Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-109/A09 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-109-a09-51901/)

demek 19.04.2005 13:26

Cytat:

Napisany przez SaimonINC
Ej na jakich wynalazkach mozesz mi powiedziec o co chodzi a co pochwalisz sie teraz na calym forum ze nagrywasz tylko na plytach TDK ?? A w nagłówku jest pomylka ale trzeba bylo sie domyslic chodzi oczywiscie o pioneer 109

dobrze widzialem o co chodzi - wynalazki to plyty platinum i inne - co do jednego masz racje po czesci - nagrywam na jednych plytach nie TDK a verbatim (dla siebie) dla innych nagrywalem na roznych i problemow z nimi nie bylo

Bartez 18.04.2005 18:40

Cytat:

Napisany przez SaimonINC
A w nagłówku jest pomylka ale trzeba bylo sie domyslic chodzi oczywiscie o pioneer 109

To następnym razem przeczytaj 3x to, co masz zamiar wysłać. Przy dodawaniu nowej dyskusji wyskakuje takie duuuuuże okno z prośbą o sprawdzenie posta przed wysłaniem, ale zapewne nie miałeś czasu tego przeczytać sądząc po temacie i treści posta... No comment

SaimonINC 18.04.2005 18:36

Ej na jakich wynalazkach mozesz mi powiedziec o co chodzi a co pochwalisz sie teraz na calym forum ze nagrywasz tylko na plytach TDK ?? A w nagłówku jest pomylka ale trzeba bylo sie domyslic chodzi oczywiscie o pioneer 109

demek 18.04.2005 18:13

nie nagrywam na wynalazkach wiec nie mialem problemow jeszcze.....

SaimonINC 18.04.2005 17:57

Kto zgadnie Pioneer 109

HE ale jazda mam problem jak nie wiem Nero nie chce zrobic obrazu przegrywanej plyty dvd-Video no ale nie orginal tylko juz inna przegrywaka nie chce go zrobic na dysku hdd ale inne plyty np cd zwykle spokojnie obrazuje a jesli juz cos przegrywam z dvd na dvd to jak ustawie przegrywanie na 8x na plytce paltinium to po wsadzeniu esperanzy tez 8x nagranie jest nie mozliwe a jak ustawie na max to mi przegrywa ale z 12z na plycie 8x hehehe wie ktos jak to zrobic zeby bylo dobrze ?? co moze jakis super program !!

mir_as 18.04.2005 02:07

Pioneer 109 czy NEC 3520?

Planuję zakup nagrywarki i moje pytanie brzmi jak w temacie. Proszę użytkowników tych nagrywarek o wszystkie za i przeciw. W sumie te oba napędy to praktycznie NEC.

k57 17.04.2005 18:01

Cytat:

Napisany przez Slavekx

B. fajnie, tylko szkoda, że nie zostawiłeś: Prędkość - Maximum tak, jak to było w innych testach...
:)

Na życzenie test odczytu płyty x16
Płyta nagrana na BenQ 1620.
DVD+R VERBATIM x4 nagrany x4

http://www.crash.wroclaw.pl/16x.jpg

k57 17.04.2005 17:46

Cytat:

Napisany przez grzes07
witam

moja pierwsza nagrywarke kupilem w drugiej polowie 2001 i byla to nagrywarka firmy Pioneer do dzisiaj zmienilem juz kilka nagrywarek tej firmy jak i firmy Plextor, obecnie posiadam dwie i powiem szczerze ze z zadna nagrywarka nie mialem problemow a plytek wypalilem mnostwo(filmy, ps2, gry pc itp.) i odpady praktycznie zerowe, dlatego dziwie sie ze na 17 plyt az 7 zepsutych, czesto jest tak ze blad lezy nie po stronie nagrywarki tylko to my jestesmy winni (w bardzo wielu przypadkach wlasnie tak jest)
Ja do testow podchodze spokojnie nie wpadam w euforie, test to jeszcze zaden wykladnik co do jakosci sprzetu , dla mnie jest wazna bezawaryjnosc sprzetu i jakosc nagranych plytek a w tej kategorii nagrywarki firmy Pioneer lub Plextor nigdy mnie nie zawiodly, dlatego testy takie jak te nigdy nie beda miarodajne.

pozdrawiam

p.s
to nie reklama firmy Pioneer

Słyszałem bardzo dużo dobrych opini na temat PIONEERA dlatego wybrałem tą nagrywarke.Niestety się zawiodłem mimo usilnych prób z coraz to nowymi napędami.W sumie miałem 3 pioneery u siebie w kompie i wszystkie nagrywały tak samo.Co do testów to może nie można się na nich opierać w 100% ale przynajmniej jest informacja.Co do winy użytkownika to powiedz mi jedno Pionek zepsuł płyty a Benq :wypalonych 10 zepsutych 0 a wszystkie wykresy bardzo podobne do tego u góry.Coś jest jednak nie tak z tym Pionkeim.
Oczywiście nie mówie że Pionek to zła nagrywarka bo mogłem mieć pecha i trafiła mi się taka partia.Ale brak programów którymi można przetestowac nagraną płyte jest bardzo uciążliwy.Jak dlamnie jest to bardzo duży minus.

k57 17.04.2005 17:35

Cytat:

Napisany przez Slavekx

B. fajnie, tylko szkoda, że nie zostawiłeś: Prędkość - Maximum tak, jak to było w innych testach...

Zyczę, aby tak było, ale właśnie w tym punkcie serwisy w Krakowie były odmiennego zdania.
Nie myśl tylko, że się czepiam, ale skoro tak się wgłębiamy w detale...

Mój błąd tylko że ja nie zmieniałem prędkości.W Pionku nie można było zmienić na nic innego zawsze był max.a w Benq niezmieniałem nic zaraz zmienie na max.I zobacze ale czuje że i tak będzie dużo lepiej.Poza tym jeśli przyjżysz się wykresowi to zobaczysz że dla pionka max to było na końcu płyty x4 ;) Więc test został wykonany przy tych samych predkościach ;)
Pozdrawiam

grzes07 17.04.2005 11:56

Cytat:

Napisany przez k57
Witam ponownie
Tym razem jestem szczęsliwym urzytkownikiem BenQ1620 OEM 8 )
W serwisie działo im się to samo co u mnie na kompie więc to wina Pionka.
Sprawdzam teraz płytki nagrane na Pionku w Benq .Okazuje się że nie jest żle.Te Płyty które mieściły się w specyfikacji teraz wychodzą świetnie no ale to swiadczy tylko o bardzo słabej korekcji Pionka :| Z 17 płytek 7 poszło do kosza nagranych na Pionku.
Bez komentarza

witam

moja pierwsza nagrywarke kupilem w drugiej polowie 2001 i byla to nagrywarka firmy Pioneer do dzisiaj zmienilem juz kilka nagrywarek tej firmy jak i firmy Plextor, obecnie posiadam dwie i powiem szczerze ze z zadna nagrywarka nie mialem problemow a plytek wypalilem mnostwo(filmy, ps2, gry pc itp.) i odpady praktycznie zerowe, dlatego dziwie sie ze na 17 plyt az 7 zepsutych, czesto jest tak ze blad lezy nie po stronie nagrywarki tylko to my jestesmy winni (w bardzo wielu przypadkach wlasnie tak jest)
Ja do testow podchodze spokojnie nie wpadam w euforie, test to jeszcze zaden wykladnik co do jakosci sprzetu , dla mnie jest wazna bezawaryjnosc sprzetu i jakosc nagranych plytek a w tej kategorii nagrywarki firmy Pioneer lub Plextor nigdy mnie nie zawiodly, dlatego testy takie jak te nigdy nie beda miarodajne.

pozdrawiam

p.s
to nie reklama firmy Pioneer

Slavekx 17.04.2005 01:30

Cytat:

Napisany przez k57
Pochwale się
Nagrywarka Benq 1620 OEM B7U9 Płytka Verbatim DVD+R Pastel x4 palona 4x

Co wy na to 8 )

Cytat:

Benq 4EVER
Zyczę, aby tak było, ale właśnie w tym punkcie serwisy w Krakowie były odmiennego zdania.
Nie myśl tylko, że się czepiam, ale skoro tak się wgłębiamy w detale...

bart_3d 16.04.2005 19:48

Cytat:

Napisany przez k57
WITAJ fredziopl
BK=black tak mi się zdaje ;)

Potwierdzam
BlacK

k57 16.04.2005 16:51

Jakby ktoś reflektował to zapraszam KLIKNIJ TU

k57 16.04.2005 16:49

Pochwale się
Nagrywarka Benq 1620 OEM B7U9 Płytka Verbatim DVD+R Pastel x4 palona 4x

QScan
http://www.crash.wroclaw.pl/verbatim_4x_stargate_1.jpg

http://www.crash.wroclaw.pl/verbatim..._nero copy.jpg
Co wy na to 8 )

Benq 4EVER

k57 16.04.2005 16:41

Cytat:

Napisany przez fredziopl
Witajcie

Wytlumaczcie mi moze jeszcze jedna rzecz, co to jest to BK przy nazwie tego pionka ja mam na swoim napisane DVD - 109 i tyle bez BK, no i faktycznie zero takich problemow jak u kolegi.

Pozdrowka

WITAJ fredziopl
BK=black tak mi się zdaje ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:12.