Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Windows 2000 Pro VS. Windows XP Pro (https://forum.cdrinfo.pl/f5/windows-2000-pro-vs-windows-xp-pro-20974/)

Gorzala 26.05.2003 22:10

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
no ja też wybieram sie po RAM ...ale pierwsze Co zrobie ..to nie bedzie instalacja windy (choć i to by sie przydało) ale instalacja GTA: VC !!! heh nie moge sie doczekac :)

P.S. tak z ciekawości jakąs kość kupujesz ?

SDRAM :( 128MB 133Mhz - najprawdopodobniej Infeneon'a... ;)

Laser 26.05.2003 22:13

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Posluchajcie powiem to się usmiejecie win 2000 64 ramu nero po wypaleniu muzy z mp3 pokaze że użycie pamięci bylo 90 % w pliku log to nero pokazuje po wypaleniu
Witam !

Jak mialem problem na poczatku z 2k to podejrzewalem ramu - smiejcie sie ale jak wyciagnalem 196B i zostalo 64 to odczulem roznice - system wolniej sie ladowal - bylo widac ogólne spowolnienie :)

CIAPEK 26.05.2003 23:02

Co do ramu, jakiś czas jechałem na 64 ramach jeszcze tych starych pod BXa, było nieźle teraz jade na 196 i jest jazda systemik śmiga, właśnie to mi się podoba!:)
Z XP i 64 ramach nie było ciekawie, ale uszło ;)

esem 26.05.2003 23:11

memorando:
sfc /purgecache chyba załatwiło sprawę (odpukuję w niemalowane). 8)

paput2000 27.05.2003 08:18

Cytat:

esem napisa***322;(a)
win2k to NIE winXP czy winMe. Chociaż nadmiar RAMu nie zaszkodzi. 8)
Fakt, w2k to na razie jedyny system który bardzo dobrze dynamicznie zarządza zasobami pamięci i dlatego min. go lubię.
PS. Nie wiem jak XP to robi - nie używałem.

memorando 27.05.2003 08:33

Cytat:

paput2000 napisa***322;(a)
Fakt, w2k to na razie jedyny system który bardzo dobrze dynamicznie zarządza zasobami pamięci i dlatego min. go lubię.
PS. Nie wiem jak XP to robi - nie używałem.

okolo 20 % gorzej niż win2k chyba dlatego że ten shell jest taki

mqy 27.05.2003 17:01

!!!witam!!!

Ja caly czas jezdze na Windows'ie 98(i to jest moj pierwszy system;p), mysle o przesadce na inny system(oprucz LiNUX'a -- z nudów), ale nie wiem ktory system wybrac, jakie kolwiek testy np. w gazetach mnie nie interesuja bo sa najczesciej "nieprawdziwe" (nieoszukujmy sie), zaprzyjazniony ze mna informatyk twierdzi ze XP jest bardzo dobry, i lepszy od 2000, choc bardziej przekonuja mnie wasze argumenty, moj kumpel zainstalowal sobie 2000(bo to taki deb*l, powiedzialem mu ze podobno 2000 jest barzdzo dobry, a on go zainstalowal, ma tam taki syf, nie wie o co chodzi w tym Windows'ie..;)) mi sie osobiscie ten systemik podoba(u niego), ale ja na kompie musze miec straszny porzadek, i staram sie wszystko kontrolowac, a on...<bez komentarza>, zreszta nie wazne...
...W tym momencie sie wyroznie i przyznam ze mi sie podoba XP(w versji okraglej), naprawde bardzo, ale wazniejsze jest dla mnie mimo wszystko funkcjonalnosc, ... "dobrość" i to zeby miec orginalny system nie chce zadnych piratów systemu, ja mam orginal 98'ki i chci zeby tak na przyszlosc......

PS. Jeszcze jedno czy zgodne z prawem jest zakup np. Windowsa 2000 na jakejs gieldzie komputerowej(uzywana orginalna plyta z licencja)?
Orientuje sie moze ktos za ile mniej wiecej mozna kupic np. na Balicach takiego Windows'a(uzywany, orginal, z licencja)

A no i jak by chodzil(2000) na:
A) --- P III 500 , Asus P2B , 192Ram(100).........
B) --- P II 350 , Asus P2B , 128Ram(100)...........

esem 27.05.2003 17:05

Cytat:

mqy napisa***322;(a)
[B...[/B]
Odpowiem Ci tak:
win2k jest do pracy - winXP do zabawy,
win2k jest dla profesjonalistów - winXP dla amatorów (od razu chodzi, nic nie musisz specjalnie ustawiać). 8)

Laser 27.05.2003 17:09

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Odpowiem Ci tak:
win2k jest dla profesjonalistów - winXP dla amatorów (od razu chodzi, nic nie musisz specjalnie ustawiać). 8)

Witam !

Nie poznaje Cie !:3msie: ;)

Laser 27.05.2003 17:10

Cytat:

mqy napisa***322;(a)

Mam P3 550 i 256 ramu i zapier**** jak dziki osioł ! ;) :3msie:

memorando 27.05.2003 17:14

Cytat:

mqy napisa***322;(a)
!!!witam!!!

Ja caly czas jezdze na Windows'ie 98(i to jest moj pierwszy system;p), mysle o przesadce na inny system(oprucz LiNUX'a -- z nudów), ale nie wiem ktory system wybrac, jakie kolwiek testy np. w gazetach mnie nie interesuja bo sa najczesciej "nieprawdziwe" (nieoszukujmy sie), zaprzyjazniony ze mna informatyk twierdzi ze XP jest bardzo dobry, i lepszy od 2000, choc bardziej przekonuja mnie wasze argumenty, moj kumpel zainstalowal sobie 2000(bo to taki deb*l, powiedzialem mu ze podobno 2000 jest barzdzo dobry, a on go zainstalowal, ma tam taki syf, nie wie o co chodzi w tym Windows'ie..;)) mi sie osobiscie ten systemik podoba(u niego), ale ja na kompie musze miec straszny porzadek, i staram sie wszystko kontrolowac, a on...<bez komentarza>, zreszta nie wazne...
...W tym momencie sie wyroznie i przyznam ze mi sie podoba XP(w versji okraglej), naprawde bardzo, ale wazniejsze jest dla mnie mimo wszystko funkcjonalnosc, ... "dobrość" i to zeby miec orginalny system nie chce zadnych piratów systemu, ja mam orginal 98'ki i chci zeby tak na przyszlosc......

PS. Jeszcze jedno czy zgodne z prawem jest zakup np. Windowsa 2000 na jakejs gieldzie komputerowej(uzywana orginalna plyta z licencja)?
Orientuje sie moze ktos za ile mniej wiecej mozna kupic np. na Balicach takiego Windows'a(uzywany, orginal, z licencja)

A no i jak by chodzil(2000) na:
B) --- P II 350 , Asus P2B , 128Ram(100)...........

Słuchaj facet winxp jest dla stada troglodytów którzy muszą mieć wszystko podan w postaci obrazków bo ich tępe mózgi nie umieją logicznie myśleć i muszą mieć podan w formie obrazkowej windows 2000 zostal stworzony jako system dla ludzi myślących logicznie konstruktywnie i nieobrazkowo a teraz przeważa grupa idiotów której trzeba wszystko obrazkami przedstawiać bo nie umieją pomyśleć logicznie i nazywają coś co wymaga umyslu trzeźwego dnem. Posiedź rok na win 2000 a się sam przekonasz bo 7 dni siedzenia cvzy 30 na win 2000 nic nie da ja dokladnie na początku zabawy z win 2000 siedzialem 7 dni kląlem ale potem zacząlem dostrzegać jego poważne zalety jak naprawdę niesamowicie rozwinięta logika konstrukcji czysty empiryzm a win xp musialem mu na słowo wierzyć bo nioe byl logiczny a siedzialem 3 miechy na draństwie co mi po pięknych obrazkach to nic jest tak winxp okrutnie nielogiczny że niestety ale nienalepiej zaprojektowany to wszystko

memorando 27.05.2003 17:18

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Odpowiem Ci tak:

:

:glaszcze: :glaszcze: :glaszcze: :glaszcze: :)

esem 27.05.2003 17:21

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Nie poznaje Cie !:3msie: ;)

No cóż, jestem prawie od tygodnia na win2k i zaczynam go lubieć. Jest trudnieszy do opanowania od winXP ale wydajniejszy, logiczniejszy i mam nowe doswiadczenia.
A tak w ogóle: never say NEVER. 8)

mqy 27.05.2003 17:25

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Słuchaj facet winxp jest dla stada troglodytów którzy muszą mieć wszystko podan w postaci obrazków bo ich tępe mózgi nie umieją logicznie myśleć i muszą mieć podan w formie obrazkowej windows 2000 zostal stworzony jako system dla ludzi myślących logicznie konstruktywnie i nieobrazkowo a teraz przeważa grupa idiotów której trzeba wszystko obrazkami przedstawiać bo nie umieją pomyśleć logicznie i nazywają coś co wymaga umyslu trzeźwego dnem. Posiedź rok na win 2000 a się sam przekonasz bo 7 dni siedzenia cvzy 30 na win 2000 nic nie da ja dokladnie na początku zabawy z win 2000 siedzialem 7 dni kląlem ale potem zacząlem dostrzegać jego poważne zalety jak naprawdę niesamowicie rozwinięta logika konstrukcji czysty empiryzm a win xp musialem mu na słowo wierzyć bo nioe byl logiczny a siedzialem 3 miechy na draństwie co mi po pięknych obrazkach to nic jest tak winxp okrutnie nielogiczny że niestety ale nienalepiej zaprojektowany to wszystko
no wlasnie ja niechcie zeby win robil wszystko za "mnie".....
A jak chodzi na takim kompiku to ...ZAje**scie........

memorando - prosba, zacznij uzywac znakow interpunkcyjnych(bedzie sie latwiej czytalo:))

Smartek 27.05.2003 17:29

A nie latwiej powiedziec, ze Win 2000 i ikspe to to samo tylko, ze xp ma wiecej wodotryskow i jest przeznaczony dla lepszych kompow? :)
:cisza: Bo niedlugo klocic sie bedziecie :) :cisza:
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:49.