![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1471 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.01.2003
![]() |
Cytat:
Pozdr.
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
slawekj
To że wyświetlisz rzekomą zawartość biosu to o niczym nie świadczy. Dlaczego pisze rzekomą - to co jakiś program do edycji wyświetla nie jest wiążące. MCSE nie jest oprogramowaniem udostępnionym / firmowanym przez Benq (mogę się oczywiście mylić). Istotne jest to co podaje producent. Oficjalny dokument pdf z obsługiwanymi nośnikami jest do pobrania / otwarcia na stronie producenta. Dokument ten jest datowany na 9.09.2005r. I nie przeskoczysz tego - możesz najwyżej podyskutować z przedstawicielem Benq. Dla użytkownika jest wiążące to co podaje producent.
|
|
|
|
#1473 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Ponizej test nowej platynki, ten garb pod koniec - to rysa - jak wyjmowalem drzacymi rekami z pudelka, to mi upadla Co Wy na to? Moim zdaniem jest dobrze, a co lepsze, to wszystko da sie odczytac poprawnie z tej plyty. Pozdr
|
|
|
|
#1474 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Czy zawartość biosu MCSE podaje właściwie można sprawdzić na nośnikach +/-R 4x. Brak ich w biosie a przy nagrywaniu SolidBurn dopisuje do bazy. Tak jest u mnie. ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Pozdr.
|
|
|
|
#1476 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.10.2005
![]() |
witam
kupilem benq 1640 zainstalowalem na tasmie 80 jako master i wladowalem BSLB (nero 6.6.0.16) i palilem juz ok 10 tdk dvd-r niestety nieudalo mi sie nigdy otrzymac takich wynikow jak wasze c1 jest w granicy 40-102 i niewiem dlaczego c2 ladnie max 10 moze mi cos poradzicie? plis to np ostatni tdk palony x4
Ostatnio zmieniany przez rebeliant : 10.10.2005 o godz. 19:02 |
|
|
|
|
|
#1477 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.06.2005
![]() |
Cytat:
A swoja drogą wykres ten jest bardzo ciekawy dla mnie, bo obrazuje, co ostatnio mnie intryguje, że nie ma żadnego związku mniędzy PIE a PIF Początek - wysokie PIF, później PIF jest OK natomiast wyraźnie rosną błędy PIE oraz Jitter. Czym w takim razie są te błędy. Bo nie pasuje mi odpowiedź że jak błędu PIE nie da się skorygować, to pojawia się błąd PIF Co o tym sądzicie?
|
|
|
|
#1478 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.10.2005
![]() |
Własnie dzisiaj dostalem długo oczekiwaną nagrywarke Benq.
Podłaczyłem ją, zmienilem firmware na BSLB i wypaliłem pierwsza płytke Verbatima DVD+R MCC 003 przy predkości 8x. Zauważyłem podczas nagrywania ze dysk chyba nie wyrabial troche podczas nagrywania bo starasznie skakał bufor odczytu i nagrywarka musiala kilka razy przerwac zapis na chwile. A oto moj skan. Wynik jakości płyty 94 czyli chyba nie najgorszy. Prosze o jego ocene! |
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 07.10.2005
![]() |
Witam.
Dzięki Ci za podpowiedź Conti i tobie slawekj za wskazówkę. Dzisiaj pobawię się TDK DVD-RM, a od jutra przegrywam płyty. 8 ) To na razie. Cześć. |
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.08.2004
![]() |
A porównywał ktoś wyniki wypalania uzyskane w Winxx z Linuksowymi (K3B) ?
Zaskoczyła mnie dużo mniejsza ilość błedów w Linuksie |
|
|
|
|
|
#1481 | ||
|
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
, jeszcze się nie spotkałem na forum (polskim jak i zagranicznym) aby ktoś kwestionował prawidłowość wyświetlanych danych przez MCSE Cytat:
8 ) |
||
|
|
|
|
|
#1482 | |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Mam dwie DVD+RW Platinum Multispeed od NANYASC-DRW-001 (żyją już z 26 miesięcy). Bios BenQ nie ma "wpisanej" tej płyty a jednak nie mam najmniejszych problemów z użyciem tych płyt (nagrania na tym nośniku w trybie DVD Video czytaja równiez stacjonarne odtwarzacze). Identycznie rzecz sie ma w przypadku TDK +RW od PHILIPS-041-000 (ten ma juz z 18 m-cy) i równiez nie "bytuje" w biosie benka. A wracając do wspomnianej wcześniej esperanzy to sprawa się wyjaśniła płyta po prostu padła i nie czytał jej (nie widział) zaden napęd.
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Cytat:
Jest to świetny programik i dla autora duże brawa, bo jak widać producentom sprzętu zdarza się olewać klietnów. (I byłbym na przyszłość wdzięczny za cytowanie pełnego kontekstu, a nie wyciąganie fragmentów zdań) ALE tu nie chodzi o ocenę tego narzędzia, tylko o obsługę płyt RW. I z całym szacunkiem, jeśli producent oficjalnie podaje, że nośnik jest obsługiwany a nagrywarka kiepsko sobie radzi z nagrywaniem na nim to źle świadczy o ........ (wpisać dowolnie producent / nagrywarka). Ja nie zmienie swojego zdania i nie mam zamiaru za wszelką cenę bronić napędu ani nikogo przekonywać. Różnica zdań też jest ważna . Przedstawiłem pewne fakty i już nie zamierzam dalej tego zgłębiać. Każdy może to interpretować wedle woli. W mojej ocenie ograniczona obsługa płyt RW jest minusem.A co do polemizowania ze stwierdzeniem, że dla użytkownika jest wiążące to co podaje producent to nic nie stoi na przeszkodzie, to wolny kraj. Polemizuj. Kulturalne wypowiedzi są zawsze mile widziane . Chyba, nie sugerujesz, że specjalnie wprowadza klienta w błąd ??Tak na humorystyczne zakończenie wątku o informacjach od producenta - ciekawe ile tak na prawdę gwarancji ma ten napęd, bo producent podaje, że 24 m-ce. Może jednak 12 albo 18 albo 36, bo przecież producent sam nie wie albo wprowadza w błąd .
Ostatnio zmieniany przez Conti : 10.10.2005 o godz. 22:10 |
|
|
|
|
|
|
#1484 |
|
BenQ 1640
Data rejestracji: 15.07.2004
![]() |
Test transferu
Czemu u mnie test szybkości wychodzi tak słabo jak na przedstawionym obrazku? Napęd podpięty do drugiego kanału IDE za pomocą 40-żyłowego przewodu (jako pojedyńcze urządzenie) - ATA33. Dysk na pierwszym kanale ATA100.
Wczoraj dla testu odłączyłem dysk z taśmy 80-żyłowej i podłączyłem nagrywarke. Jednak dalej przy bootowaniu było ATA33, a chyba powinno być ATA66?
|
|
|
|
#1485 |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Muzeum] BENQ DVD DD EW164B 2006r. | seku | Napędy optyczne DVD | 16 | 23.05.2019 02:51 |
| BenQ DW 1640 Refurbished \wymiana OPU Philipsa | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 2 | 28.01.2018 23:02 |
| BenQ DW 1640 nie nagrywa plyt - popsuty czy nie ??? | twinxx | Napędy optyczne DVD | 16 | 26.03.2006 02:12 |
| Przeróbka BenQ 1640 na EW164B | Zetoxa | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 22.01.2006 18:55 |
| BENQ DW 1640 (SławekJ pomóż mi !!!) | dragan19 | Napędy optyczne DVD | 14 | 01.08.2005 19:44 |