Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Ogame - kosmiczny rts online (https://forum.cdrinfo.pl/f25/ogame-kosmiczny-rts-online-47841/)

.::piotrek::. 16.02.2005 09:55

Cytat:

Napisany przez imola
Ściągnij sobie symulator walki, speedsim, jest podany kilkanaście postów wczesniej. Z moich symulacji wynika, że potrzeba aby ktos Ci wjechał 5 lekkich i 4 ciężkie i będzie nieciekawie. :\

Leee tam Imola, ty od razu tak pesymistycznie ||, a ja patrze optymistycznie na swiat w ogame.pl i w kazdym widze sojusznika ;p Co do tego programiku to mam na kompie tylko jeszcze ani razu go nie wlaczalem, szkoda mi narazie surowcow zeby rozbudowywac swoja flote. Narazie sie skupilem glownie na rozbudowie mojej planety i badaniach :smutny:

imola 16.02.2005 10:11

Cytat:

Napisany przez .::piotrek::.
Leee tam Imola, ty od razu tak pesymistycznie ||, a ja patrze optymistycznie na swiat w ogame.pl i w kazdym widze sojusznika ;p Co do tego programiku to mam na kompie tylko jeszcze ani razu go nie wlaczalem, szkoda mi narazie surowcow zeby rozbudowywac swoja flote. Narazie sie skupilem glownie na rozbudowie mojej planety i badaniach :smutny:

Nie no ja też na badaniach się skupiam, chce jak najszybciej statek kolonizacyjny wystawić 8 )

knydel 16.02.2005 10:17

Imola jak Ci idą badania nad tym - troche to kosztowne :/ - ja teraz zbieram na impuls 3 lvl

Berion 16.02.2005 10:19

Cytat:

Napisany przez knydel
[...] troche to kosztowne :/ - ja teraz zbieram na impuls 3 lvl

Mnie brakuje tylko to i kolonizacja [36 pkt.]

imola 16.02.2005 10:22

Cytat:

Napisany przez knydel
Imola jak Ci idą badania nad tym - troche to kosztowne :/ - ja teraz zbieram na impuls 3 lvl

No właśnie ja też, starsznie to kosztuje, szczególnie kryształu, nie mówiąc juz o samym staku.

Predi 16.02.2005 10:25

hej a jak to jest.... podczas najazdu na mnie trace tylko surowce czy jeszcze jakies budynki? (floty nie mam :D )

imola 16.02.2005 10:29

Cytat:

Napisany przez Predi
hej a jak to jest.... podczas najazdu na mnie trace tylko surowce czy jeszcze jakies budynki? (floty nie mam :D )

Stracisz połowe surowców i ewentualnie z 30% obrony, reszta jest nie do ruszenia. A satelity słoneczne napewno padną :blee:

MacGyver 16.02.2005 10:31

Ja teraz inwestuje w badania...
...i muszę wreszcie pstawić fuzyjna elektrownia atomowa...bo koszt wybudowania zwykłej słonecznej na lvl 13 jest z deka za wysoki :sciana:

Predi 16.02.2005 10:32

Cytat:

Napisany przez imola
Stracisz połowe surowców i ewentualnie z 30% obrony, reszta jest nie do ruszenia. A satelity słoneczne napewno padną :blee:

dzieki, to tak jak mialem nadzieje ze jest :D spoko :D obrony nie mam, satelit nie mam, surowcow nie mam bo ciagle wydaje :D - atakowac mnie :D

MacGyver 16.02.2005 10:36

Jak u Was z obroną???
U mnie puki co 1x wyrzutnia rakiet oraz 3x działka laserowe...

imola 16.02.2005 10:36

Cytat:

Napisany przez Predi
dzieki, to tak jak mialem nadzieje ze jest :D spoko :D obrony nie mam, satelit nie mam, surowcow nie mam bo ciagle wydaje :D - atakowac mnie :D

No nie ma sprawy, zaraz wystawie kilka lekkich mysliwców i potrenuję atak na tobie || ;)

Predi 16.02.2005 10:39

hmmm nie ma sprawy.... ale myslalem ze w sojuszu to jest tak ze sobie pomagamy a nie sie atakujemy??? ;) :D

MacGyver 16.02.2005 10:50

Cytat:

Napisany przez Predi
hmmm nie ma sprawy.... ale myslalem ze w sojuszu to jest tak ze sobie pomagamy a nie sie atakujemy??? ;) :D

a gdzietam ;p
W celach edukacyjnych atakujemy 8 )
To na kim mogę wypróbować Gwiazdę Śmierci :fiu: :P

aeiouy 16.02.2005 10:51

Witam.
Przez przypadek złamalem regulamin:( i chce odstapic swoja 2-ga planete w dobre rece.
Mam kilka warunków :
1. Musi sie ten ktos zapisac do sojuszu CDRINFO :D
i rozwijać ja a nie znudzi sie i juz nie bedzie sie jemu chcialo grac.
2. nie moze posiadac planety na universum 1
Planeta jest na universum 1

opis planetki
12800 km (38 /163 pol)
Temperatura ok. -22°C do 18°C
Polozenie 1:260:10
Punkty 41 (Miejsce 2601 z 8899)

SUROWCE

Kopalnia metali (Poziom 9)
Kopalni krysztalow (Poziom 9)
Syntezator deuterium (wytwornia ciezkiej wody) (Poziom 5)
Elektrownia sloneczna (Poziom 11)

Badania

Technika energetyczna (Poziom 2)
Naped spalinowy (Poziom 1)
Technika laserowa (Poziom 1)

BUDYNKI

Fabryka robotow (Poziom 2)
Stocznia statkow kosmicznych (Poziom 1)
Laboratorium badawcze (Poziom 1)

jak narazie to surowcow jest
Metal Krysztal Deuterium Energia
5.368 978 1.039 42/627

Planeta nie ma zadnej obrony. Ja jej juz nie ruszam niech wydobywaja sie surowce dla przyszlego wlasciciela:)
Planeta nie jest w sojuszu cdrinfo. (mam nadzieje ze jeszcze nie jest:) )
Wieczorem odpisze chetnym i wybiore najlepszego kandydata dla mojej dziecinki;)

Pozdrawiam

ThanatoS 16.02.2005 10:54

Ja wieczorkiem buduje sobie flote z ciezkich mysliwcow, trzeba bedzie wspomagac sojusz.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:53.