![]() |
Tyle że o turbikę należy dbać a Ona się pięknie za to odwdzięczy i pochodzi kupę km bez awarii
|
ja dotychczas mialem raczej pecha do uzywek
po czasie uzywanie sluzbowek mialem "reno", potem kupilem g. wszechczasow czylu polo pierwsze auto z ktorego bylem zadowolony to Suzie ;) nadszedl wiekopomny momnet kupna drugiego jak sie od paru stron wynuzam, auto mialo byc tanie w zakupie i uzytkowaniu i to byly podstawowe parametry obecnie mam szeroki kontakt z masci wszelakiej handlowcami, ale aut nowych ci zas glownie jezdza uzywakami :szczerb: i generalnie polecali mi japonce moj guru od uzywek zas powiedzial jasno - jezeli masz w d. wyposazenie i walory estetyczne, to... i moj wybor padl na Suzuki Swift 1.0 wlasnie zostalem posiadaczem (szczesliwym? no Q. JASNE ZE TAK!) takowwego egzemplarza z 2001 roku tego bardzo konkretnie http://otomoto.pl/suzuki-swift-1-0-C12029693.html tel wykonany w piatek, ogledziny w ASO dzis rano, targ dobity w drodze powrtonej (cena z oferty minus moj wklad wynikajacy z ogledzin) umowa i ppieniazki ;p auto juz teraz rdzeiwieje pod domem ;) zobaczymy co dalej generalnie, wiezac opinii kolegow zawodowcow, jak chcesz tani samochod w utrzymaniu to kupuj japonca z malym silnikiem, ktory przez ostatnie 2-3 lata nie zmienial wlasciciela zobaczymy czy sie sprawdzi na ta chwile proponuje strzemiennego pod moje zakup ja juz jestem urzniety ;) wiec przepraszam za niezrozumiale sformulowania (na klawe patrzec musze piszac - znaczy sie jest zle ;) ) http://www.frozendrinksunlimited.com.../margarita.gif |
No to zdrowie pod tego węgierskiego japońca. :piwo:
|
Niech Ci służy na morzach i oceanach :piwo:
Cytat:
Z drugiej strony turbosprężarki mają to do siebie, że jak się zepsują, to silnik po prostu nie korzysta z ich dobrodziejstw, ale pracuje dalej tak jak zwykły diesel. Możesz to potraktować tak, że kupujesz zwykłego diesla, który może mieć "bonusa", jeśli akurat turbina okaże się być w dobrym stanie :) |
Silnik z walniętą turbiną nie jedzie jak silnik bez turbo.
Jedzie gorzej, i to dużo gorzej. A jakie przepały wtedy ma.... |
Cytat:
Oczywiście komputer jeszcze przełącza się w tryb awaryjny i można całe 80km/h za.ierdzielać:haha: |
Wiem że turbina to droga sprawa :taktak: i że nie wolno na zimnym silniku ''gazować'' czy też jak jest gorący od razu gasić :nie: Po za tym jak się kupuje używkę to i tak zawsze coś się znajdzie w niej do roboty-żebym nie musiał to bym nic nie kupował :( mam prawko 20lat ale jazda za kółkiem aż mnie tak nie podnieca :haha: Jeżdżąc z bratem( który uważa się za miszcza kierownicy) kieruję tylko wtedy jak on jest w stanie ''wskazującym na spożycie'' :> inaczej mi nie daje :nie: Ja jestem domatorem po pracy lubię spędzać czas przed PC rzadko gdzieś wyruszam , więc jak wspomniałem to autko ma być ''ekonomiczne'' i posłuszne jak piesek-czekać grzecznie w garażu aż jego pan przyjdzie i ''wyprowadzi na spacer'' :D Dlatego też czy ma ono radio czy tuning w postaci ruły na tłumiku mi powiewa :rotfl: Ale jako taki wygląd ma mieć ;) że z rozrzewnieniem wspomnę dacię 1300 którą posiadałem 2003 r. chodziła jak burza a po lesie latała metr nad ziemią-lałem w nią mieszankę z piły(pracowałem jako pilarz) ale miała obciachowy wygląd :rotfl: i gdzie nie zaszedłem zapytać się o linkę prędkościomierza to widziałem głupie uśmieszki :sciana:
|
|
Cytat:
Cytat:
|
Można o tym podrabianiu poczytać i tu http://www.vwgolf.pl/2009/04/09/jak-kupic-uzywane-auto/ Ogólnie rzecz biorąc i tak kupuje się kota w worku :taktak:
|
zyj dalej w swoim wonderworld ;) to tyle z mojej strony w kwestii podsumowania ;)
i nie myl podrabianych dokumentow z wadami ukrytymi |
No to ja nie wiem, jakiego ty potrzebujesz dowodu, jeśli zapisy prawa cię nie przekonują..
|
|
:wow:
gratulacje |
niech ten Ajsi przestanie bawić się fotoszopem :sciana:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:52. |