![]() |
tengu - mialem okazje jezdzic CX-7 zarowno sprzed jak i po lifcie, zarowno w benzynie jak i w dieslu, zawsze w wersji Sport
auto swietne, nie da sie ukryc, naprawde fajne, szczegolnie po lifcie rewelka ale do cx-9 ma sie nijak to po prostu skrajnie rozne klasy aut, nie wiem, jak Mesiu C i Mesiu S na przyklad a najlepsze, ze kosztuja... podobnie ba, na ta chwile z 3 oferowanych na PL rynku wersji CX-7 dwie wyzsze sa drozsze (i to znaczaco) od CX-9 |
A ja dziś naleje na Shellu ;)
Zimowego gazu.... :D Mazdy są super, szkoda ze ich design do mnie nie przemawia tak jak na przykład Honda (chociaż niektóre modele mają nawet podobne). Oczywiście nie licze Hondy City ;) Ale to wszystko moze sie zmieniać, to co mi sie podoba dziś niekoniecznie podoba mi sie jutro. Jeszcze do niedawna chciałem samochód mały a teraz segment C/D wydaje mi sie ciasnawy ... :D Na dziś podoba mi sie taki ford mondeo: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10516633 4x4, 231KM. Jakoś bym sie przyzwyczaił ;) Za pare lat byłby niezły następca Roverka :) Na rocznik nie patrze - samochód albo mi sie podoba albo nie i wtedy mu rocznik nie pomoże ;) PS. Odebrałem R z naprawy! Nie moge sie doczekać aż wyjde z pracy pojeździć! |
Nom. Ale z Mondeo to na szczescie tylko plyta podlogowa ( z grubsza w mondeo nie ma AWD) i ogolne elementy zawieszenia. Jagi sa bardziej miekkie od mondeo a akurat jednostka 3.0 to cakiem Jaguar. Za to nie bardzo wygodne siedzenia w tym sa. Jakies takie bez wyrazu i siedziska jakies takie plaskie. Sliska ta skóra tez jest. Ale poza tym to jest gites.
|
Cytat:
W mondeo jest AWD ale w pierwszej generacji mondeo, drugiej i trzeciej z tego co wiem nie dawali, nie wiem jak w czwartej generacji |
No a akurat X-type bazuje na gen 3 mondeo. Z elektronika to nie wiedzialem chociaz fakt ze uzywa fordowskich "paleczek" a nie plaskich kluczy natomiast sam design kluczyka jest inny.
W czwartej jeszcze sie nam 4x4 nie trafil wiec nie wiem czy jest ale swoja droga jest duzo lepiej niz w poprzedniku. A m.in. roznica miedzy Vectra a Insignia jest KOLOSALNA (na niekorzysc Vectry) |
Cytat:
Tak grot jest inny ale mozna go zmienic |
Czy ktos z forum mial stycznosc z SEATami ? Najlepiej w wersji 1,9TDi, ostatecznie 1.4MPi.
W gre wchodzi cala hiszpanska rodzinka (ibiza, cordoba i toledo) wszystkie z ostatnich lat produkcji przed liftingiem ktory byl w 2000roku. Zastanawia mnie bardzo jakosc wykonania w tych samochodach (szczegolnie blacha, czy jest ocynkowana?. Czy do 99-00 mozna podlaczyc VAG aby wpelni diagnozowac auto ? Co myslicie o tych modelach ? |
Z Vagiem nie ma problemu. Tylko musi byc to wersja obejmujaca stare VAG cary (czyli wlasnie do 2000 roku)
Ibizy to w zasadzie podrasowane polo. Ogolna opinia o seatach jest taka ze sa zlozone najmniej dokladnie (z hiszpanska fantazja - jak to mowi moj kumpel). I cos w tym jest. Ale ogolnie to sa juz tzw polifty (przynajmniej ibiza). Sam myslalem nad toledo ale bardzo maly wybor jest w UK |
Ilość załączników: 1
Świece zmienione. :D
Nie obyło się bez kłopotów - okazało się, że nie mam długiej nasadki 16, na szczęście w pobliżu (7km) jest sklep, na szczęście był jeszcze otwarty (zdążyłem 15 minut przez zamknięciem), na szczęście sprzedawca nie upierał się, że nie mogę zapłacić kartą przy płatności poniżej 10 euro. :spoko: Starym świeczkom stanowczo już należała się emerytura, choć z drugiej strony, nie wyglądały tak źle (za mojej kadencji przejechały ponad 50 tys. km, kto wie, ile wcześniej). Załącznik 53633 |
A czym się w ogóle wozisz teraz Jou ?
|
|
Ale mają rozwarcie te świece. :O
Jeszcze trochę, a by coś urodziły. :D |
Ale fajne pokrowce :PP
|
Cytat:
|
Oczywiście jeszcze masz czerwono świecące zegary. Na pewno na czerwono :sciana:
A miałem spytać, ile 'zrobiły' te świece, ale widzę, że nie wiesz. Moje dochodzą 100kkm i jeszcze ich nie oglądałem. Jeszcze nie wiem nawet, jakie tam są. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:15. |