![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
jaka jest jego pełna nazwa i rozszerzenie?
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
nie rozumiem - cce_2_50_sp_crc_patch.exe nie jest plikem .exe
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
właśnie że nie ściągnełem go z tego forum i mistrzu ty go yu umiesciłeś sprawdz 3 strona tego tematu.
jak możesz to podeślij hiopp@wp.pl naprawde bede wdzięczny prosze |
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
nie wiem veronn ale ja właśnie ten plik ściągnąłem i uruchomiłem i pokazało się okienko z opcją modyfikacji CCE...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzięki Cobra za pocztę teraz to większość filmów chodzi( natrafiłem że jeden film dalej nie che wystarotować nie wiem dlaczego?-jak możesz to prześlij mistrzu twoją wersje cce na hiopp@wp.pl)
własnie teraz przerobiłem Shre.. 2 w Dub.pl i jestem zadowolony. Mam małe pytanko-czy można jakość ustawić cce aby troszkę szybciej racowało?? Serdecznie pozdrawiam. |
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Mam małe pytanko-czy można jakość ustawić cce aby troszkę szybciej pracowało??
Serdecznie pozdrawiam. |
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 28.06.2004
![]() |
Witam ...
zgodnie z opisem przerabiam sobie film z divx na dvd ... wszystko dobrze poza jedna rzecza ... dzwiek zapisalem do .wav ... przerabiam go zgodnie z opisem ac3 machine na plik .ac3 ... schody sie zaczynaja gdy wczytuje dzwiek do dvdmaestro ... jak daje podgladi sprawdzam czy wszystko ok to glos jest popsuty ... mocno znieksztalcony itp ... czego to moze byc przyczyna .... ? w innych filmach wszystko ok ... format dzwieku tutaj jest Dolby Digital |
|
|
|
|
#8 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Przerobiłem film Shrek.2.PL.Dubbing.(osloskop.net), ale mam problem z dzwiękiem . Kiedy konwertuje go w programie AC3Machine z *.mp3 na *ac3 przy ustawieniach 44000 Hz i Change frame rate 23976=>25000 to dźwięk jest zniekształcony, a przy 48000 Hz w ogóle go nie słychać?.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.07.2004
![]() |
jak przerobić divix na vcd
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2003
![]() |
miałem ten sam problem albo ścieszka dzwiękowa jest popsuta, albo źle wyciągacie dzwięk z filmu. Poczytajcie najnowsze poradniki cobraverde.
Tam jest rozwiązanie |
|
|
|
|
#11 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Spróbuj najpierw na DVD+/-RW nagrać (albo pod Power/WinDVD z katalogu odtworzyć już zrobiony DVD). Też tak miałem. Na komputerze ani mrumru a po przerobieniu na DVD śmiga aż miło ;PPPp
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witajcie cos ta konwersja na dvd nie jest mi dana :-) probuje od kilku dni rozwiazac kolejny problem a oto i on: Pojawia sie za kazdym razem gdy juz uruchomie konwersje w programie Cinem Craft Encoder SP po 10-14% wyskakuje nastepujacy komunikat:
cce encoding failed: Error: Video check-sum is different from that of previous pass. Source video data or time code may be different. Please check video tape or the information file Please check video tape or the information file - information - Current: check-sum = 007a5861 Previous: check-sum = 007a5aea probowalem rowniez to zrobic za pomoca programu DVD2svsd i nic problem ten sam, wszystko robie wedlug instrukcji i poprostu nie wiem dlaczego Prosze pomozcie. Z gory wielkie dzieki. Pozdrowienia dla wszystkich |
|
|
|
|
#13 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 28.06.2004
![]() |
Cytat:
czy problem moze tkwic w tym ze nie przerabiam tego .wava na .ac3 programem besliced tylko od razu ac3machine ? w innym filmie tak dzialalo ... niestety mi sie besliced zepsul i nie moge sprawdzic czy by cos pomogl ... jest jakis inny program do przerabiania .wav na .ac3 ? --- update: chyba znalazlem przyczyne ... zobaczylem we wlasciwosciach filmu ze jest 2 kanalowy ... a ja w ac3machine ustawialem opcje channels mode na 5.1 (tak dzialalo na 6 kanalach) - tylko co mam dac do 2 kanałow ... aha jak ustawic w ac3 machine bitrate jezeli w gspot widze ze bitrate dzwieku to 224 ... co gdy w ac3 machine dam 448 ? Ostatnio zmieniany przez Jawor : 19.07.2004 o godz. 21:33 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
overclocker
Data rejestracji: 18.05.2004
![]() |
Cytat:
ma ktos jakis pomysl jak to ruszyc