Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nośniki optyczne

Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.05.2004, 18:55   #661
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez dk75
Swoją drogą to TDK-RW mają kod [PHILIPS041], płytki Philipsa mają kod CMC a na stronie CMC się chwalą certifikatami Philpsa... żeby i to nie była mina...
Philips ma licencje na plyty DVD i CD. Wszyscy producenci musza mu placic 'hardz' od kazdej wyprodukowanej plyty. Sam juz wlasciwie nie produkuje - bo po co - wystarczy oplata z licencji.
pawelblu jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.05.2004, 08:10   #662
alf
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.11.2001
alf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
widziałem nośniki dvd philipsa w hipermarkecie, ale nie kupuje bo nie mam do tej firmy zaufania....
alf jest offline  
Stary 08.05.2004, 14:01   #663
zavader
Bywalec

Data rejestracji: 08.05.2004
zavader w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam!
Jestem to bardzo nowy [co widac] wiec sie witam
Mam kilka pytan odnosnie DVD-RW ktora chce sobie kupi.
MODEL: 851S
Cena przyzwoita [360zl] wiec kupuje i teraz pytanko - czy to dobry wybor i na jakich nosnikach nagrywac? Z tego co wyczytalem to TDK i VERBATIM, reszta ta badziewia Nie szkoda mi kasy wiec prosze o konkretne informacje
Pozdrawiam
zavader
zavader jest offline  
Stary 08.05.2004, 14:12   #664
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zavader
Z tego co wyczytalem to TDK i VERBATIM, reszta ta badziewia Nie szkoda mi kasy wiec prosze o konkretne informacje
No to nie masz problemu, trzymaj się tych 2 produc. a bedzie ok, więcej tutaj ...
Stary 08.05.2004, 14:31   #665
karrde
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.03.2004
karrde w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wpadly mi rece PRINCO DVD-R x4 z nowej dostawy, spalilem jedna na probe a o to wyniki
Disc Type DVD-R
Book Type DVD-R
Manufacturer Princo Corporation
Media ID PRINCO
Protection System None
Region 1,2,3,4,5,6,7,8
Capacity 4,10 GB
Free Size 0,00 GB
Free Blocks 0
Number of Layers 1
Linear Density 0.267 um/bit
Track Density 0.74 um/track
Maximum Read Speed 7,7x
Maximum Write Speed 4,0x
Current Write Speed 4,0x CLV
Write Speed Performance Descriptor 1 4,0x CLV
Write Speed Performance Descriptor 2 2,0x CLV
Dołączone obrazki
File Type: png princox4a.PNG (8.6 KB, 629 oglądane)
karrde jest offline  
Stary 08.05.2004, 14:56   #666
zavader
Bywalec

Dziki az Info Yoda Tylko mam jeszcze pytaie odnosnie tego "Gdzie" - zawsze kupuje na gieldzie nosniki, ale tam to sa chyba "spadniete z transportu"... Wiec co - allegro? Supermarkety? Sklepy firmowe? No i jeszcze odnosnie samej nagrywarki - dobra jest?
zavader jest offline  
Stary 08.05.2004, 21:54   #667
ratat
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.03.2004
ratat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez zavader
Dziki az Info Yoda Tylko mam jeszcze pytaie odnosnie tego "Gdzie" - zawsze kupuje na gieldzie nosniki, ale tam to sa chyba "spadniete z transportu"... Wiec co - allegro? Supermarkety? Sklepy firmowe? No i jeszcze odnosnie samej nagrywarki - dobra jest?
Na Allegro kupiłem właśnie 25 Verbatim Pastel za 155PLN+wysyłka. Nośnik TY, więc wygląda, że będzie świetnie. Mam litka 451s, ale jeszcze żadnej nie nagralem - koncze zapas Platinum DVD+R (Ricoh, też dobra firma). Jesli nie masz kasy to kup te Platinumy, ale koniecznie w pudelkach - uwaga jednak, bo np. u mnie wykresy w KProbe nie są piękne, choć płyty chodzą normalnie (to, jak można poczytać na forum, zależy już od egzemplarza nagrywarki)
ratat jest offline  
Stary 09.05.2004, 08:27   #668
zavader
Bywalec

Witam!
Ja na swojej CD-RW nagrywalem na Platinium, Acer [takie, ale byle jakie, na nich mam 90% muzyki] i na TDK [ale tylko wazne rzeczy bo drogie jak &$%^%$^] wiec chyba trzeba zmienic przyzwyczajenia
zavader jest offline  
Stary 09.05.2004, 21:27   #669
lukk21
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.05.2004
lukk21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam!! zarejestrowalem sie przed chwila aby sie podzielic uwagami/zapytac...uzywalem do tej pory dvd+r tdk lub verbatima (ricoh,mmc,ty only!!)...wczoraj pojechalem do TESCO i kupilem dla proby MEMOREXA BOX DVD+R...okazalo sie ze jest to CMC...ale wypalilem...i co wypalilo SIE B. DOBRZE!!! zadnych bledow w tescie pow. nero(100% do odczytu)...wykres w kprobe tez nie odbiegajacy "zbytnio" od tdk+r(ricoh)....pojechalem jeszcze raz wieczorkiem i kupilem 5 (1 szt. - 6,99zeta)....moze poprawa ze strony cmc moze "lepsze" firmy jak memorex kupuja "lepsze partie" cmc, a te gorsze ida na dyski za 3 zeta?? ja w kazdym badz razie polecam...a co wy sadzicie??
lukk21 jest offline  
Stary 09.05.2004, 22:36   #670
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kowanski juz od dawna pisal ze memorexy +R od CMC to za***iste plyty. U mnie pala sie powiedzmy niezle - tzn jestem zadowolony ale nie wniebowziety.
pawelblu jest offline  
Stary 09.05.2004, 23:21   #671
lukk21
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Kowanski juz od dawna pisal ze memorexy +R od CMC to za***iste plyty. U mnie pala sie powiedzmy niezle - tzn jestem zadowolony ale nie wniebowziety.

moglbys dac linka do tematu gdzie pisze o nich co to znaczy ze "jestes zadowolony, ale nie wniebowziety"? psuja sie po jakims czasie od nagrania mam nadzieje ze nie

NO I CZY oplaca sie w takim razie wziac jeszcze z 5 sztuk tych memorexow 1-4x DVD+R od CMC w Boxach przypominam ze 1 szt. 6,99(tesco) , a tdk i verby u mnie w miescie sa po 9zeta
lukk21 jest offline  
Stary 09.05.2004, 23:25   #672
ratat
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.03.2004
ratat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez lukk21
moglbys dac linka do tematu gdzie pisze o nich co to znaczy ze "jestes zadowolony, ale nie wniebowziety"? psuja sie po jakims czasie od nagrania mam nadzieje ze nie

NO I CZY oplaca sie w takim razie wziac jeszcze z 5 sztuk tych memorexow 1-4x DVD+R od CMC w Boxach przypominam ze 1 szt. 6,99(tesco) , a tdk i verby u mnie w miescie sa po 9zeta
Za 7PLN kupisz na Allegro TDK lub Verby w pudełkach (oczywiście nie opłaca się brać 5, ale więcej - jak najbardziej). Poza tym za 4,5PLN można mieć Platinum z nośnikiem Ricoha...
ratat jest offline  
Stary 09.05.2004, 23:38   #673
lukk21
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez ratat
Za 7PLN kupisz na Allegro TDK lub Verby w pudełkach (oczywiście nie opłaca się brać 5, ale więcej - jak najbardziej). Poza tym za 4,5PLN można mieć Platinum z nośnikiem Ricoha...
allegro odpada...nie bede bawil sie w kupowanie np. 5 czy 3 plyt na allegro 8) ...a wywalic np. 150 zeta na plyty za jednym razem to troszke za duzo jak dla mnie :/

mowisz 4,5 zeta za platinum...hmmm...no ale mimo tego ze te platinumy sa na ricohu (niby bo a nuz trafie na partie "gorszego" cmc - bo z tego wynika ze w tych memorexach siedzi "lepszy" cmc ) to z testow (o ile pamietam) wynika ze az takie super to one nie sa (jak np. tdk na ricohu)...

hmmm...no nie wiem....jesli kowanski poleca to ja moze kupie jeszce 5 poki jest rpomocja(normalnie sa one po 9,99zl/szt.)
lukk21 jest offline  
Stary 10.05.2004, 00:16   #674
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Platki widzialem tylko na Ricohu i Riteku.

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...rex#post254217

Bylo tego wiecej, ale jakos ucieklo.

Dlaczego nie jestem wniebowziety - Platki palily mi sie na 451 troszke lepiej (sa w podobnej cenie). Duzo tansza Esperanza SE (teraz juz po 2,80 za sztuke !!!) palila sie podobnie. A Memorexy nie sa zbyt latwo dostepne i nie rzadko bywaja drozsze z tego powodu.
pawelblu jest offline  
Stary 10.05.2004, 10:39   #675
janaj
Bywalec

Data rejestracji: 10.05.2004
janaj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
INTENSO DVD-R 4.7GB 1-4x

Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tych nośników?

Płyty nagrywają się dobrze (przynajmniej nie ma żadnych informacji o błędzie) ale wariują na odtwarzaczu stacjonarnym np. po pół godzinie odtwarzania filmu obraz amienia się w kalejdoskop kolorowych pikseli wielkości piłek pingongowych. czasami po 15 min. Na komputerze zacinają się poprostu bez atrakcji. obraz i dźwięk się zatrzymuje, a po kilku-kilkunastu sekundach dalej rusza. I nie wiem, czy to wina nośnika, czy coś robię źle przy kopiowaniu filmu.

A kopiuję tak, że: Zrzucam na dysk twardy cały film za pomocą DVDdecryptera. Później kompresuję film do 4.5GB za pomocą NERO RECODE2 i wtedy palę go w NERO 6

Nie mam żadnych komunikatów błędu przy pracy ani dekryptora, ani NERO RECODE. NERO BURNING ROM też mi mówi, że operacja palenia jest succesfull Ale jak odpalam płytę ze skopiowanym filmem, to już nie jest succesfull

Czy to może być wina nośnika? Czy co inne? WIe ktoś coś o tych intenso?

A oto skriny tych płytek INTENSO z DVDspeed. Nie za bardzo wiem co one znaczą, ale może mi ktoś wytłumaczy, czy to dobrze, czy źle

Ostatnio zmieniany przez janaj : 10.05.2004 o godz. 11:40 Powód: aha! tutaj są badania płytki przy pomocy DVDspeed
janaj jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: