![]() |
Marketing widze lepszy niz w Crye Precision ;-)... Szkoda, ze tylko na zdjeciach wyglada to tak fajnie. No i... to nadal ponad 200W, a znamionowo prawie 400 :-(...
|
maxymalnie 340 czyli biala plansza
200 podczas ogladania 600hz oczywiscie nie ma ale i tak to jest pierwszy tv judder free... |
Samsung robi 40 cali. Także 46 cali. Olej A551. Seria "wysoka" to seria A656. Obecnie dostepna jest seria B650, 651.. No i inne seria np. 7.
|
LG 32LH3000
http://www.1staudiovisual.co.uk/cata...32lh3000_s.jpg taki stoi juz na moim biurku :) teraz czeka mnie jeszcze wybor telewizji cyfrowej |
Cytat:
ja wiem czy LG tak dostaje baty? według mnie twoja opinia nie jest do konca obektywna - wiadomo, każdy napisze że jego sprzęt jest lepszy :) ja nie mam plazmy, ale mam lcd LG LH5000 i kupiłem go po wizucie w sklepie, gdzie porównałem sobie jakosc obrazu na kilku telewizorach - ten wypadł najlepiej wiec jest u mnie w domu :) |
Cytat:
|
Nie wiem OCB z tymi kątami. Mój LCD 32'' ma fantastyczne.
Czy naprawde ktoś ogląda pod dużymi kątami? Wtedy i tak nic nie widać. No chyba że te telewizory 21'' są na matrycach TN a nie S-IPS to wtedy faktycznie pewnie porażka. Większość monitoro-telewizorów ma chyba takie. |
Cytat:
pozdrawiam |
Cytat:
|
a ja kupiłam LG LH5000 42" i też musze powiedziec, że za pierwszym razem jak włączyłam to masakra - nie wiedziałam, że taka różnica w jakości obrazu
|
Odkopię topik. Niedawno mój ulubiony 14 calowy Elemisik zakończył żywot z dumą, w płomieniach i dymu kłębie. Czas więc kupić nowy. Długo się wahałem i wybór padł na LCD.
Nigdy za bardzo nie interesowałem się tym temat, dlatego też teraz mam duży problem. Co kupić aby nie wtopić. Potrzebny jest mi z maksymalnie 20 calowym ekranem (większy się nie zmieści niestety), więc HD Ready chyba wystarczy. Ważne aby miał jak najlepsze odświeżanie i matrycę (do gier, telewizji nie oglądam). Jak połaziłem po sklepach to w tych rozmiarach widzę same monitory (z tunerem? z głośnikami?). Może i bym kupił monitor, ale tak: obraz tam jest 16:10, a nie 16:9, a nie chcę mieć porozciąganych mord na ekranie. Do tego dochodzi kwestia głośników, dlatego chyba jedynym słusznym wyborem będzie telewizor. [?] Kolejna ważna rzecz to SCART - musi być, żebym miał jak 'złomeksy' podłączyć. Budżet: 1000/1500zł. |
Zobacz co maja w Agito.pl z 19''. Wybor jest niewielki. Na Funai jest 5 lat gwarancji :D
|
Hmm może n00bowe pytanie: dlaczego rozdzielczość tych TV jest 1366x768, a nie 1280×720? Czyli 16:10, a nie 16:9, a więc będzie mi rozciągać obraz w pionie. [?]
|
Obraz bedzie 1:1 czyli pixel w pixel, o ile takie jest zrodlo. Po prostu beda czarne pasy.
|
Witam!
Pytanie jest proste: jaki model wybrać? Wytyczne również jasne :) : -Samsung -32 cale -Full HD -na podgląd z kompa, w późniejszym czasie odtwarzanie z blue raya -cena koło 2K Zakup chyba będzie dokonany w Magicznej Planecie |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:08. |