![]() |
Wydaje Ci sie ;-). Kupisz 32, poogladasz pol roku i powiesz "Przydaloby sie 37-42..." ;-).
|
Cytat:
|
Dobra jeszcze się zastanowię nad 37" ale mam mały pokój i tv będę oglądał z ok. 2 metrów więc nie wiem czy to nie będzie za duża matryca...
Przede wszystkim jednak nie wiem jakiego LCD-ka kupić: Samsung LE32A756 Sony Bravia KDL 32W4000 lub 4210 Sharp 32XL8E lub 32RD8E Panasonic 32LZD85 lub 32LX85 To moja wstępna selekcja. Co byście polecili? |
Wszystko zalezy tez od czlowieka - ogladam z dwoch metrow, mam 40 cali. Wolalbym 42, ale coz ;-).
Jak masz pieniadze to bierz Sony Bravia KDL 32W4000. |
Mnie moje 46 cali z 2 i pół metra trochę mało. :haha:
|
To może okulary trzeba kupić? :haha:
|
To teraz ja - poszukuję telewizora LCD 40-42", wymagania:
- Full HD - min. 2 porty HDMI (to już standard chyba nie?) - PIP - Dobry dźwięk na wbudowanych głośniczkach - no i oczywiście dobry obraz ;) Co ciekawego jesteście w stanie polecić do 3000zł? |
|
Do 3000 idealnie pasuje Samsung LE40A656. Jeden minus - dzwiek na zwyklych glosnikach jest zalosny, konieczne zewnetrzne glosniki (niech to beda glupie Logitechy Z4 podpiete do wyjscia sluchawkowego, ale niech BEDA!). Poza tym spelnia wszystkie Twoje wymogi,
|
no tak ale Samsung LE40A656 to już ok 3100 z przesyłką co jest jeszcze do zniesienia, głośniki to kolejne 200zł co już daje 3300 a to ciut za dużo.
|
A LG 42LG6000 albo LG 42LG61000? Czym one się w ogóle różnią? Lepsze od Samsunga?
|
Cytat:
nie wiem czym różnią się od Samsunga bo takowego nie mam, ale mam tą Scarlet 42LG6000 - prócz tego że trafiłem na jakiś felerny egzemplarz (dwa razy w serwisie) to obraz super, HD wyglądają świetnie, telewizor nieźle sie prezentuje - moja opinia. pozdrawiam Maciek |
przymierzam sie do wymiany wysluzonego monitora CRT na LCD
czy mozna polaczyc funkcje monitora komputerowego z telewizorem zachowujac wysokie parametry obrazu w obu przypadkach? o samej mozliwosci podpiecia TV LCD pod komputer mam swiadomosc, ale jak wtedy z codzienna praca na takim ekranie? jaka maksymalna wielkosc monitora wybrac, aby nie meczyc sie pracujac z bliskiej odleglosci, a zarazem miec komfort ogladajac filmy z odleglosci ok 2-2,5m? na dodatek chce do tego podlaczyc cyfrowy polsat ktos ma doswiadczenia z taka konfiguracja? |
LCD wspaniale nadaje sie jako duży monitor. Te telewizory mają matryce SIPS, coś czego w monitorach LCD raczej nie spotkasz (są dużo lepsze od TN).
Jeden warunek - musisz kupić Full HD, bo 1366x768 to troche za mało. No powiedzmy ujdzie, ale 768 w pionie to raczej mało. Poza tym jeżeli bierzesz coś większego niż 32'' to będzie Cie drażnić duży pixel. |
zaczynam się rozglądać pomału za nowym telewizorem, znalazłem takiego Sharpa, cena bardzo przystępna jak za 42" Full HD (poniżej 2,5 tyś.)
czy ktoś może miał z nim do czynienia ? pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:58. |