![]() |
Nie mam blaszaka. :nie:
A zobacz, jak mi pali Benq w oryginalnej obudowie zewn***281;trznej. http://forum.cdrinfo.pl/698967-post44.html :rozpacz: :mruga: |
bardzo dziwne są te pojedyncze wysokie piknięcia na błędach PIF, niby wszystko OK a tu nagle taka bomba
czy gdybyś powtórzył test to te piki będą zawsze w tym samym miejscu ?, przypomina mi to trochę testowanie w KProbe na Litku gdzie jest nawet specjalna opcja do usuwania podobnych rzeczy |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Przerwałem skanowanie, bo dalej już nie miało sensu. |
Cytat:
Do zewnętrznego zawsze wal EXT :taktak: Znam sprawę z autopsji A słuchaj W tym laptopie to jaki tam chipset na MOBO siedzi? :pytanie: |
Krótkie podsumowanie
Witam
Jestem laikiem w temacie nagrywarek itd. i g***322;***243;wnie za wasz***261; sugesti***261; planuj***281; zakupi***263; na dniach pionierka i tu moja pro***347;ba o takie kr***243;tkie podsumowanie. Jaka jego konfiguracja jest najlepsza (jaki soft itp.) oraz jakie p***322;ytki wypadaj***261; najlepiej na nim w stosunku jako***347;***263;/cena. Sporo umieszczacie wykres***243;w itp. danych jednak nie bardzo jestem w stanie je ogarn***261;***263;. I jeszcze jedna pro***347;ba, jak go przetestowa***263; po zakupie ***380;ebym mia***322; pewno***347;***263;, ***380;e nie kupi***322;em szwankuj***261;cego urz***261;dzonka. Z g***243;ry wielkie dzi***281;ki |
Cytat:
Krótko wgrać bios (moja propozycja) 1.29 od A11XL i nagrywać wyłącznie na Verbatimach +Rx16 stałą predkością 6x. Dlaczego tylko na Verbatimie ? Bo na innych nośnikach nagrywają testerzy po to, żeby przekonać się, że Verbatim najlepszy. :spoko: :) |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Z jakością poszczególnych partii Verbatimów też różnie bywało (wiedza z forum). Inne wynalazki można pozostawić pasjonatom "okazji". :) Kiedyś - jakieś 2 lata temu - była dyskusja na temat trwałości\jakości\ceny różnych nośników. Ponieważ trochę czasu minęło, mogę zamieścić obiecane wtedy skany: Platinium +Rx8 palony 4x Pioneer 108A 1.06 (1.10?) Załącznik 34832 Platinium +Rx8 palony 4x Pioneer 108A 1.06 (1.10?) Załącznik 34833 Obie płytki mają ponad 2 latka... :) |
Oczywiście, jeżeli ktoś przedstawi skany na Pioneerze PIE=0 i PIF=0
To też mu uwierzymy :taktak: :glaszcze: |
A kto to wie co jest prawdą. :idea:
:) |
Cytat:
Podpierając się wiedzą i doświadczeniem oraz zdrowym rozsądkiem Możemy domniemywać co jest bliższe prawdy A tu typowo dla nowej zabawki darowanej dziecku Wraz z nową tylko możliwością testowania na Pioneerze Nagle robimy 180 stopni zryw i pałujemy się teraz przy tym :ysz: A gdzie rozum? :idea: Takie przypadki znane są na forum bardzo dobrze dzięki Głównemu Mieszaczowi aka Wizjoner W przeciągu jednego dnia wszystko lega w gruzach Płyty wypalają się średnio kilka, kilkanaście procent lepiej Na wykresach pojawiają się nowe finezyjne krzywe A wszystko to tylko dlatego, że ktoś dał nową możliwość A ona stała się od razu nową religią, a raczej chyba Bożkiem :help: Dzięki forumowemu Prorokowi oczywiście :rotfl: Puenta: Myślenie jest w cenie :czytaj: :czar: |
Cytat:
Rozumiem, że chodzi o napęd podłączony do portu USB, bo jak wyjmiemy urządzenie na zewnątrz to każdy będzie zewnętrzny ;), a może być wtedy podłączony bardzo różnie SATA, EIDE czy USB właśnie. Prawdę powiedziawszy myślałem, że napędy zewnętrzne różnią się nieco sprzętowo i wymagają właśnie w związku z tym innego biosu. Potem wyczytałem jednak, że zmianie ulega jedynie sprawa transferu i opróżniania bufora, a w związku z tym może rzeczywiście przy podłączeniu zwykłego napędu wewnętrznego do USB za pomocą adaptera USB2IDE ten bios będzie lepiej działał. Najlepiej chyba po prostu wypróbować. Cytat:
co do sprawy testów, to ja obudziłem staruszka Litka i robię testy w KProbe - one wydają mi się najbardziej zgodne z rzeczywistością, potwierdza to zresztą ogrom innych osób |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 34836 Tylko co to ma do rzeczy? ;p A co do sprzedaży, to się jeszcze wstrzymam, potestuję flashowanie na 111L, może pomoże... :hmm: |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Na przykład w przypadku płyt z nForce2 USB jest bardzo kapryśne :taktak: Tam ważny jest też dobór odpowiednich sterów do chipsetu Ale ty jak mniemam wszystkie najnowsze stery masz zainstalowane? :pytanie: Te tam Intel cośtam Utility i inne sprawy? Bardzo ważny jest tech chip sterujący zastosowany do kieszeni zewnętrznej czy też do przejściówki IDE2USB Zauważyłem generalnie bardzo dużą niechęć chipsetu nForce2 do współpracy z chipami Ali czy VIA Z chipem Neca jest OK Ale Benio też chyba rozczarowuje, a w oryginalnej obudowie raczej nie powinien Więc cóż można powiedzieć jeszcze ponad to poza tym, że problem jest bardzo złożony? :> Spróbuj flashnąć na EXT 8.29 dla 111L :mruga: |
Ilość załączników: 2
Imation DVD+R x8 burn x8 @111L 8.29 USB
Załącznik 34840 Imation DVD+R x8 burn x8 1655 BCIB Załącznik 34841 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:56. |