wilgoć jakaś nachodzi, przed włączeniem klimatyzatora, jakieś 2 godziny temu, zlałem wodę, prawie nic nie było, przed chwilą wyłączył się, deszcz nadchodzi! :w00t:
|
Wilgoć - z pozdrowieniami ze zgniłozielonej wyspy. ||
|
Przyjmę każdą ilość, Sahara, to oaza w porównaniu do Warszawy, nawet dęby tego nie wytrzymują, cały balkon liści.
|
Widziałem dziś na termometrze 32,7, o jeden stopnień więcej niż dotychczasowy rekord 1 września dla Włodawy i Polski; natomiast patrzyłem o 11 i 16:30, pomiędzy nie miałem czasu a sądzę, że koło 15 mogło być jeszcze więcej.
Tak czy owak - dziś rekord temperatury dla całego kraju został pobity o 5,1 stopnia :O |
Widziałem 33,2, jak rano nadmuchało ciepła, tak zostało.
|
Zaczyna napierdalać wiatr. Może coś z tego być...krecik mówił, że tej nocy pogoda sie odmieni.
Nic wcześniej na to nie wskazywało. |
Mi łobuzy z północy dziś mówili, że u nich zimno. U mnie trochę lepiej niż wczoraj, bo zaczęło trochę wiać, ale ciepło tak samo :sciana:
|
Dzisiaj mam 17 stopni :jupi:
|
U mnie 20, ale oprócz małego epizodu, to deszcz nie padał 2 miesiące, albo lepiej.
|
3 stopnie było, koty fajnie się od powietrza odbijały po wybiegnięciu z domu, mały szok, :D
|
Ja po prostu śpi na spędzenie czasu ..
|
Teraz jest nie summer, śpi nie trzeba- chłodno .
|
Dobra rizia dobra :uklon:
|
Prociem nie brać ziadna łebka!
|
|
ciekawe co pije?
|
Nie wiem, nie jestem w stanie spojrzeć w górę. :D
|
w ogóle ma krzyż czy jakiś inny wisiorek?
|
Za krótki łańcuszek, żebym zobaczył. :szczerb:
|
półksiężyc :spoko:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:20. |