![]() |
Że NIE :nieee:
:czar: |
Vizzard powiedzia***322;by ***380;e NIE :taktak:
|
A ja mam takie pytanie dot biosu tej sprawraki bo jakos dawno dawno temu - jeszcze jak bylem za gorami i za lasami
jak kupilem ta spawarke poczytalem jak i wgralem bios z ver. zew USB - teraz widze wyszly inne biosy do niej pod IDE ktore mimo wsio obsluguja ATA66 - czy jest sens zmieniac ten co mam na nowy? Jesli tak to potrzebuje pomocy bo prog. do flashowania mowi ze mam inna spawarke niz probuje wsadzic bios... Bios mam taki jak w podpisie ;-) |
Dzięki za otuchę :)
|
Cytat:
Nie jest tak źle :nieee: :mruga: |
Ilość załączników: 1
Verbatim 8x DVD+R DL cena 9.50 pln
Jest to moje pierwsze nagrywanie na tej płycie chyba nie za bardzo wyszło . |
Cytat:
Chocia***380;by dlatego, ***380;e gdzie nie pojde to ktos ma jakis problem z wypalaniem albo odczytem, a wsrod znajomych mieszkaj***261;cych blisko mnie utar***322;o si***281; tak, ***380;e jak komu***347; co***347; nei chodzi albo nie da sie przegra***263;, to obierany jest kurs do mnie i moj Benq1640 przerabia wszystko bez myd***322;a. Z 2 ostatnio zakupionych komputer***243;w przez 2 znajomych(w ciagu miesi***261;ca). Jeden ma problemy z odczytem DVD-RW a jak jakakolwiek plyta jest troche porysana to sie dusi. Za to drugiemu nie pali prawie w ogole DVD-/+R je***347;li wykonuje si***281; kopie p***322;yty. I chociazby dlatego nie zamieni***322;bym mojego sprz***281;tu na zaden inny. Sprawuje si***281; od zawsze idealnie bez najmniejszego jednego problemu nawet. PS. A kt***243;ry model polecasz ?;) |
Dokładnie!
Dziadek potrzebuje laski :tancerka: A Benek spinacza :taktak: :mruga: |
Ad 1. DL - nie narzekam przy Verbach, Platinum mi niestety pali :taktak:
Ad 2. Czasem nale***380;y nacisn***261;***263; przycisk open drugi raz og***243;lnie to nie problem - dziadziusiowi trzeba wybacza***263; :) |
Mam "tego dziadka" ciągle w użyciu, wypalił już dobrze ponad 1k płyt :)
Dwie wady: 1. Problemy z DL, być może wynika on z nForce2 ??? 2. Wysuwanie tacki :nie: |
Ilość załączników: 2
Test dziadka Benka
Emtec CDR x52 burn x16 1640@BEGB Załącznik 47133 I dla porównania Emtec CDR x52 burn x10 115D 1.18 Załącznik 47134 Mam tylko palone różnymi prędkościami Ale jak na leciwego dziadka nigdy nie słynącego z dobrego nagrywania CDRów Nie jest tak źle... :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
witam, ja na Benq 1640 palilem rozne DL, glownie Memorex, Verbatim ale takze Philips. Bylo ich w sumie moze ze 40szt i tylko raz jeden zwlila mi sie memorex, zakupiona zreszta w usa. niestety w tej chwili nie potrafie okreslic jaki byl bios w tej nagrywarce, ale plyty byly nagrane jakies 2 lata temu i do dzis swietnie dzialaja, przynajmniej te, ktore mam w domu. Wieksza czesc tych plyt poszła do ludzi. |
A sk***261;d wiesz, ***380;e te p***322;ytki s***261; od Moser Baer? a nawet jak s***261;, to sk***261;d wiesz, ***380;e to nie odpad produkcyjny? :D
jak nie kupi i nie sprawdzi to mo***380;emy se tu gdyba***263; do nowego roku, :sylwek: |
A skad wiesz ze plytki pojda do kosza ?
MOSER BAER to chyba niezla fabryka, kiedys mialem TDK od nich i byly rewelacyjne! No ale nie wiem jak z tymi AXE. A ostatnio kupilem Verbatimy i sa tragiczne (jak na Verbatimy oczywiscie). A pytam w napedach, bo mnie interesuje jak te plytki nagrywaja BenQ, a nie np. Liteony :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:48. |