![]() |
Cytat:
|
Otrzymałem informację że mój Petrol nie został jeszcze wysłany, więc go anulowałem...
Dopłace i pewnie wezme Agility 4 w komputroniku :taktak:. Everest 2, 200MB/s zapis, a w razie padnięcia po prostu im będę odnosił ... || edit: zamówiony :spoko: |
No to lepiej :taktak:. Widać na komputroniku się pomylili.
|
Licencja domowa jest na trzy komputery ... wi***281;c wydatek dla trzech komputerow to wydatek 215 z***322; dla 6 to 430 z***322;
Wysy***322;ane z mojego HTC Sensation Z710e za pomoc***261; Tapatalk 2 |
Męczyć? Używam OO od wersji 1.x, pisałem na nim prace magisterską i jakoś sie nie męczyłem :) Tym bardziej teraz na 3.5 się nie męczę.
MS Office kosztuje mniej, bo 215zł http://allegro.pl/ms-office-2010-pl-...481111199.html ale załóżmy że chciałbym go na 3 komputerach i laptopie hmm 860zł :ysz: Obecnie pakietu biurowego używam "od święta" i wydać 860zł dla jakiejś wstążki :fiu:? Poza tym MS Office wymaga Windowsa, to też spora wada :taktak: |
Cytat:
Wysy***322;ane z mojego HTC Sensation Z710e za pomoc***261; Tapatalk 2 |
http://www.microsoft.com/poland/piratnie/faq16.aspx
Pytanie 185 i 186. Jeżeli ktoś na codzień używa jedynie Visual Studio to może go taka licencja uszczęśliwia.... Użytek prywatny czy nie - "na codzień" tego używać nie można. Jedynie licencja na MS Office ma mniejsze restrykcje, ale w dobie LibreOffice chyba nikogo to specjalnie nie urządza... Ja też mam Windowsy z MSDNAA ale leżą w szafie, chyba je wywale bo nawet studentem juz nie jestem. |
Cytat:
A gimpa możesz mieć pod warunkiem, że prywatnie, office dla studentów też itd. itd. Bez przesady sobrus. |
Dzięki, mam nadzieje, ze tak źle nie będzie, ew że ja płacić nie będę po 20zł za kuriera :sciana:
Bo już po zakupie z nudów zacząłem czytać komentarze, że na przykład na 3 kupione sztuki 3 były padnięte...z tego czasem sie trafia że w ogóle dysku od nowości nie widać w BIOS! OCZ naprawdę daje czadu, w negatywnym sensie rzecz jasna. Żaden nowy dysk OCZ nie ma SandForce, a mimo to padają (a M4 na tym samym procku co Petrol - jakoś nie pada). Czyli co? Mają naprawdę "utalentowanych inaczej" programistów firmware? Intel ma dyski na SandForce i one ... nie padają (ponoć załatali bugi). Więc jednak sie da zrobić dobry dysk nawet na SF, a OCZ potrafi spierdzielić nawet dysk na Marvellu :w00t: Trzeba mieć talent. Indilinx Infused ;) Ja bym powiedzial raczej "Indillix Infested" :hahaha: @Patrix "produkcyjne użycie" to według Microsoftu zainstalowanie sobie Battlefielda czy GIMPa. Licencja MSDNAA jest tak rygorystyczna, że w praktyce nie opłaca się tego instalować poza VirtualBoxem. |
Cytat:
Choć na wszelki wypadek sprawdź zapisy gwarancji i w razie czego korzystaj z niezgodności towaru z umową. |
Jakby Win8 był za darmo :> ...
... to bym zrobił dual boot || Linux na SSD i Winda na HDD || |
Cytat:
Jak nie to nie ma się czym przejmować... |
Cytat:
|
Dysk jest już niestety/stety zamówiony, tylko sklep coś się nie popisuje (już powinienem go mieć). Jutro będę ich katować, jak nie mają to wycofam zamówienie i niech oddają kasę.
Crucial M4 czy Samsung 830 to świetne dyski, jednak cenowo są po prostu niekonkurencyjne, a konkurencja nie śpi. Taki M4 w wersji 64GB wcale nie jest tak rewelacyjnie szybki niestety (95MB/s zapisu to tyle co Petrol - Agility 4 64GB pewnie zje na śniadanie mając nowszy kontroler Marvella i 200MB/s zapisu). A w dodatku A4 jest tańszy. Czasy SandForce u OCZ to przeszłość - kontroler z M4 jest teraz w Petrolu... Natomiast w klasie 350zł+ celowałbym już w coś 128GB i dlatego Samsung 830 też odpada. Petrol czy Octane 128GB też są szybkie. Może nie aż tak ale szybkie, a dwa razy większe... Na wielki plus M4, 830 i Intela jest ich niezawodność. OCZ to kicha, dno i metro mułu, gdyby nie to że Petrol kosztuje 199zł i ma 3 lata gwarancji to w ogóle bym na nich nie spojrzał ;). Jednak tu popełniłem bład i zamówiłem wysyłkowo. Co mi po gwarancji jak przesyłki będą kosztować fortune :/ PS. Ja mam kilka komputerów, dlatego dysk SSD (jak dożyje) będzie służyć dłuuuugo, nowy komputer na pewno dostanie nowy dysk, może już na SATA IV. |
Sobrus, kup Samsunga 830 lub Cruciala M4. I nie patrz na SATA II, bo kiedyś komputer będziesz zmieniał.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:22. |