![]() |
IMO na Polskę najlepsza jest Automapa. A po ostatnich ruchach policji szukałbym urządzenia z nią właśnie.
|
Ja mam Mapę Map i nie narzekam, ale fakt, że wszędzie polecana jest jednak Auto Mapa. Ściągnąłem sobie demo i zamierzam porównać.
W każdym razie, gdybym kupował teraz GPS, wziąłbym coś na 4,3'' z wgraną właśnie AutoMapą. |
Mam Nokię 500 z automapą:rzygi:
Obsługa, to droga przez mękę, komendy podawane przez głos niedorzeczne. Garmin punkt 1 TomTom punkt 2 |
Ja swego czasu kupiłem Larka FreeBirda z MapaMap i całkiem przyjemnie to ze sobą działa :spoko: Ostatnio sprawdziła mi się jeżdżąc po Warszawie. Cel wyznaczała bezbłędnie, a więc MapaMap jak najbardziej na plus :spoko:
|
Cytat:
|
Moglem sie spodziewac. Kazdy cos innego.
:P |
Cytat:
|
Cytat:
|
Moze w samolotach inaczej sie toto sprawuje ?
|
AM już kilka razy wyprowadziła mnie na manowce (w Warszawie) - np. doprowadziła mnie na tyły jakiegoś budynku twierdząc, że jestem na miejscu, tymczasem nawet nie ten budynek, na którego tyłach byłem, tylko kolejny miał adres, który wskazałem a a dojazd sporo się różnił i trzeba spore kółko było zrobić. MapaMap poprowadziła bez pudła.
Do tego AM miewa niespójne komunikaty - co innego pokazuje co innego krzyczy (typu na rondzie prosto, pierwszy wyjazd a to jest całkiem ostro w prawo. Czy "zakręt w lewo" a tam skrzyżowanie i w lewo oznacza dla niej, jak pokazuje na obrazku, prosto. Za to podoba mi się bajer AM w postaci słupków (nie trzeba wypatrywać małych cyferek na słupkach) i spora społeczność użytkowników aktualizujących POI. |
ja tam uwielbiam TomToma, zeby dozucic do (prawie) kompletu
mialem tez dlugo iGo - super, ale dziala wolniej natomiast zdecydowanie odradzam CoPilot, ktorego dostalem preinstalowanego na telefonie - obliczanie tras z kosmosu, totalnie absurdalne, reakcja na zboczenie z trasy bardzo puzna TomTom mnie przekonal do siebie prosta, szybka obsluga, aktualnymi mapami calej EU (testowane w IR, UK, DE oraz PL), szybkim i logicznym prowadzeniem, natychmiastowym obliczaniem alternatywy oczywisice ma bledy map, jak kazda navi (tu chyba jednak AutoMapa bedzie dzierzyc palme najdokladniejszej siatki drog w PL, ale ponoc poza naszymi granicami juz tak dobrze nie jest - ponoc, bo ja jezdze w zasadzie tylko z TT) |
Cytat:
Proszę:rotfl: Edit: odnośnie AM: np. drugi wyjazd z ronda- wyjazd to może być z garażu, a z ronda to chyba jest zjazd: następne: trzymaj się lewego pasa- to już jest masakra, zwłaszcza na autostradzie. Jedziesz 100km/h, bo tak ci się podoba, a nawigacja każe ci zajmować najszybszy pas:>, co za de*il to wymyślił:fiu: Chociaż w 90% takich przypadków są przynajmniej 2 pasy wiodące w tym kierunku i wcale nie trzeba zajmować najszybszego, ale komunikat powinien być inny, bo ten niestety w/g mnie ogłupia, zwłaszcza kogoś, kto pierwszy raz to słyszy. Przecież wystarczy komunikat w stylu: trzymaj się lewej strony. Czyż nie jest czytelniejszy?:spoko: Cytat:
Mi to gów.o dali w promocji z samochodem żony, ale żeby za to płacić:rotfl: |
Cytat:
|
mam AM i TT - stwierdzam, że czasem i jedno i drugie obok drogi prowadzi :sciana:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:46. |