![]() |
Bralbym Sony - B650 ma zenujacy Input Lag a to ma kolosalne znaczenie w grach...
|
Szukam nowego TV- Interesuje mnie czy ktoś testował bezprzewodową technologie do łączenia telewizora z urządzeniami w telewizorach Sony BRAVIA?
Jak się sprawuje w praktyce,jakieś problemy,itd.. http://www.sony.pl/article/id/1221214792405 |
M@x słyszałem że to bzdura z ty input lagiem i wcale to nie jest widoczne gołym okiem, miałeś "przyjemność" tego doświadczyć czy tylko piszesz co inny mówią?
pozdrawiam |
Jesli jestes "casualowcem" to istotnie mozesz tego nawet nie dostrzec. Ja Gram od 17 lat, od czasow czarno-bialego telewizora i Pegasusa... Obserwuje zmiany w technologii i w wypadku B650 nie da sie ukryc, ze... to juz "nie ten" czas reakcji. Polecam przetestowanie Guitar Hero na najwyzszym poziomie trudnosci bez regulacji Input Laga w opcjach - zobaczysz o czym mowie. Oczywiscie by zaobserwowac efekt musisz grac na tym poziomie bardzo dobrze. Gdy przestanie Ci wychodzic pomimo tego, ze klawisze wciskasz idealnie z tym co pojawia sie na ekranie - zrozumiesz o co chodzi.
|
Wiesz ja też gram dlugo może nie aż tyle ale myślę że od 15 lat tyle że zaczynałem od commodore, myślę że nie będzie to tak zauważalne, a w guitar hero raczej nie będę grał a już na pewno nie na najwyższym poziomie. czyli rozumiem że grałeś na b650 i jest to zauważalne tak?
|
Dla mnie tak. Choc tak jak mowie - nikt z moich znajomych tego nie widzi. Tyle ze oni graja okazyjnie.
|
nic wezmę go potestuje 2tyg ostro jak nie będzie pasować to zwrócę i wezmę sony w5500.
dzięki za pomoc. |
W Chipie zachwycają się telewizorem Sony kdl-40we5. Tani nie jest, ale na internecie też nieźle oceniany:
http://www.trustedreviews.com/tvs/re...40in-LCD-TV/p1 Rzeczywiście ta seria taka dobra jest? |
Ja mam podobny o tym samym typie matrycy z serii E KDL-46EX1 +bezprzewodowa jednostka sygnałowa BRAVIA 1080 Wireless umożliwiająca podłączenie wszystkiego również HD bez przewodów w promieniu ok.20m.
Jak najbardziej polecam-obraz HD jest super jak i DVD też niezłe na gorszym sygnale wiadomo rewelacji nie ma.Bardzo duże możliwości zmiany ,konfiguracji obrazu.Do końca roku 5lat gwarancji +Sony za darmo daje wieszak na ścianie +montaż . |
Cytat:
Tak przy okazji, co sadzicie o TV LED ? Czy to zdecydowanie lepszy wybor niz LCD ? Czy na chwile obecna nie warto przeplacac ? Pisze bo u mnie w MM jest taki jeden Samsunga 52` chyba LED6 or 7 razem z kinem domowym i leci tam na zmiane Epoka Lodowcowa i Transformers BlueRay i powiem wam ze takiego obrazu jaki tam widzialem to poprostu szczene mam za kazdym razem na ziemi... Normalnie wolalbym chyba tam obejrzec tych Transformerow niz jak w Kinie bylem... No ale na necie przeczytalem juz troche opini o straszym serwisie Samsunga... wiadomo poki nie mamy problemu to sie z nim nie spotkamy ale ze taki TV to droga zabawka to wolalbnym zeby wrazie W wszystko bylo NO PROBLEM zalatwione. Takze raczej na Samsunga bym sie nie polakomil... Co innego slyszalem o Serwisie SHARP. Dwoje bliskich znajomych mialo problemy "po burzy" z TV i Sharp zalatwil wszystko szybko i bezproblemowo. Oczywiscie jakos obrazu na TV rownie GIT :) Takze pewnie kiedys padnie na SHARPa.. KTos juz widzial LEDY SHARPA w akcji ? Jak sie prezentuja? |
Cytat:
Aktualnie szukam dodatkowego telewizora do sypialni, a że akurat w MM jest w promocyjnej cenie, to zacząłem zastanawiać się na nim. http://www.mediamarkt.pl/bialystok/oferta-specjalna Wcześniej myślałem o 4 lub 5 serii Samsunga. |
Cytat:
|
Zdarzy mi się kupić "raz na rok" "Komputer Świat". Jechałem akurat pociągiem i postanowiłem sobie poczytać.
Akurat testowali 32 calowe LCD w którym to zestawieniu znalazł się Samsung, którego planuje kupić (LE32B651) Telewizor zajął 1 miejsce w teście. Nie zaskoczyło mnie to bo wiem, że to dobry tv, utwierdziło mnie to tylko w takowym przekonaniu :) Ale co mnie OGROMNIE zaskoczyło to żenujące kąty widzenia. Aż nie chcę mi się wierzyć, że w takim telewizorze są one tak słabe. Telewizor będzie mi służył jako urządzenie podglądowe, będzie wisiał na ścianie w małym pokoju i przyznaje szczerze, że w takim wypadku kąty widzenia są dla mnie ważne. Co Wy na to? Czy to nie jest przesadzone? Zamieszczam stronę z gazety (na drugiej są jeszcze 2 telewizory). http://img689.imageshack.us/img689/8039/kompv.th.jpg |
Tylko plazma... Panasonica.
Mam 42" i za żadne skarby na LCD nie zamienię... :D |
a ja zawsze proponuje samemu zobaczyc na zywo w sklepie
ja np nigdy plazmy nie kupie, bo mi migocze sa ludzie, ktorzy nigdy nie kupia lcd bo smuza a ja nie widze smuzenia, a niektorzy nie widza migotania plazmy katy trzeba tez samemu zobaczyc |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:06. |