![]() |
A moja H nie ma odcinki...
|
A ma zagrodę?
|
No tak ma - powyżej 6400 na obrotomierzu jest czerwone i tak mniej więcej odcina.
A oszczędny, to ma być kierowca, a silnik ma wykonywać to, co mu kierowca każe. Tu wciskając pedał prosisz silnik, żeby przyśpieszył, a on to ewentualnie zrobi bardziej lub mniej, zależy jak uzna, aczkolwiek niekoniecznie. Co do tych świec - to skąd masz te NGK? Poszperałem wczoraj jeszcze po jakichś forach avensisa i toyoty i tam twierdzili, że wyłacznie denso SK20BR11 i żadne inne się nie nadają. Dostępne wyłącznie w serwisie :wow: i po ok 92 pln/szt :O Trzeba będzie jednak zajrzeć pod maskę. |
A ja myślałem że mój ma wysoko odcinkę przu 6800.
Powinno być teoretycznie coś takiego, jak jest u mnie pojęcia nie mam, 180kkm na karku ma. http://www.roverki.pl/modules/Nasze_...es03_wwozn.jpg Niestety Rover do oszczędnych raczej nie należy, ale i tak pali niewiele więcej gazu niż moje Cinquecento 700 || Słyszałem że oprócz NGK bardzo dobrze spisują się... polskie iskry :wow:. Poważnie :D |
Ilość załączników: 1
Cytat:
http://www.ngkntk.pl/index.php?id=13...YOTA&m=Avensis Załącznik 53637 Poszukać Ci ich na ebayu? :idea: BTW - denso bym nie brał - podobno ostatnimi czasy pogorszyły się jakościowo (chociaż w dalszym ciągu biją na głowę badziewie typu bosch). ;p |
Denso są OK.
Do motorka nawet lepsze niż NGK. Jeszcze mam czas, nie śpieszy się :) |
Fiesta diesel mojego dziecka nie chciała przekroczyć 3k obrotów. Dolałem dwa litry E95 i chyba pomogło!
|
zapis PRAWDZIWEJ rozmowy ogladajacego auto ze sprzedawca:
- to diesel czy benzyna - diesel - a jest tez benzyna - jest - a jest taki na oba? |
Fiesta :)
Kombinuję jak gaz założyć :) |
Fiesta diesel dziecka nie powinien przekraczać 3 k RPM w zimie! To niebezpieczne! Szczególnie, jeśli samochód wyposażony jest w biegi... :sciana:
|
Na przelotowych trzypasmowych ulicach jest czarno. Osobiście przegoniłem autko. Dziecko musi wolniej :)
|
Ja w swoim klekocie prawie nigdy 3000 nie przekraczam - to w dieslu nie ma sensu.
|
Ja w Roverku tez często 3k rpm nie przekraczam, bo nie ma potrzeby.
Zwłaszcza w zimie. @superrrmario dolałeś benzyny do diesla? nigdy nie słyszałem o takim zabiegu, jaki efekt to daje? :D Natomiast słyszałem z zagazowanych dieslach, ale głównie w celach eksperymentalnych. |
Ponoć rozpuszcza jakieś wytrącające się na mrozie stałe g... Wlałem tego 2l na 40 ropy. Auto nie miało mocy, dławiło się. Może faktycznie te 3k przesadziłem, ale jeździł jak muł.
|
Filtr się zapchał parafiną... Odbarwiany olej opałowy sprzedają nam na stacjach i potem takie efekty...
Dzisiaj rano długo nie mogłem odpalić na orlenowskiej Vervie. Rozrusznik kręcił jak burza (akumulator naładowany) a silnik nie chciał zaskoczyć, gorzej niż na zwykłej ropie z Orlenu. Przejadę się w końcu na Lukoil. (nie po drodze miałem ostatnio) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:36. |