![]() |
Ilość załączników: 3
|
Cytat:
|
Dzięki czary2mary za radę i link.
Rozebrałem i wyczyściłem. Pierścień wydaje się ok. Potem podłączyłem nagrywarkę poza PC. Wydaje mi się że ten dźwięk dobiega z górnej obudowy napędu. (górny talerz stabilizujący płytę) Szkoda że wyrzuciłem moja starą pierwszą 1640. Pewnie jakbym przełożył obudowę byłoby ok. :( |
Rozbierz wyczyść i sprawdź zwłaszcza pierścień napędowy płyt.
http://forum.cdrinfo.pl/f45/rozmonto...ycznego-63481/ :) |
Kupiłem sobie na aukcji internetowej za 1.25 PLN (+ wysyłka 9 PLN) BenQ DW1640 Wyprodukowana w Malezji w maju 2005. Wgrany najnowszy bios BSRB.
Jednak nagrywarka jest chyba uszkodzona (może w czasie przesyłki). Nagrywa i odczytuje płyty ale często przy rozpędzaniu wydaje okropne odgłosy charczenia i buczenia. Nie wiem jak to nawet nazwać. Nigdy czegoś takiego nie słyszałem. Podejrzewam że to coś ze stabilizacją płyty podczas rozpędzania ale nie znam się na tym... Co to może być? ??? |
Zdobyczny Philips DVDR1648P1 zmieniony całkowicie na Benq DW1640-wymieniona obudowa na oryginalną ,tacka i maskownica przednia zmieniona na oryginał no i crossflash do Benq|| i Filip nie do poznania;)
Załącznik 63358 Załącznik 63359 Załącznik 63360 |
JVC DVD-R TYG03
Benq DW1640 SolidBurn: Off Nero12 x8 http://forum.cdrinfo.pl/f28/jvc-dvd-...4/#post1259845 * |
A odczytać też się da? :>
|
Własnie od czytać się da, jestem w stanie wykonać kopie płyty, ale testu nie przechodzi ;(
|
Szkoda Benka katować takimi płytami;)
Test nie do końca bo odczytać się płyty nie da;) |
Tutaj kolejny test wynalazku z Reala. zakupiony w kajsie po 10 szt.
Płyty DVD+R marki Real. Załącznik 63161 Załącznik 63163 Załącznik 63162 Testy nie zakończone, ale same wyniki graficzne wyglądają wg mnie dość dobrze. Płyta nagrana jako DVD-Video odtwarzana w odtwarzaczu bez problemów. |
Witam,
czytam wasze wypowiedzi i postanowiłem dołożyć coś od siebie - bez skojarzeń proszę ;). Oto nagrana i testowana płyta DVD-R marki "Auchan". Nagrana x4. Producent Sony. Załącznik 63123 Załącznik 63124 Załącznik 63125 |
Cytat:
|
Kopia jest na dwóch dyskach. :>
|
Cytat:
:matrix: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:24. |