Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   BenQ 1640 / BenQ EW164B (https://forum.cdrinfo.pl/f15/benq-1640-benq-ew164b-54486/)

VIZZARD 18.02.2006 12:03

Jakim SKOKU?

Przecież to ledwie malutki skoczek :taktak:

Pewnie jakiś Japończyk... :uklon:

:D

angolek 18.02.2006 11:37

O tym drugim skoku już wspominać jest niepolitycznie. :nie:

zene_k 18.02.2006 11:22

Cytat:

Napisany przez slawekj
To ja też Hewlett-Packard +Rx8 palonego 4x na BenQ 1640

Dokładnie w okolicy 1.3GB nagły wzrost błędów Jitter.
Test na Pioneer w tym samym miejscu sygnalizuje dużą wartość błędów PI/PIF=139/13.
BenQ nie widzi w tym miejscu tak dużych błędów PI/PIF, jednak Jitter to sygnalizuje.
To oczywisty dowód na błędną ocenę jakości testowanej płytki. :tak!:

Jakość do wyboru. :spoko:

:)

Jaki skok jittera, raptem lekko powyżej wartości 8.
Taki sam, jeżeli nie trochę wyższy jest przy ok. 2,9 GB, ale tego już pioneer zdaje się nie zauważać. Po za tym tak mały, moim zdaniem, skok wartości jittera nie powinien wywoływać tak dużego skoku błędów PIE/PIF

zene_k 18.02.2006 11:15

Cytat:

Napisany przez Diabolique
wiec o co tyle tego szumu.

Właśnie o co?
I tak pewnie za jakiś czas okaże się iż: pioneer to on strasznie przekłamuje i nie nadaje się do żadnych testów. Jak rok temu robiłem testy płytek, wypalając je z prędkością x4, to zostałem opierdzielony, że teraz to już nikt z taką prędkością nie nagrywa. I co się okazało po kilku miesiącach, że jednak się wypala i z taką prędkością. Dlatego coś mi się wydaje, że to samo będzie z testami na pioneerze. :piwo:

slawekj 18.02.2006 02:36

To ja też Hewlett-Packard +Rx8 palonego 4x na BenQ 1640

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=29515&stc=1

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=29516&stc=1

Dokładnie w okolicy 1.3GB nagły wzrost błędów Jitter.
Test na Pioneer w tym samym miejscu sygnalizuje dużą wartość błędów PI/PIF=139/13.
BenQ nie widzi w tym miejscu tak dużych błędów PI/PIF, jednak Jitter to sygnalizuje.
To oczywisty dowód na błędną ocenę jakości testowanej płytki. :tak!:

Jakość do wyboru. :spoko:

:)

julek! 18.02.2006 01:16

Ilość załączników: 1
Cytat:

Może w nowym modelu BenQ to poprawią ...
na 101% ||

HP 8x palony 8x 1640BSLB

VIZZARD 18.02.2006 00:21

Cytat:

Napisany przez julek!
:haha:

...ale juz bardziej wypukly ten wykres nie moze byc ||

Może w nowym modelu BenQ to poprawią ... ||

julek! 18.02.2006 00:15

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ciemno - to ci się przed oczyma zrobi jak przeskanujesz se te minusy na wiarygodnym napędzie testującym :taktak:

||

:haha:

...ale juz bardziej wypukly ten wykres nie moze byc ||

VIZZARD 18.02.2006 00:01

Cytat:

wiec o co tyle tego szumu

Oto jest pytanie... :pytanie::pytanie::pytanie:

:mruga:

Diabolique 17.02.2006 23:55

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ciemno - to ci się przed oczyma zrobi jak przeskanujesz se te minusy na wiarygodnym napędzie testującym :taktak:

a jest taki? smiem twierdzić ze nie ma lub jest bo komus sie tak wydaje, ze to ten jedyny :P kiedys slyszalem takie opinie na temat 1640. a teraz liczy sie tylko to czy jakies badziwie da sie odczytac po paru latach, a 1% z tego badziewia mimo koszmarnego wykresu ma sie dobrze. wiec o co tyle tego szumu.

VIZZARD 17.02.2006 23:37

Cytat:

Napisany przez julek!
hehe ;) dzieki!
teraz mam juz pewnosc ze i minusy moge brac w ciemno

||

raffal 17.02.2006 23:36

z tego co pamiętam to Sławek nagrywał tylko na Verbatimach i to zawsze z obrazu. Wykresy miał niesamowite, wręcz idealne a jakośc oceny na poziomie 99%. I co dziś to wszystko jest nic nie warte. Te płyty tak naprawde mają jakosć 30% bo inaczej to ja nie rozumiem, takiego postępowania.

Bo tak naprawde w testy to się mozna bawic przez miesiąć może dwa po kupnie nagrywarki, ale czy tak naprawde ważne jest to jaki mamy wykres skoro wszystko ładnie chodzi.
Ja pokazałem nagraną tdk-r którj wykresy są tragiczne, ale dodałem też scan disc płyty i co sie okazuje , ona chodzi i 100% danych jest odczytywane. Mysle że to się liczy mając nagrywarke, kupujemy byle co i nie martwimy sie że to sie nie nagra. A fakty są takie że Benq nagrywa na wszystkim

julek! 17.02.2006 23:31

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A tu na specjalne życzenie test transferu tytanów pracy na DVD-R

hehe ;) dzieki!
teraz mam juz pewnosc ze i minusy moge brac w ciemno :D ...plusy zostaly juz wykupione ||

VIZZARD 17.02.2006 23:15

Ilość załączników: 1
A tu na specjalne życzenie test transferu tytanów pracy na DVD-R :mruga:

VIZZARD 17.02.2006 23:11

Cytat:

czytam i już nic nie rozumie ... znowu :| zaraz bede zalował ze kupiłem benq (?)

Trzeba było nie słuchać slawkaj :nie:

I pamiętaj!

Drugi raz nie popełnij tego błędu!!! :nie!:

||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:59.