Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 11.11.2012, 23:28   #1
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Ograniczenie w istnieniu partycji podstawowych występuje w każdym systemie!
Poczytaj o GPT

Cytat:
Zapewne prawda.
Nie sprawdzałem.
O ile wiem, w każdym systemie istnieje ograniczenie ilości partycji podstawowych.
Ilość partycji rozszerzonych, już tego ograniczenia nie ma.
W OS X Lion rzeczywiście system tworzy 3 partycje podstawowe, wiec po stworzeniu partycji BootCampa, może zaistnieć podany problem.
Ale:
-nikt normalny nie dzieli dysku w Mac OS X na partycje.
Po to istnieją dyski zewnętrzne/wewnętrzne.
-po jaka cholerę komukolwiek partycja rozszerzona w Mac Os
Czyli nienormalnego nazywasz każdym kto tak ma w Mac OS? Po drugie, to że TY tak nie robisz nie znaczy, że to nie ma żadnego sensu. Separacja przez partycjonowanie ma swoje plusy jak i minusy.
Pisanie, że to jest bez sensu pokazuje ignorancję.

No offence.

Cytat:
Napisany przez M@X
100% zgody. Pamietam jak za pierwszym razem, jeszcze na Hackintoshu, odruchowo z glupich nawykow podzielilem dysk na partycje. Ale mi dzisiaj wstyd X-D...
Wstyd Ci powinno być za to co napisałeś...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.11.2012, 23:58   #2
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Czyli nienormalnego nazywasz każdym kto tak ma w Mac OS? Po drugie, to że TY tak nie robisz nie znaczy, że to nie ma żadnego sensu. Separacja przez partycjonowanie ma swoje plusy jak i minusy.
Pisanie, że to jest bez sensu pokazuje ignorancję.
Zbyt daleko idące wnioski wyciągasz, ale jak już rzekłem, w tego typu dyskurs wdawać się nie będę, bo sensu brak.
I powiem tak:
-z doświadczenia, z obserwacji, wiem, ze dzielenie dysku na partycje, powoduje tylko problemy.
Takoż z obserwacji, wiem, ze 90% użytkowników Apple, dysków na partycje - nie dzieli. Widocznie jakiś powód maja.
Dalej, z obserwacji wiem a i ze statystyk, ze ponad 60% użytkowników Windowsa, dysków na partycje - nie dzieli.
Powodu nie znam, ale domyślam się, ze po prostu nie czytali twoich postów.
I na koniec powiem ci tyle:
-w Polsce komputery Apple zajmują 0,6% rynku!
W porywach może ... no trochę pojadę 1%!!!
Z ilości tematów i zajętego miejsca, można wnioskować, ze to przynajmniej 90% segment rynku
Zupełnie jak w polityce, rządzi PO, ale odpowiedzialny jest PiS
Tak tutaj: 96% rynku to Windows, ale za wszystko odpowiedzialny jest Apple i jego sekta.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.11.2012, 09:40   #3
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Takoż z obserwacji, wiem, ze 90% użytkowników Apple, dysków na partycje - nie dzieli. Widocznie jakiś powód maja.
Dalej, z obserwacji wiem a i ze statystyk, ze ponad 60% użytkowników Windowsa, dysków na partycje - nie dzieli.
Powodu nie znam, ale domyślam się, ze po prostu nie czytali twoich postów.
Podobnie nie dzieli na partrycje większość świadomych użytkowników Windows. Owszem, masa ludzi kupuje "laktoki" w marketach, gdzi dostaje dysk np. 80 GB podzielony na 2 , a czasem nawet na 3 parycje.
Bo tak!!!

Cytat:
-w Polsce komputery Apple zajmują 0,6% rynku!
W porywach może ... no trochę pojadę 1%!!!
Pewnie tak - może nawet trochę więcej - szczególnie w Warszawie, ale nie ma się co kłócić o ułamki procenta.
Jeżli chodzi o mnie - to niech sobie zajmuje nawet 90% rynku - ważne żeby był WYBÓR! Oczywiście możecie się ze mnie śmiac, ale dla mnie możliwość wyboru jest wartością nadrzędną. Dlatego też NIGDY nie kupię nic od Apple - i myślę, że nawet najbardziej zagorzali wyznawcy tej religgiii zrozumieją o co mi chodzi.
Z tego samego powodu będę walczyć, żeby Apple nie zniknęło z rynku, ponieważ jest nam wszystkim potrzebne do normalnego życia.
Cytat:
Zupełnie jak w polityce, rządzi PO, ale odpowiedzialny jest PiS
A to już jest kwestia mediów, do jakich się odnosiśz.
Jeśli do najbardziej popularnych, postęowych, i unioeuropejsich a la GW lub TVN, to za wszystko odpowiada PiS - za gradobicie też!. A tak w ogóle to "wszystko zło przez elfów".

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Ja tam nie wiem, dysk na którym jest system dzieli się na 2 partycje z oczywistego powodu, którego tu nie będę tłumaczył,
Edi, wytłumacz proszę, ja prosty człowiek jestem to mam prawo nie rozumieć - dlaczego to jest oczywiste?

Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Oświecam cię, pada mi system na 1 partycji, stawiam go na drugiej i odzyskuję co chcę, wiem, że to myślenie sprzed 12 lat...
Trudno się nie zgodzić.

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 12.11.2012 o godz. 09:44
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: