![]() |
Gdzieś ostatnio wpadło mi w oczy, że realna cena benzyny na stacji, zawierająca wszystkie marże sprzedażowe i dystrybucyjne, wyniosłaby 2,30 zł. Do piątki dobijają akcyzą (32%), podatkiem paliwowym i vatem
|
Żadna nowość. Wyliczenia sprzeda jakiegoś czasu to około 67% podatków w benzynie. A od tego czasu proporcje raczej jeszcze się pogorszyły..
|
w egipcie widzialem rope na stacji po cos kolo (lekko ponizej) 80 gr w przeliczeniu na polskie
nie sadze, zeby rzad doplacal... benzyna byla zdecydowanie drozsza, ale i tak do 2 pln nie dobijala ;) a to wszystko ostatniej jesieni |
A u nas 1 stycznia jak co roku akcyza na paliwo wzrosła...
|
Gdyby Kaczyński był premierem, to zrobiłby taką minę, że nie śmiałaby wzrosnąć.
|
Gdyby głupota była lżejsza od powietrza...
|
Cytat:
|
... to by sobie Placek polatał.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jednak jedni są głupi tylko czasem a drudzy cały czas. :] |
Waliłbyś śmiało wprost, a nie chowasz się po kątach i coś tam popiskujesz.
|
Niektórzy propagują 'Dzień bez Smoleńska" (jak donosi Gazeta Wrocławska) i plączą mi się po Rynku Twierdzy. Ja proponuję Dzień, nie przepraszam - Miesiąc Bez Janusza Palikota ! Panie Januszu - niech Pan da Nam odetchnąć od siebie ! Na razie na miesiąc a jak się uda to przedłużmy to na ROK ! W ramach tego miesiąca proponuję wakacje w Egipcie ;) lub Czeczenii. Tam Pana wysłuchają, może nawet polubią...
|
Jabbuś, ale ja o Palikocie pierwszy raz w tym roku usłyszałem bodajże przedwczoraj, jak jakiś wywiad z nim opublikowali czy cuś... Nawet o nim zapomniałem.
O Smoleńsku słyszę codziennie... Więc pytanie... co ma Palikot do Smoleńska? Ja bym proponował dzień bez polityki w mediach. :mruga: |
To czym te media będą się żywić
jak chcesz zabrać im politykę? Niewiele ciekawego mają do pokazania, a reklam na tyle czasu antenowego im nie starczy k***a |
A ja pier...lę, nie oglądam TV k***a
Może znajdą inne tematy. Mogą gołe baby pokazywać. :szczerb: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:57. |