![]() |
"Nazwa "systeminfo" nie jest rozpoznawalna jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy" ???
----- EDIT Nie wiem, czemu to nie działa, jak wszędzie piszą, że powinno.. Sprawdziłem datę utworzenia katalogu Windows. Jeśli to wiarygodne to instalacja 21 stycznia 2010. I to z tym prawie już półtorarocznym system cały czas porównuję siódemkę :> |
Może masz XP Home ? Choć nie wiem czy to różnicę robi w tym przypadku...
U mnie na XP Pro i W7 Pro działa to polecenie :) |
Home SP3. Ale nie widziałem zastrzeżenia w opisach, że tylko Pro.
|
Ilość załączników: 2
Wrzuć to do (XP/W7):
Cytat:
a jak nie to to jest program konsolowy, trzeba uruchamiać tego exe'ka spod cmd. |
Pytań związanych z Win 7 ciąg dalszy...
Czy można jakoś wpływać na siatkę rozmieszczenia ikon na pulpicie? Od początku zwracałem na to uwagę, ale ostatnio zaczęło mnie to już drażnić (jak pomniejszyłem trochę ikony). Na screenie drastyczny przykład (dla odmiany trochę powiększone) - ikon nie da się już przesunąć niżej, jest to najniższy rząd, w którym można je umieścić.. Wygląda to idiotycznie i równie jest praktyczne. Generalnie mało trzymam ikon na pulpicie, ale kosz w dolnym prawym rogu lubię mieć. Tylko własnie - w rogu, a nie w połowie ekranu.. Da się coś z tym zrobić? (poza zmianą wielkości ikon - jest lepiej niż akurat w tym przykładzie, ale normalnie robi się tylko przy jednej wielkości, która wyjątkowo mi nie leży (w ogóle się nie da odróżniać, czego ikona dotyczy). W każdej innej ta odległość jest podobnie zbyt duża.. http://img9.imageshack.us/img9/6756/43966223.th.jpg Uploaded with ImageShack.us |
w mojej laptopowej rozdziałce 1600x900,
najniżej ikona znajduje się około 2 cm nad paskiem narzędzi, wielkość średnia, coś jest u ciebie nie tak. |
Że coś jest nie tak to ja widzę..
Ale i 2cm to bez sensu.. Ja mam inną rozdzielczość, inną wielkość ikon (zmieniana pokrętłem) i inną DPI (teraz ustawiłem na 115%), więc na pewno to wszystko ma wpływ. Zresztą zmieniają wielkość mogę je trochę przybliżyć. Ale dlatego nie mogę normalnie ustawić przy krawędzi jak w XP. Czy siódemka musi mieć takie głupie ograniczenia..? |
W rejestrze. Też mnie to wnerwiało i zmieniłem sobie na -1200 dla obu (no właśnie nie wiem czego :P).
|
jakbyś sobie przypomniał to daj znać ;)
kurde.. ja chyba będę musiał zapisywać te wszystkie rzeczy, które zmieniałem już (i pewnie jeszcze będę zmieniał) w rejestrze, które sprawiają, że Win 7 trochę mniej mnie wkurza.. |
Nie mogę znaleźć. Żadna z wyszukiwanych wartości mi nie pasuje do wpisu.
W każdym razie Twój problem uważam za związany z wielkością siatki i wpisy o których mówiłem tego dotyczą (czyli np. odległości pomiędzy ikonami - tego szukaj w sieci). |
Ilość załączników: 1
Spróbuj pobawić się ustawieniami ikon.
Zdecydowanie zmniejszyć wartosci... Ja mam 38. Załącznik 57545 Po dokonaniu zmian trzeba zrestartować komputer. |
Przyjrzę się wieczorem, dzięki.
Na razie bawiłem się zmianą wielkości z poziomu pulpitu. Ale to przynosiło opłakane efekty.. |
Rycho, nie wiem czy nie uzyskasz tego samego efektu
klikając na pulpit, wciskając lewy ctr i kręcąc scrollem... kopać nie trzeba w systemie :) |
Ilość załączników: 3
Nie,to nie ten sam efekt.
Jak wrócę od roboty to pokaże o co chodzi. Wróciłem. Chodzi drogi Patrixu bez Profilu o taki efekt. Po zmianie. Załącznik 57546 Przed zmianą. Załącznik 57547 Dalej obniżając wartość można dojść do takiego stanu. Załącznik 57548 |
postawiłbym ci drogi Ryszardzie duuuże piwo,
ale ty tylko jogurcik k***a w każdym razie dzięki :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:39. |