![]() |
Ja czasem używam MapaMap Start którą kupiłem z pismem za 20zł.
Jest bardzo uproszczona i mapa dość stara (2007) ze znacznie gorszym pokryciem niż AM. Interfejs i grafika tez odstają. A mimo to nieraz radzi sobie lepiej niz AM! Zwłaszcza komunikaty głosowe bardziej mi odpowiadają. Doszło do tego ze czasem wole uruchomić ją niż AM (chociaz interfejs wkurza). Ciekawe jak sprawuje sie najnowsza MapaMap, ze znacznie lepszym pokryciem . |
A ja się zastanawiam nad Goclever 5055 PL, podoba mi się ten 5 calowy ekran, nie wiem tylko jaka tam jest nagrana mapa?
|
MobileNavigator 7 - używa ktoś tego ??
jak się sprawdza ?? u mnie TT dawał radę za granicą, ale w MobileNavigator 7 widziałem lepsze wyświetlanie zajęcia odpowiedniego pasa na autostradzie |
Raczej dzieki swojej glupocie.
|
Cytat:
|
mam AM i TT - stwierdzam, że czasem i jedno i drugie obok drogi prowadzi :sciana:
|
Cytat:
|
Cytat:
Proszę:rotfl: Edit: odnośnie AM: np. drugi wyjazd z ronda- wyjazd to może być z garażu, a z ronda to chyba jest zjazd: następne: trzymaj się lewego pasa- to już jest masakra, zwłaszcza na autostradzie. Jedziesz 100km/h, bo tak ci się podoba, a nawigacja każe ci zajmować najszybszy pas:>, co za de*il to wymyślił:fiu: Chociaż w 90% takich przypadków są przynajmniej 2 pasy wiodące w tym kierunku i wcale nie trzeba zajmować najszybszego, ale komunikat powinien być inny, bo ten niestety w/g mnie ogłupia, zwłaszcza kogoś, kto pierwszy raz to słyszy. Przecież wystarczy komunikat w stylu: trzymaj się lewej strony. Czyż nie jest czytelniejszy?:spoko: Cytat:
Mi to gów.o dali w promocji z samochodem żony, ale żeby za to płacić:rotfl: |
ja tam uwielbiam TomToma, zeby dozucic do (prawie) kompletu
mialem tez dlugo iGo - super, ale dziala wolniej natomiast zdecydowanie odradzam CoPilot, ktorego dostalem preinstalowanego na telefonie - obliczanie tras z kosmosu, totalnie absurdalne, reakcja na zboczenie z trasy bardzo puzna TomTom mnie przekonal do siebie prosta, szybka obsluga, aktualnymi mapami calej EU (testowane w IR, UK, DE oraz PL), szybkim i logicznym prowadzeniem, natychmiastowym obliczaniem alternatywy oczywisice ma bledy map, jak kazda navi (tu chyba jednak AutoMapa bedzie dzierzyc palme najdokladniejszej siatki drog w PL, ale ponoc poza naszymi granicami juz tak dobrze nie jest - ponoc, bo ja jezdze w zasadzie tylko z TT) |
AM już kilka razy wyprowadziła mnie na manowce (w Warszawie) - np. doprowadziła mnie na tyły jakiegoś budynku twierdząc, że jestem na miejscu, tymczasem nawet nie ten budynek, na którego tyłach byłem, tylko kolejny miał adres, który wskazałem a a dojazd sporo się różnił i trzeba spore kółko było zrobić. MapaMap poprowadziła bez pudła.
Do tego AM miewa niespójne komunikaty - co innego pokazuje co innego krzyczy (typu na rondzie prosto, pierwszy wyjazd a to jest całkiem ostro w prawo. Czy "zakręt w lewo" a tam skrzyżowanie i w lewo oznacza dla niej, jak pokazuje na obrazku, prosto. Za to podoba mi się bajer AM w postaci słupków (nie trzeba wypatrywać małych cyferek na słupkach) i spora społeczność użytkowników aktualizujących POI. |
Moze w samolotach inaczej sie toto sprawuje ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Moglem sie spodziewac. Kazdy cos innego.
:P |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:35. |