![]() |
Dlaczego nie uzywacie nowszego firmware (BSIB)?
Czy jest moze jakis specjalny powod o ktorym nic nie wiem? |
Cytat:
Testy nie polegają na szybkim i przypadkowym nagrywaniu. W tym wszystkim chodzi o dobranie kilku nośników i prędkości przy której otrzymamy najlepsze wyniki. Na prędkości 12-16x przyjdzie czas tak jak na inne nośniki. :spoko: to pierwsza doba testów.... czasu dużo. :taktak: :) |
Cytat:
Po tym, co tu czytam i oglądam, to będzie to :tak!: |
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
@ slawekj - no i lipa
próba wykopsania Verbatima +R x8 - x8 CO JEST NIE TAK |
a to skąd jest?
http://support.benq.com/files/storag...W1640/BSIB.zip Changelog: Improved the compatibility and writing quality for DVD double layer media. Improved writing quality for US-CDRW media. Update the writing strategy for DVD+R/-R media. Fixed Nero InfoTool can***8217;t show serial number issue. Właśnie go wgrałem i działa mi napęd. Zobacze co dalej. |
Cytat:
|
Wydaje mi się że BSIB to była wpadka BenQ i pewnie
dlatego został usunięty :\ |
Jaka wpadka?!?!?!
Właśnie go używam i jakoś nic się nie dzieje. Skąd macie takie informacje? |
Cytat:
|
Cytat:
A co ze bios nie jest na wyszstkich oficjalnych stronach Benq to - WPADKA widze ze piszecie zeby pisac :niepow: |
Cytat:
|
Skoro jest zepsuty to powiedz łaskawie co jest w nim skopane, bo nagrałem już kilka płytek i jakoś efektów ubocznych nie widziałem... poza jednym - nagrałem corel draw 12 PL z krótkim Lead-out i przy sprawdzaniu jakości na samym końcu wywaliło mi jakiś błąd... Muszę wgrać starszy i sprawdzić płytkę ponownie i wtedy się przekonam, który lepszy.
|
Cytat:
|
Bios BSIB pokazał się na krótko i znikł.
Na oficjalnych stronach nigdzie go nie ma. Płytka którą odczytał Pioneer 109 XL a nie odczytał BenQ 1620 została odczytana przez BenQ 1640. W BenQ 1640 poprawiono zapis 4x przy nośnikach 8-16x. Są zapisywane z mniejszymi błędami PI/PIF i Jitter. Również przy skanowaniu na błędy TE/FE błędy na BenQ 1640 są mniejsze co świadczy o bardziej precyzyjnym sterowaniu głowicą lasera. :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:59. |