![]() |
aaa przypomnialo mi sie. Moze by tak zrobic osobna mini stronke z rankingiem wypalonych plyt?? na tej podstawie mozna byloby latwo ustalic jaki plytki sa najlpesza dla naszej ukochanej nagrywarki.
Chyba sami przyznacie ze przegladanie 65 stron forum w celu znalezienia okreslonych testow nosnikow jest meczace... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Wedlug mojej skromnej wiedzy, płyta z jakością 0 będzie miała po "dłużyszym" okresie czasu problemy. Ewentualnie może to też być błędem skryptu który wylicza tą jakość... |
|
Cytat:
juz na podstawie takie prostej tabeli mozna wyznaczyc srednia jakosc wypalonego nosnika dla konkretnej predkosci. |
IMO nie powinno tak byc ze plytka z ocena 0 dziala bez zarzutow. Jezeli jednak tak jest, no to coz - test nero ||.
Ew. bledy ktore spowodowaly tak niska ocene mogly sie znajdowac gdzies w miejscu, ktorego akurat nie odtwarzales. |
Witam...
Jestem tu nowy i jestem nowym uzytkownikiem BenQ 1640... Wlasnie wgralem sobie najnowszy bios czyli BSLB, ktory sciaglem z oficjalnej strony BenQ... Chodzi o to, ze rozni sie on od Waszych jak sie tak przygladam tym Waszym screenom, a mianowicie ja w Nero widze cos takiego : "BENQ DVD DD DW1640 VBSLB" ... Nie wiem czy ta litera "V" powinna tam byc czy tez... Ktoś wie o co chodzi? Zastanawiam sie czy to nie wina przypadkiem Nero tzn. wersji Nero, ja mam 6.6.0.1, bo QSuite 2.0 pokazuje normalnie... Z góry dzieki za informacje... |
Zainstalowalem Nero 6.6.0.16 i jest BSLB ... :)
|
Ilość załączników: 1
A tak wygląda palona x4 + SB na 1640 (BSLB) ESPERANZA DVD+RW x4 INFODISC A10. Płyta była palona w sumie ok. 10 razy różnymi palnikami i w międzyczasie ze dwa razy ją w pełni kasowałem. W Qsuite nie dało się zeskanować TE/FE na niej.
Pozdr, |
Ilość załączników: 1
Verbatim Pastel DVD +R x8, palony z prędkością x4, Nero 6.3.1.26
|
Cytat:
:) |
Cytat:
|
Verbatim DVD+R 8x (MCC 003) palony 8x, Nero 6.6.0.16, SB wyłączony.
Na dodatek dysk nie wyrabiał i stale był "buffer underrun"... ;) http://members.lycos.co.uk/exskarbek...atim%20!!!.png Nic dodać, nic ująć... Verbatim to klasa sama w sobie :serdusz: |
Ilość załączników: 3
TDK DVD+R 1-4x palony x2,4 :(
|
Ilość załączników: 2
A teraz konkurs co to za płyta :)
Producentem nośnika jest Mitsui, a pod jaką marką była sprzedawana ?? Cena rok temu jakieś 6 zł |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:56. |