![]() |
Migotanie (przynajmniej dla mnie) jest najlepiej widoczne kątem oka.
Dlatego nie cierpię siedziec bokiem do włączonego telewizora CRT. Można też zauważyć migotanie wyświetlaczy LED (nie LCD!). Takich jak są w zegarach - budzikach czy kuchenkach mikrofalowych. |
Cytat:
|
niekoniecznie
to zalezy od czasu wyswietlania piksela i czasu jego odswiezania w plazmie nic nie rysuje, ale czas swiecenia jest duzo nizszy od odswiezania i plazmy migocza oczywiscie dostrzeganie migotania zalezy od wielu czynnikow, z czego najwazniejszym sa uwarunkowania osobiste - mnie od ogladania czegos na plazmie bola oczy - bo migocze jak jasna cholera, dla innych nie migocze |
Dokładnie.
Przy okazji ciekawe czy laser miga jak CRT. W końcu obraz rysują tam, jak dobrze zrozumiałem, 3 wiązki lasera. W CRT obraz rysuje jedna wiązka elekronów. Analogicznie więc - powinien migać. |
do tej pory to juz lasertv moze wejsc z grubej rury
|
Lepiej mieć FullHD niż nie mieć :taktak:
Choć różnice można zauważyć tylko na komputerze. Dla TV, BD i konsol to bez różnicy zwłaszcza przy przekątnej 32''. I na pewno nie warto dopłacać 1000zł dla samego FullHD. Za 3 lata za 1000zł kupisz pewnie FullHD z kontrastem milion do jednego na matrycy szóstej generacji :D. No może troszkę dopłacisz ;) Zakładając że w ogóle uznasz za sensowną wymianę TV. |
Jak zamierzasz zmieniac TV za 2-3 lata to faktyczie bierz HD Ready. Ale jesli jest chocby cien szansy ze cos nie wypali i ten TV zostanie u Ciebie na stale - nie wahaj sie i bierz Full HD. To przyszlosc i to pewna.
|
Cytat:
ja odpaliłem ostatnio Painkillera w 1920x1080 i teraz grać nie mogę przestać, efekt niesamowity :D pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
a tak po za tym nic więcej nie wiadomo... |
Cytat:
Miałem okazję porównać dwa Samsungi HD Ready i Full HD i ten drugi wymiata. |
jest temat plazma vs lcd raczej tam pisac bo zaraz bedzie flame war tutaj :D
a panas wlasnie puscil nowe serie na rynek wiec za miesiac bedzie mozna pewnie kupic obecne modele ok 500zl taniej jak to bywalo w przeszlosci |
też za ok. miesiąc będę się przymierzał do kupna tv tyle, że 42" i na 100% będzie to plazma HDReady z trójki lg, panasonic, samsung - ten ostatni b. prawopodobny. Jeśli będzie miał tuner mpeg-4 to ok, jeśli nie - też ok :) bo kto teraz ogląda tv naziemną... FullHD też mnie nie grzeje - widziałem panasa pv80 (czyli HDReady) w akcji tj. krótki filmik sciąnięty ze stron NASA 'start wahadłowca', może ktoś widział? (7 min. ~1GB) 1920x1080, 60fps puszczony z kompa... szczena opada :D imo nic obrazowi nie brakowało...
|
tuner mpeg-4 to jak sądzę dodatek który lepiej mieć niż nie, a różnica w cenie tych "Z" i "BEZ" jest niewielka więc czemu nie
mnie tutaj akurat zdziwiło że telewizor za teką kasę tego nie ma, myślałem że będzie miał wszystko co się tylko da ;) edit : Cytat:
pozdrawiam |
Za 1000 złotych mniej to są HD Ready, no ale może nie ma sensu Full HD brać...w tej chwili, ale za 2-3 lata... :hmm: Sam nie wiem, TV będzie brany najwcześniej w czwartek, może nawet w przyszłym tygodniu, więc jest jeszcze czas na za i przeciw. ;)
|
No jestem ciekaw ilu z nas bedzie korzystalo z tego CUDU CYFROWEJ TV NAZIEMNEJ. Przy juz calkiem wgladajacych cenowo obecnych platformach cyfrowych lub kablowkach. Czy bezabonamentowej TNK nie wiem czy to uzyska AZ TAK DUZA popularnosc... Chyba tylko dla tych ktorzy nie maja mozliwosci satelity zamontowac i kablowka do nich nie dochodzi... To bedzie przeciez bedzie to samo co teraz mamy z siatki tylko wiadomo cyfrowo lepszej jakosci i kilka kanalow wiecej. Zanim to bedzie w stopniu konkurencyjnym do innych ofert obecnych to chyba juz powstanie mpg6 ;) No ale tak jak napisalem jesli ktos mieszka na jakims wygwizdowie gdzie nie dochodzi NIC to to chyba bedzie dla niego...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:43. |