Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 11.07.2004, 21:17   #796
Riddick2
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam pytanie moze mi ktoś powiedzieć co moze być przyczyną wyłanczania sie DVDmaestro podczas kodowania do plików po około 1 krpoce? nie działo mi się nic takiego jak przerabiałem film a teraz odrazu po 1 kropce zawansowania odrazu pokazuje mi błąd (windows XP) czy ja cosźle ustawiam? nawet usunięcie i jeszcze raz wgranie programu nic nie dało! pomóżcie
Riddick2 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.07.2004, 15:53   #797
Rafaelllo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.07.2004
Posty: 5
Rafaelllo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jestem laikiem i przyznam sie ze dopiero co kupilem nagrywarke DVD mam problem slencze nad nim juz prawie caly dzien. Gdy probuje wczytac pliki Nandubem wyskakuje mi oto taki komunikat cytuje:

Couldm't locate decompressor for format 'XVID' (unknown)
VirtualDub requires for Windows (VFW) compatible codec to decopress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media Player, are not suitable

Bardzo prosze o pomoc i sorki za klopot.
Z gory dziekuje
Rafaelllo jest offline  
Stary 13.07.2004, 15:53   #798
wiesiorek1958
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.03.2004
Posty: 11
wiesiorek1958 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam - mam pytanie do CobraVerde.
Jestem nowicjuszem w dziedzinie dvd - postanowiłem spróbować sprawdzić działanie Twojego opisu.Już na początku mam problem - po wczytaniu do CCE SP skryptu avi.avs i po jego edycji i ustawieniu wg Twoich propozycji wszystkich parametrów - dochodzę do opcji Encode - zapisuje plik w formacie ecl i - no właśnie - wyskakuje komunikat Cinema Craft Encoder SP "Bitcount 12 is not supported" , a później "vinfo_open()failed**Could not open the file< tu nasrępuje ścieżka dostępu.vaf>*** [Windows error code: 0x22 ]
I nic więcej nie mogę zrobić. Może ktoś miał taki problem ?
wiesiorek1958 jest offline  
Stary 13.07.2004, 15:59   #799
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Rafaelllo
Jestem laikiem i przyznam sie ze dopiero co kupilem nagrywarke DVD mam problem slencze nad nim juz prawie caly dzien. Gdy probuje wczytac pliki Nandubem wyskakuje mi oto taki komunikat cytuje:

Couldm't locate decompressor for format 'XVID' (unknown)
VirtualDub requires for Windows (VFW) compatible codec to decopress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media Player, are not suitable

Bardzo prosze o pomoc i sorki za klopot.
Z gory dziekuje
wygląda na to, że w systemie nie masz kodeka Xvid lub złą jego wersję - zainstaluj najnowszą i powinno być OK...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 13.07.2004, 16:00   #800
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez wiesiorek1958
Witam - mam pytanie do CobraVerde.
Jestem nowicjuszem w dziedzinie dvd - postanowiłem spróbować sprawdzić działanie Twojego opisu.Już na początku mam problem - po wczytaniu do CCE SP skryptu avi.avs i po jego edycji i ustawieniu wg Twoich propozycji wszystkich parametrów - dochodzę do opcji Encode - zapisuje plik w formacie ecl i - no właśnie - wyskakuje komunikat Cinema Craft Encoder SP "Bitcount 12 is not supported" , a później "vinfo_open()failed**Could not open the file< tu nasrępuje ścieżka dostępu.vaf>*** [Windows error code: 0x22 ]
I nic więcej nie mogę zrobić. Może ktoś miał taki problem ?
jaką masz wersję CCE ?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 13.07.2004, 16:01   #801
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Riddick2
mam pytanie moze mi ktoś powiedzieć co moze być przyczyną wyłanczania sie DVDmaestro podczas kodowania do plików po około 1 krpoce? nie działo mi się nic takiego jak przerabiałem film a teraz odrazu po 1 kropce zawansowania odrazu pokazuje mi błąd (windows XP) czy ja cosźle ustawiam? nawet usunięcie i jeszcze raz wgranie programu nic nie dało! pomóżcie
miałem kiedyś coś takiego - w jakim formacie masz napisy ? wgrywasz bitmapy + skrypt ?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 13.07.2004, 16:11   #802
Rafaelllo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.07.2004
Posty: 5
Rafaelllo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziekuje CobraVerde za szybka pomoc. Ale bylem tepy ze tego wczesniej nie zrobilem Myslalem ze to nie to skoro film szedl bez problemu np w Winampie, to kodek musial byc. Chyba zaczne instalowac kazdy kodek osobno a nie z packow :-)
Zaistalowalem XviD MPEG-4 1.0 RC1 i wszystko gra. Jeszcze raz DZIEKUJE
Rafaelllo jest offline  
Stary 13.07.2004, 16:17   #803
dk75
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika dk75
 
Data rejestracji: 10.05.2003
Posty: 346
dk75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez CobraVerde
wygląda na to, że w systemie nie masz kodeka Xvid lub złą jego wersję - zainstaluj najnowszą i powinno być OK...
Właśnie ostatnio, razem z wersją 1.0 i wyższymi istnieje mozliwość ściągnięcia i zainstalowania filtrów XviD DirectShow służących tylko i wyłącznie do oglądania filmów, bez encodera.
Pewnie o to chodzi - w takim razie nie ma przebacz i trzeba zainstalować pełną wersję kodeka XviD.

Ale o wiele lepszym pomysłem będzie zainstalowanie filtra DS ffdshow. Jego ostatnie buildy posiadają również kodek do XviD (ffdshow służy do odtwarzania XviD, DivX3, DivX4, DivX5, MPEG4 i jeszcze paru kodeków).
__________________
I'm going down...

Hardware:
nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
dk75 jest offline  
Stary 13.07.2004, 18:22   #804
wiesiorek1958
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.03.2004
Posty: 11
wiesiorek1958 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez CobraVerde
jaką masz wersję CCE ?
Dzięki za zajęcie się moim problemem - mam wersję 2.50
wiesiorek1958 jest offline  
Stary 13.07.2004, 19:07   #805
Rafaelllo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.07.2004
Posty: 5
Rafaelllo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chyba znowu mam problem. Tyle ze teraz nawet namysl nie przychodzi mi jak to rozwiazac. Chodzi mianowicie oto iz program Cinema Craft Encoder SP nie wczytuje pliku avs. wszystko robie wedle wskazowek a tu nic. potrafi dodac avi lecz gdy prubuje avs pojawia sie komunikat:

AVIFileOpen(".......sciezka do pliku......) : According to the registry, the type of file specified in AVIFileOpen does not have a handler to process it.

Z gory dziekuje
Rafaelllo jest offline  
Stary 13.07.2004, 20:00   #806
veronn
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.07.2004
Posty: 7
veronn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam Jestem Nowym UŻytkownikiem I Kieruje Pytanko Do Samego Mistrza Czyli "cobraverte"
PrzerobiŁem Film Twojm Sposobem I Jest Ok -tylko Program "cce-2.50" Jest Z Logiem Na Filmie-dlatego Pytam Jak UsunĄĆ Te Logo Co ZrobiĆ Bede Wdzieczny
veronn jest offline  
Stary 13.07.2004, 21:22   #807
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Rafaelllo
Chyba znowu mam problem. Tyle ze teraz nawet namysl nie przychodzi mi jak to rozwiazac. Chodzi mianowicie oto iz program Cinema Craft Encoder SP nie wczytuje pliku avs. wszystko robie wedle wskazowek a tu nic. potrafi dodac avi lecz gdy prubuje avs pojawia sie komunikat:

AVIFileOpen(".......sciezka do pliku......) : According to the registry, the type of file specified in AVIFileOpen does not have a handler to process it.

Z gory dziekuje
zainstaluj AviSynth 2.xx - jest na mojej stronie...

Cytat:
Napisany przez veronn
Witam Jestem Nowym UŻytkownikiem I Kieruje Pytanko Do Samego Mistrza Czyli "cobraverte"
PrzerobiŁem Film Twojm Sposobem I Jest Ok -tylko Program "cce-2.50" Jest Z Logiem Na Filmie-dlatego Pytam Jak UsunĄĆ Te Logo Co ZrobiĆ Bede Wdzieczny
musisz się zaopatrzyć w bradziej pełną wersję może coś znajdziesz w sieci...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 14.07.2004, 09:19   #808
wiesiorek1958
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.03.2004
Posty: 11
wiesiorek1958 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking Odpowiedź dla CobraVerde

Cytat:
Napisany przez CobraVerde
jaką masz wersję CCE ?
Witaj - czyba przeoczyłeś moją odpowiedż - mam CCE 2.50
wiesiorek1958 jest offline  
Stary 14.07.2004, 10:16   #809
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez wiesiorek1958
Witaj - czyba przeoczyłeś moją odpowiedż - mam CCE 2.50
dziwne, bo ta wersja sprawia najmniej problemów i dlatego jej używam...
podaj dokładne dane twojego AVI, treść skryptu AVS i sprawdź czy NAPEWNO ustawiłeś CCE tak jak w poradniku...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 16.07.2004, 00:21   #810
veronn
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.07.2004
Posty: 7
veronn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja już się zatrzymałem na CCE
Gdy już wszystko jest ustawione tak jak wskazałeś. Po naciśnięciu Encode wyskakuje takie cudo:
cce encoding failed Error: Video check-sum is different from that of previous pass
Source video data tape or the information file
Please check video tape or the information file
--information--
Current check sum = 000fbc56
Previous check sum = 00()f48b
zrobilem tak jak pisał cobra
"to błąd w CCE 2.50 - jak nie zgadza mu się CRC pliku to się wywala...
wystarczy skopiować patch z załącznika do katalogu programu, odpalić i wszystko bedzie OK.
powodzenia "

i dlaej kicha prosze o pomoc
veronn jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.