![]() |
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Dobrze, wrzucam te wykresy :)
Pierwszy zaraz po nagraniu, drugi to dzisiejszy test. |
Ilość załączników: 2
Wiem, że nie ten temat, ale skoro o tym pisałem, to w celach orientacyjnych wrzucę też wyniki dla TDK. :)
Tak samo - u góry po nagraniu, na dole dzisiaj. Wydaje mi się, że wyniki dobre. :) Co wy o tym myślicie, różnica jest normalna/mieści się w granicy błędu czy powinny mocno stać w miejsu przez cały czas? |
Ilość załączników: 1
I jeszcze jeden test - nagrany przed chwilą Verbatim DVD+R 16x (nagrywany 4x), wersja BOX, MCC 004. Chyba nie jest źle? ;)
|
Wyniki mamy podobne :P
Doradzają mi abym przeobił na 832s. Tylko czy warto ryzykować? |
Cytat:
BTW sprawdziłem jednego Verbatima MCC 003 sprzed ponad roku, screena nie zrobiłem. ;) Wykres PIF jak marzenie, ale PIE pod koniec skacze do jakichś 80-100... Jednak nie stwierdzę czy to wina czasu, myślę że to efekt nagrywania na starym firmware, oraz tego że płytka to taka tania w kopercie, może nawet Pearl White (były MCC 003?)... Zwłaszcza, że nie przechowywana w idealnych warunkach wynik PIF zachwyca. ;) Maximum 2-3. |
Cytat:
|
Ogólnie rzecz biorąc na dziś dzień palenie DL na czymkolwiek nie ma większego sensu, bo nie kalkuluje się zwyczajnie. :P
No chyba, że ktoś chce sobie poeksperymentować, albo musi zrobić kopię filmu z płyty DVD9, a nie ma ochoty na dzielenie czy rekompresję, wtedy jeszcze rozumiem. ;) Może jak płyty stanieją, to kupię nowy palnik, na razie jednak na to się nie zapowiada... |
Cytat:
zamiast kupić nową spawarkę i dorobić skośnookich :uklon: to nie :> tylko męczyć zabytkowego, wspaniałego litka 812S :fiu: takie cuda techniki powinno się przechowywać w specjalnych warunkach, aby potomni wiedzieli jakie palniki były :taktak: co z tego, że dzisiaj mamy super wodociągi jak i tak zachwycamy się rzymskimi akweduktami :spoko: podpadłem już wszystkim moim OT? :rotfl: |
wypaliłem ponad 80 szt Verbatimów+R x16 z v x8 od MCC004
udało mi się "zepsuć" 1 szt. ogólnie płytki bardzo polecam - najwyższa JAKOść |
A co takiego złego jest w tym "zabytkowym" 812S? Nigdy nie paliłem i nie palę hurtowo tysięcy płyt, od początku służył mi do własnego użytku i jak widać całkiem przyzwoicie pali, zwłaszcza na plusach. :) Może w końcu kupię jakiegoś Plextora lub coś takiego, ale zwyczajnie mam teraz ważniejsze wydatki, kusi mnie ten DVD-RAM ale pewnie wydam kasę dopiero gdy spadną nieco ceny płytek DL - proste. :)
|
Cytat:
tylko do muzeum nie trafi... działający :> a wracając do tematu to poprzedni bios 812 nie rozpoznawał Verbatimów 16x i pozwalał je palić 2,4x :| wtedy zmiana na 832 miała sens. |
Cytat:
Cytat:
|
moj litek :D - zbliza sie juz jego kres ;(. Wypalil nie wiecej jak 4k nie mniej niz 3,5k dvd. Nie zapisuje juz na niczym 8x tylko 4x. A wynik jak w zalaczniku. Verba 16x oczywisice :D
|
No nie, ja myślę że ilość płytek wypalonych przez mojego litka liczy się w setkach, do tysiąca mu jeszcze daleko. ;) Wypalałem tylko dla siebie, dla znajomych sporadycznie, tak więc dużo tego nie było. ;)
Do odczytu mam osobny napęd, podobnie jak do nagrywania CD-R. :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:27. |