![]() |
Rusza wyprawa w poszukiwaniu ORP Orzeł
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...el-n39993.html
Ciekawe czy go kiedyś znajdą?? Poznajdywali większość ważnych niemieckich wraków na Bałtyku -wstyd że Orła przez tyle lat nie znaleźli:> |
Cytat:
Inna rzecz - gdyby dawno temu zadbano o realną ściągalność abonamentu to za niepłacenie byłyby realne konsekwencje. A tak mamy deklaracje o niepłaceniu od Premiera do maluczkich. A póki prawo obowiązuje powinno być przestrzegane. I za takie deklaracje byłaby odpowiedzialność. Gdyby pracodawca powiedział Ci,że Ci nie zapłaci za pracę, poszedłbyś do sądu i miałbyś rację bo prawo mówi o tym,że za pracę trzeba zapłacić. Mandatów też możesz nie płacić ale za to grozi sąd grodzki, a nawet zakład karny. |
Z tym abonamentem to jest troche kicha, bo wystarczy mieć telewizor.
Nawet jak w danym regionie nie odbiera. Ale już komputer z kartą telewizyjną nie podpada pod abonament. Ponadto ja żeby obejrzeć jedynkę i tak musze zapłacić abonament jakiejś platformie cyfrowej bo w naszym kraju nikt nie dba o darmowy odbiór FTA. Wiec za co ten abonament? Skoro płace abonament n-ki to niech n-ka sie dogaduje z TVP. Za radio w domu abonament. Ale za smartphone z radiem, odbiór przez internet albo w samochodzie abonamentu nie ma? Tu abonament, tam abonament, a kurde wciąż pełno reklam. I tak TV prawie nie oglądam. Jeżeli juz robią abonament to niech ma to ręce i nogi. A nie puszczają w "eter" fale które każdy moze odbierać a potem zmuszają do płacenia wszystkich w zasięgu. Co będzie następne? Kodowane radio naziemne? A orientuje sei ktoś jak sprawdzają czy ktoś ma telewizor/radio? U mnie to akurat nie problem mam maszt na dachu (ale co z tego śnieg taki że nie da sie oglądać i ledwo słychać. Akurat dobre na LCD ;) ), ale jeżeli ktoś nie ma? Wchodzą do domu? Przeszukują szafki czy nie ma radia? Czepiają sie radiobudzika? |
Swego czasu to urzędnicy pocztowi sprawdzali czy masz telewizor. Oczywiście nie miałeś żadnego obowiązku takiego do domu wpuścić..
|
W normalnych działach gospodarki jest tak, że najpierw jest towar, a dopiero później - jeśli jest na niego nabywca - zapłata.
Z RTV i abonamentem jest jakby na opak. Każą wszystkim płacić, nawet jak ludzie nie oglądają, a potem w zamian dostajesz stare gnioty nafaszerowane stekiem reklam. Do tego potrzeba wojny, żeby głośność reklam obniżyć do poziomu głośności normalnych programów :sciana: To co się dziwić, że ludzie się buntują i nie chcą tego płacić? |
No dokładnie, a chodzenie po np mojej dzielicy gdzie mimo masztu z wzmacniaczami może jeden program dobrze odbiera - a reszta to program przyrodniczy "mrówki przy dzwięku wodospadu" to juz byłoby bezczelne.
Oczywiście nie zachęcam nikogo do łamania prawa ( i sam nie mam zamiaru łamać ) ale to jest troche nie tak. Gdybym miał wybór to nie płaciłbym abonamentu, wole zapłacić n-kę bo tam przynajmniej coś widze, a z masztu moge zrezygnować. |
Cytat:
Cytat:
Zresztą jest to często spotykane - u mnie jest dokładnie tak samo z abonamentem i dostępnością - albo masz antenę TV naziemnej, albo płać extra za dostępność na satelicie (za to nie ma wyboru - jest tylko jeden operator TV SAT, na dodatek zagraniczny). Cytat:
Cytat:
Żeby nie było - ja płacę, chociaż niechętnie, bo też uważam, że to ukryty podatek od (wątpliwego) luksusu. :mruga: |
Widzieli zapowiedź 600-lecia Bitwy pod Grunwaldem? :)
|
a kto wygrał,
bo ostatnio czytałem, że dzielny Witold na czele dzielnych Litwinów z niewielką pomocą hufców polskich :sciana: |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tyle nie myśl.
Jest za gorąco na myślenie. Skoncentruj się na oddychaniu. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:55. |