![]() |
Witam wszystkich. Mam zamiar kupic jedna z tych nagrywarek: BenQ 1640 lub LG 4167B. Mam bardzo stary sprzet a w info o BenQu podany jest interfejs IDE ATA/66 [czasem na innej stronie sformulowane jako ATA/ATAPI (ATA 66 wyższe)]. Czy to znaczy, ze BenQ obsluguje 'tylko ata66' czy 'ata33 i opcjonalnie ata66'? Sprzet jest tak stary, ze nie pamietam nawet jaka mial plyte, ale chyba Intela a Sandra wskazala takie 'cyferki': 440BX - ITE 8671. Dodatkowo znalazlem takie info do mojej plyty: 'On-Board I/O: Support two PCI enhanced IDEs PIO mode3, mode4 and ultra DMA 33 channels (Optional ultra DMA 66 & ultra DMA 66 cable for VIA VT82C596B chipset version only). Twin headers for four IDE devices including IDE HDDs and CDROMs'.
Mam nadzieje, ze nie wyszlo zbyt lamersko ale bardzo chcialbym miec BenQa 1640 a nikt mi nie moze dac jasnej odpowiedzi czy u mnie 'pojdzie'. Z gory dziekuje za odpowiedzi. |
Wiem że to nie ładnie, ale ponawiam swoje pytanie : Dlaczego test Disc Quality w Nero przy prędkości 16x powoduje zatrzymywanie i ponowne rozkręcanie płytki co kilkanaście sekund ? (Konkretny opis : w TYM poscie.
Mam nadzieję że mi wybaczycie powtarzanie się, ale niedawna dyskusja na temat 'czy BenQ w końcu jest fajny czy be' spowodowała szybkie zniknięcie mojej wiadomośći. |
Cytat:
Procesor P III 550Mhz, 128 Mb RAM |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Płyta TDK DVD-R 8x ScratchProof, palona x4 na BSJB, kupiona w MM Cake 10szt 22,99 zł
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
:) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Sluchajcie. Bo przymierzam sie do tej nagrywarki. Polecacie ja czy nie??
|
Cytat:
|
Ja zdecydowanie polecam :) Ma kilka drobnych niedorobek ale pewnie zostana naprawione w przyszlym biosie. Przy zakupie kierowalem sie glownie ta recenzja: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=14268 :)
|
Cytat:
A co Ty do ch....y myślisz że mamy dar jasnowidzenia, szklaną kule o niespotykanych właściwościach. Czytanie i uczestniczenie w forum do niczego nie zobowiązuje (tym bardziej do zakupów sprzętu) to nie jest płatny serwis od którego wymaga się diagnozy (a tak na marginesie zadzwoń do jakiegokolwiek serwisu Neca, BenQ czy Litka i załatw pomoc on-line - wyśmieja Cię i każą przysłać napęd). Reasumując Twoje zachowanie to zwyczajne chamstwo. |
Cytat:
|
Cytat:
|
melag, chrome - dzieki za szybka i konkretna odpowiedz. Dodatkowo chrome, dzieki za poswiecenie z rozkrecaniem sprzetu, ale chyba nie bedziesz musial tego robic. Moja 'torpeda' to Celeron 466 i 128 MB RAMu i wyglada na to, ze moje marzenie szlag trafil. Wlasciwie to sie teraz zastanawiam czy w ogole cos nowego u mnie ruszy. A co z LG 4167B? Jakie ma minimalne wymagania, bo nigdzie nie moglem ich namierzyc? A moze jest jakas lepsza pod moj sprzet?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:50. |