![]() |
A u mnie słonecznie ale nie upalnie, dopiero przyjemnie ciepło się zaczyna robić... Z rugiej strony na balkonie jest już o 1 stopień cieplej niż w domu, więc jeszcze kilka godzin i w środku też wszystko zacznie się nagrzewać :sciana:
|
Przytargalem wentylator. Koniec udawania ze w tej temperaturze da sie funkcjonowac...
|
30 stopni :ysz:
Bez czapki z daszkiem nie ruszam się z domu, teraz pije zimne mleko i jakoś żyję. Ona ma gorzej bo mieszka w bloku :sciana: Dzisiaj bym do Niej przyjechał ale rodzinka przyjeżdża i się nie wykręcę :nie: :piwo: dla wszystkich na te upały :spoko: |
Na zewnątrz jeszcze daleko do upałów. Za to u siebie w sterowni miałem dziś 29 stopni. Stwierdziłem, że to jednak kapkę za dużo i zakręciłem kaloryfer :D
|
Myślę że warto temat odkopać, bo zaczyna sie sezon na długie czerwone kreski w termometrach :szczerb:
26 stopni w Krakowie :spoko: |
Teraz tylko jakaś reklama i będzie wszystko xD
|
Widzę nową, witamy serdecznie :)
No cóż, tak jest że zawsze człowiek tęskni za tym czego aktualnie nie ma :) Zawsze w zimie tęskniłem za wakacjami, w wakacje w upały za zimą. Najgorsza jest jednak "szara" pogoda - deszcz, szare chmury i do tego w zimie brudny śnieg - czuje się jakbym był w czarno-białym filmie :nie: |
Tyle narzekacie, a potem i tak tęsknicie :)
|
Od poniedziałku na Dolnym Śląsku wraca lato! A ja się cieszę...
|
Możę wrzesień nam niespodziankę zrobi i będzie ciepło, za ciepło xD
|
No niestety... Też tak myślę. Może w marcu /kwietniu przyszłego roku się ociepli ;)
|
Temat chyba poczeka do przyszłego roku.
|
Ja tez to widziałem, ale 2 tygodnie temu to było u mnie, piękne słońce, dzień upalny... a tu taka ulewa
|
Gupcy jesteście.
Jak mówię, to wiem. PS Baba zaświadczy :> |
Nie wiadomo od czego to xD czy od słońca czy od piwa. Jako lekarstwo przepisuje piwo xD
|
ha, ty już nie pij dzisiaj :D
|
U mnie dopiero co przeszła ulewa przy pełnym słońcu :O
A grzmieć zaczęło, jak przestało padać :wow: |
Zawita na pewno.
Liczę na to, że już w przyszłym roku. |
To nie zazdroszczę :) Może jeszcze lato tam zawita.
|
U mnie już po lecie. Na dzisiejsze popołudnie dla okolic Dublina prognozują do 100mm deszczu! :wow:
U mnie na razie spadło tylko 5, za to temperatura też spadła. 13.9. |
To pozostaje tylko klimatyzacja:((
|
Lodówka trochę mała (z rodzaju tych niskich) i bardzo stara ;).
Do większej bym się zmieścił, choć podchodzę powoli pod 180 :] |
Za mała lodówka, czy nie ma takiej lodówki która by Ciebie zmieściła xD
|
Nie wiem czy się zmieszczę :rotfl:
|
Zawsze można wskoczyć do lodówki xD
|
damy radę :piwo:
|
|
Ludzie, 30 stopni! Rozpływam się, jak usiadłem to chyba nie wstanę, bo przykleiłem się do fotela :sciana:
Na szczęście mam :pepsi:i jest znośnie... |
Dark słuchaj starszych i mądrzejszych xD Wino to podstawa xD dżem to sprawa drugorzędna.
|
Jakbyś pił więcej siary, to by ci włosy odrosły.
|
A wino ma siarę! Siara zdrowa na cerę, popatrzcie na smakoszy! :szczerb:
|
ale konserwanty są dobre, winem wypłuczesz xD
|
Taa, mogę sobie kupić dżem + konserwanty + barwniki + inne "E". Wolę sobie zrobić samemu w domu - przynajmniej wiem, co do niego dodałem :]
|
Cytat:
|
Ile %? :blink:
|
Dżem z nich będzie :D
|
Wino z nich zrób xD
|
Porzeczki zbierałem :haha:
|
Zasięgu szukałeś na polu xD?
|
Na upał polecam zimne piwko, ja ostatnio nawet sobie smakowego Okocima grejpfrut+limonka lubię strzelić :)
No ale zawsze można kupić klimatyzator. |
UPDATE: Upały nadeszły!
Własnie wrócilem z pola, na zewnątrz 31 stopni. |
Jutro mają przyjść do mnie upały, zapasy już zrobione, choć niestety nie jest to ten napój co na zdjęciu wyżej :(
Będziemy sobie jakoś radzić. |
Jak na razie nie ma ocieplenia... Dzisiaj postaram się zrobić zapasy na ewentualne upały ;)
|
takiej lodoweczki pozazdroscic
|
A może chciał mieć miejsce gdzie światła nie było, tylko jak otwierał lodówkę było wielkie rozczarowanie xD
|
No też mówię.
Dla innej szkoda swiatła w lodówce. |
Panowie, chodzi o zawartość taką jak na zdjęciu wyżej ;)
|
Rycho trzymał w lodówce światło, czasami zaglądał jak się ma.
|
A po co ci lodówka, w której nic nie ma?
Już kiedyś pytałem o to rycha, ale on nie potrafił udzielić sensownej odpowiedzi na to proste pytanie. |
Niestety nie :sciana:
Znaczy chłodziarkę mam, zawartość będę musiał skombinować. |
Nieźle zaopatrzona chłodziarka, czy na pewno Twoja xD.
|
Ludzie, ponoć nadchodzi kolejna fala upałów :ysz:
Trzeba robić zapasy :spoko: http://fajne-zdjecia.pl/wp-content/u...e18c4cd454.jpg |
Potwierdzam - to zla koncepcja. Zimna wodka jest lepsza! :taktak:
|
gorąca wódka, bleeeeee.
|
Zimnego nie piję, bo się przeziębiam ;) podobno najlepiej jest pić ciepłe napoje, bo wtedy organizm podnosi temperaturę i łatwiej znieść tę na zewnątrz...
|
Na termometrze 35 stopni w cieniu k***a. Ja raczę się zimną :pepsi:i jak na razie jest OK. :taktak:
|
wole upaly niz ulewy/snieg/wiatr :szczerb:
wystarczy :piwo: i jest :jupi: |
Cytat:
Moja klima od trzech miesięcy nie może doczekać się przeglądu (wymaganego do gwarancji) bo sprzedawca (mała, ale jak widać rozchwytywana firma) nie ma czasu, bo ma nawał montażu. Ale obiecuje, że jak się pojawi to zrobi przegląd z odpowiednią datą, żebym gwarancji nie stracił :) |
Zimne piwko, nie ma innego sposobu, swoją drogą na ciepło zimny alkohol, na zimno, zimny mocny alkohol xD
|
Ilość załączników: 1
W taką pogodę jak dzisiaj, ludzie byliby skłonni kupować cień :sciana:
|
Raczej późna jesień. :smutny:
|
@jou zielona wyspa ma to do siebie, że nie uświadczysz, ani zimy ani lata... wczesna wiosna forever
|
Szybko zmieniłbyś zdanie. :]
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Współczujmy Jujkowi. :glaszcze:
U mnie 12 na zewnątrz, 19.6 wewnątrz. Drugi karton torfu się pali, poparty kupionym dziś kolejnym workiem węgla. |
Ale zaczęło walić :O :wow: k***a
Leci poziomo - jak u Jujka :sciana: |
W Krakowie 31 w cieniu, przyglądam się oszronionej butelce Ciechana wybornego :piwo:
|
Rozpaliłem w kominku.
W momencie rozpalenia na zewnątrz było 8 stopni, w domu 13. Teraz na zewnątrz 10, w salonie 18. W innych pomieszczeniach - nie wiem, nie pójdę bez czapki i polara. :P |
Woda mineralna z lodowki. A po pracy :piwo:
|
Cytat:
Ja chcę zimno i deszcze. ;] |
:spoko::taktak::rotfl:
|
E tam upały, w samochodzie klima, w pracy klima, a jak wracam to upału już nie ma :(
|
Faktycznie to jeszcze nie upadły, ale.. weźmy pod uwagę, że też jeszcze nie lato :) (w zasadzie trochę poza połową wiosny).
Ale też dwa dni temu narzekaliśmy jeszcze na zimno i deszcze, więc bez przesady. Jest ok :) |
27 stopni to nie są jakieś upały, to normalna letnia temperatura, w której ja czuje się całkiem dobrze... upały zaczynają się dla mnie 30+ i to nie jeden dzień ale kilka(naście) dni pod rząd, to można wówczas mówić o upałach... po tych deszczowych dniach, zrobiło się w końcu ciepło, ale do upałów to im jeszcze brakuje... dziś byłem w Lidlu i zrobiłem sobie zapas koncerniaka w dobrej cenie, czyli "carlsbergowego" Kasztelana Niepasteryzowanego w dużej butelce, chłodzą się właśnie trzy takie w lodówce, w sam raz na gorące dni :piwo:
|
Trzeba zrobić zaopatrzenie na upały
i porządek w lodówce zrobić. |
Wróciłem z rowerka :)
Pod wieczór jest chyba najfajniej. Najgorzej o 10-14. |
W tej chwili 26 w cieniu, do tego Ciechan lagerowe :piwo:
|
jest pogoda, może fala powodziowa wyparuje? :D
|
Już jest :) Kupione tyle, że starczy do końca tygodnia :spoko:
|
no, na rowerek idealna pogoda, ja byłem miedzy 10 a 13, było ciepło ale jaka temperatura nie wiem, teraz 27.
|
To niezbyt fajnie tam macie. U nas były duże deszcze, a teraz upały.
Jak się trochę ochłodzi to wybywam na rower. |
16.2 w cieniu. Zresztą cień jest wszędzie.
Upał straszliwy. :| |
Co zrobić, muszę się schłodzić, a takich specjałów jak Ty w domu nie mam ;)
|
z tym mlekiem to ty się nie afiszuj, bo fstyt jak cholera :sciana:
zroszona rosą butelka wybornego ciechana :piwo: |
Myślę, że czas reaktywować temat.
27 stopni w cieniu. Kraków. Popijam zimne mleko bo nic innego w domu nie ma :spoko:. Jak u Was? |
Byłem na Kaszubach kilka dni i temperatura w nocy i rano wynosiła.. 4 stopnie ;)
W dzień trochę lepiej, chociaż bez słońca też było to najwyżej kilkanaście :) |
Przedwczoraj i wczoraj u mnie było nie do wytrzymania. Dziś od rana chmurki, temperatura ledwie koło 24, a od 13 zaczęło padać i nawet gdzieś tam grzmieć :] Ach, żeby jeszcze jutro tak było, potrzebuję jeszcze chociaż jednego dnia żeby "wystygnąć"...
|
pierwszy deszcz w krakówku od 1,5 miesiąca :sciana:
|
Że co? Upałów nie ma od tygodnia przecież.
Ale weekend ma znowu być ciepły. |
Jutro ma być koniec upałów. Trzymam za słowo odwieczne prawa natury i ich zbliżający się do nas chłodny front atmosferyczny związany z niżem.
|
giej :idea:
|
Kolejny artysta bez świateł jedzie! :D
|
Ja akurat już w tym roku tak nie cierpiałem już, bo jestem po paru zabiegach epil free, wcześniej wosku, więc higiena i chłód nieporównywalnie większe...
|
70 piłem, 40 przeleciałem, tak mówi, ale kłamie. Po jednym i drugim mam kaca i wyłączony telefon.
|
Pięćdziesiątki to mięczaki piją :taktak: Edu nosem wciąga toast2
|
Piecdziesiatke to sie pije, a nie rwie.
|
To wziął byś poszedł w końcu na bosaka na jakąś plażę rwać pięćdziesiątki :D a nie trolujesz na necie :jezyk: ja jako wieśniak często nie nakładam skarpet do gumowców :taktak: a to dlatego ,że jak łażę nad rzeką po trawie do pasa ,to różne gówno mi się w gumiaki sypie i potem całe skarpety upierdzielone :ysz: boso nie da rady ,bo jakieś plugastwo dybie na moje nóżki :fiu:
|
Skarpet nie noszę już ze 3 miesiące, a ostatni odzwyczajam się też os butów, znaczy sandałów.
Jak dla mnie super, trzeba tylko trochę uważać, ale mamy miększe części ciała i w pizdu dajemy radę, mydło, trochę soli i czas. Nie wiem czy wsiowe panie nadal znają miskę, ciepłą wodę sól, sodę, zwykle my |
Cytat:
A serio, to mam robotę, muszę siedzieć, muszę matkę na rehabilitację wozić, a pięćdziesiątki i małolaty rwać bosko, mam ten luksus teraz, że wszystkie mi się podobają, nie to co małolatom. ;) Czyli ilość dup na plaży zwiększyła się nieporównywalnie. :spoko: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:30. |