![]() |
Cytat:
Może trochę nie na temat 1640 bo palenie na 1655, ale nie mogłem się oprzeć by porównac z + TDKx8 również z MM za 13,90 w cake 10 sztuk ;] http://images3.fotosik.pl/23/iuovrv15iezu8fr5.jpg Nie najgorzej :) |
Całkiem ładnie :)
TDK Plusy są w miare dobre (zdazają się buraki jak wszędzie). |
Wuduś twój wykres jest pierwsza klasa :) Prez mój post chciałem pokazać że Beneq 1640 to naprawde dobra nagrywarka. LG wypluło płytke nawet nie chcąc jej nagrywać, tymczasem Beneq ją nagrał i do tego da się ją odczytać mimo fatalnych wykresów. Oczywiscie nikomu nie polecałbym czegos takiego odkładac na półke bo pewnie za pół roku płyta się nie przegra, ale naprawde fajnie jest mieć nagrywarke która nagra każdy nosnik, nawet ten fizycznie uszkodzony.
TDK nie kupuje bo z tego co wiem znajomi kupuja te płyty ale zawsze jakaś nie przejdzie weryfikacji lub nie chce sie nagrac na początku, wiec ja sobie darowałem minusy od TDK. Plusy sa ok, sony też są całkiem, całkiem. Ale powiem szczrze że mi najbardziej przypadły do gustu tanie Extrimy +/- R x4 i Titanium plusy x8. Troche gorzej wypadały mediastory po 89gr w kopertach (jedna wypalała sie gorzej, inna lepiej ale płytka najgorsza miała w tescie chyba 79% ) a najgorsze to były Vakosy z cayka pakowane po 10 płyt (12.99zł za paczke ) przy tych płytkach miałem chyba najgorsze wyniki, na 30 kupionych to tak z 7 miało wyniki rzedu 45-50% a chyba ze dwie 0% . A co dziwne Vakosy pakowane w pudełko slim i kupowane za 1.50zł (złoty nadruk ) nagrywały się bardzo ładnie ( wyniki na poziomie 95-97%), więc pewnie to już inny producent itp, itd. Ale eksperymentuje z płytkami dalej. Podsumowując na razie to nagrode za cena/jakość nalezy się płytka extriim plusą i minusą. Płytka tania , ale dobrze się nagrywająca. Dobre sa Sony , Tdk (plusy) ,Titanium (plusy) gorsze mediastor, vakos, Na razie nie testowałem jeszcze hawków, esperanz i wielu innych wynalazków ale jak znam życie to pewnie nie będą lepsze od Mediastorów lub Vakosów ale moze się myle |
Cytat:
Potem może wrzucę jakiś wykresik. |
Ilość załączników: 1
I kolejny przekłamany w testach :>
Datex DVD+R x4 burn x8 1640BEGB :mruga: |
Cytat:
Błędy PI maleją a Jitter rośnie. Normalne w testach na BenQ. http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=122 :) |
Cytat:
Przecież setki tysięcy testów nie może się mylić, no nie? :> Poza tym od dawna patrząc na te bezsensowne zgadywanki testowe chciałem zapytać się o jedną rzecz Mianowicie Kto tu kogo okłamuje, przekłamuje, oszukuje, łże i nie mówi prawdy Zakładając że producent programu testującego A konszachtuje się z producentem nagrywarki B I ustalają, że tandem ten będzie pokazywał za***istość tego tandemu oraz osobnoż produktu A i produktu B Ale teraz pytanie: W jaki sposób wszystko to funkcjonuje? Jak zrobić, żeby tylko ten tandem był za***isty a inne napędy pokazywały coś be? A może to inne produkty - tak jak podany przykład powyżej - z Plextools - nie radzą sobie tak dobrze z odczytem? Przecież wykresowanie - to nic innego jak tylko czytanie nagranego nośnika i wizualizacja tej czytalności, prawda? O co w ogóle chodzi? Jeżeli napęd czyta i robi to dobrze, a drugo pokazuje na górkach i pikach, że coś jest niedobrze To czy możemy wziąć pod uwagę fakt, że ten inny napęd jest gorszy bo sobie nie radzi z tym? Jeżeli płytka jest nagrana tak źle - to niby BenQ odczytuje że jest źle a na wykresie pokazuje że jest dobrze? To znaczy cały czas kombinuje i myśli jak by tu oszukać mega-testera? Nie chce mi się dalej pisać... :czytaj: <= :nieee: :blee: |
I tak ma być ! ... ???
Nie wiem co napisać. Bo tak nie powinno być. Wzrastający i duży Jitter zawsze oznacza źle nagraną płytkę. Jitter musi być niski i równomierny. To jest prawda i naciąganie wniosków do wykresu jest całkowite błędne, tak jak ocena błędów na BenQ. Tak to prawda testując na BenQ tysiące testujących utwierdza się w wysokiej ocenie jakości. Inne testy np. na Plextorze wyrażnie pokazują zależność błędów PI/PIF (zachowana symetria) i Jitter. Przy większych błędach Jitter są większe wzrastające błędy PI. Wiem i rozumiem niezadowolenie, sam testami na BenQ utwierdzałem wysoką jakość zapisanych nośników. Jest jednak odwrotnie. Nie dotyczy wszystkich nośników i płytek. Oto jeden z przykładów: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=102 Pisząc i porównując wielkość błędów na BenQ nie pomniejszam przyznanej wysokiej oceny zapisu przez BenQ. Dotyczy to jednak wybranych dobrych nośników. Czas pogodzić się z faktami i testować na innym napędzie. :tak!: Można też inaczej. :spoko: Dalej zachwycać się wynikami na BenQ i spać spokojnie. :piwo: :) |
Cytat:
Czyli im gorszy wykres na BenQ tym lepiej i tym lepsza jakość nagranej płytki? ??? :wow: No cóż chyba czas się przestawić :glupek: Chociaż..... Z drugiej strony.... Ja wolę sypiać spokojnie :spie: <= :tak!: :czar: |
A tu kolejna - tym razem gorzej... to znaczy lepiej nagrana płytka :D
Titanum DVD-R x8 burn x8 be1640BEGB |
Cytat:
A właściwy nie jest test na BenQ. Już pisałem jak właściwy. http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=112 Taka jest prawda. :spoko: Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...4&postcount=23 Pozostaje przy testach na Pioneerze. :tak!: :) |
Cytat:
Każdy przecież ma swój mały świat :taktak: I nikt nikomu nie chce odbierać marzeń :nieee: :D |
Titanium DVD-R 8x za pomocą FabDVD.
|
Cytat:
|
Z jednej strony szacunek a z drugiej "zbananować go !"
Jak widać Kolega nie czyta wszystkich moich postów na temat testów i oceny jakości na BenQ. Nie tworzę faktów, tylko opisuję rzeczywistość. Moje przemyślenia nie są z powietrza tylko poparte testami. :czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=61391 W takim przekonaniu również byłem jak Kolega. :spoko: Do czasu. Są nowe napędy i możliwości testowania, których nie było. Tak już jest. Jeden znosi to obojętnie, drugi rwie włosy z głowy. Decyzja należy do Nas. Nie raz dostałem na Forum :bicz: W tym wszystkim chodzi o prawdę a nie pogrążanie się w przekonaniu, że jest dobrze. Bo nie jest dobrze. Potwierdzają to również testy na Plextorze. :spoko: Kolega napisał..., teraz oczekuję testów Kolegi na potwierdzenie o niesłuszności mojego twierdzienia o błędnej ocenie jakości PI/PIF na BenQ. :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:58. |