![]() |
w europie zachodniej uzywalem kilka razy miomap 3.3 (czyli iGo) i sprawuje sie bardzo dobrze.
niemcy np. sa abrdzo dobrze oznaczone, pokrycie maja bardzo wysokie, stad tez mama jest bardzo dokladna. automapa -nie wiem jak sie sprawuje poza polska. |
W majowym numerze PC World jest pełna wersja nawigacji za 100zł - Mapamap Start II.
Zawiera 18 pełnych planów miast i 205 tys km dróg. Wrocław w 3D ;) Dodatkowo można zrobić upgrade za 89zł do pełnej wersji 6.0, która ma prawie 2500 planów miast i 405tys km dróg, w tym 16 miast wojewódzkich w 3D. W sklepie taka kosztuje 250zł. |
Cytat:
|
kupilem sobie i zobacze jak sie sprawuje, ale nie wiem czy skusze sie na pełną wersję.
Start II za 20zł to super oferta, ale pełna za 110zł - to juz mozna sie zastanawiać czy nie dopłacić do Automapy, (na allero juz za 150zł) która jest chyba jednak lepsza. Chyba że te automapy allegrowe sa nie tak całkiem legalne. Ale może mi się spodoba tak bardzo że się skusze :) |
AM z allegro jest legalna, nie ma problemu, a wyrwac sie da PL nawet za 130 lub mniej:)
|
Przetestowałem dziś tą mapamap start.
Na pierwszy rzut oka widać dużo mniejszą ilość opcji niż w Automapie. Dodatkowo na mojej ulicy nie ma numeracji domów - duży plus tu dla automapy. Ale to oczywiście nie świadczy nic o jakości tej wersji 6.0 - TomTom do niedawna Lublin też miał zrobiony tyle o ile. Natomiast na plus trzeba wyróżnić komunikaty głosowe. Jeszcze zbyt mało używałem nawigacji aby powiedzieć na pewno, ale wydaje mi sie ze są bardziej szczegółowe i mówione w lepszych momentach (jak powie za wcześnie to można skręcić nie tam gdzie trzeba, za późno jeszcze gorzej). Np "trzymaj sie prawej strony" , "przygotuj sie do skrętu w prawo" - jeszcze jak ten zakręt jest w miare daleko mi można zmienić pas. Generalnie testową droge możnaby spokojnie przejechać nie patrząc ani raz na ekran. Więc nie jest źle, ale Automapa wciąż wydaje mi sie lepsza - patrząc po cenach z Allegro. Jeszcze mam czas do końca kwietnia aby sie zastanowić. |
A jaki program (najlepiej na Windows Mobile) nadaje się do chodzenia pieszego po mieście ? Plus tramwaj ... Bo Automapa to raczej dla samochodu... A jesteś pieszo w mieście i chcesz się zorientować jak gdzieś dojść albo żeby Cię doprowadził program do celu. Wiadomo.ze człowiek idzie wolniej niż auto.
|
Am, Igo maja tryb pieszego:)I jak masz POI to dojdziesz gdzie chesz.
|
za swojej strony tradycyjnie polecam TomTom - i do samochodu i w trybie pieszego
|
Cytat:
Znalazłem też coś takiego jak Targeo i Targeo Mobi. Teoretycznie to w Javie ale nie chodzi na Omni :( |
WM z tego co wiem słabo sobie radzą z java, to nie tylko problem omnii.
|
Cytat:
|
Tak, niektóre aplikacje działają, a niektóre nie. Cięzko powiedzieć od czego to zależy.
Mój telefon też ma jakąś ponoć całkiem niezłą implementacje javy zrobioną przez IBM, ale jeszcze jej nie testowałem. Z tego co widze targeo jest darmowe to moze sciągne i sprawdze. Ale wcale sie nie zdziwie jak sie nawet nie odpali. edit: odpalił się i nawet działa :hmm: odpalałem na rolltech java, bo tak sie nazywa toto w telefonie. |
najlepszy gps to taki ktory chroni auto przed kradzieżą,a nie jest zabawką jak to pocket :)
|
Ale autoguard to juz inna zabawka i cena zapene tez;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:57. |