Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym będziesz jeździł? Wypowiedz się. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-bedziesz-jezdzil-wypowiedz-sie-45882/)

Oktawian89 28.12.2009 10:26

Przekładaniec już prawie skończony :D wczoraj nim śmigałem i ogólnie jest ok . Ulko jeszcze zbierzność zrobić :D i konkretnie umyć :D

Patrix 28.12.2009 23:03

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1068469)
Moim zdaniem jazda na LPG jest nieopłacalna. Mieliśmy różne samochody z różnymi instalacjami, aktualnie w H mam instalację pierwszej generacji (manualne przełączanie). W każdym z samochodów były problemy z gazem i wychodziło w efekcie na to, że zaoszczędzone pieniądze na nie-tankowaniu benzyny wydawaliśmy na inne części.

Rozumiem te rzeczy, że stare auto i dlatego LPG 1gen ale 1gen to już zabytek... i nie pisz, że LPG jest nieopłacalne bo ja w swoim Punto tankuję co jakiś dłuższy czas benzynę za 50,- TYLKO na odpalanie i jazdę przez 1km zanim mi się silnik rozgrzeje i LPG załączy... Przy obecnych cenach paliw nie wyobrażam sobie jeździć na benzynie... 0 problemów, przeglądy zawsze są ok. i pieniądze są zaoszczędzone. :)
Twoje przygody były zapewne pechowe albo instalacje zakładał Ci zawsze ten sam niedouczony mechanik :D

joujoujou 28.12.2009 23:50

@Patrix: ceny paliw są w porządku, w przeciwieństwie do płac.

U mnie benzyna kosztuje w przybliżeniu tyle samo co w PL, ale ja sobie nie wyobrażam jazdy na LPG - ja też sobie tankuję tylko za około 50 (dokładnie, za około 55 euro, raz w tygodniu). :]

Patrix 29.12.2009 01:17

WZGLĘDNIE tanio :D przelicz sobie na złotówki :D
Tu jest niestety POpaprana POlska i droga benzyna (czyt. niskie płace jak wolisz) :D

Nie wiem co macie do tego LPG ale nieważne, ważne, że ja jestem zadowolony z tego co używam :)

icemac 29.12.2009 11:15

ja mam podobnie :P

joujoujou 29.12.2009 12:01

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1070116)
WZGLĘDNIE tanio :D przelicz sobie na złotówki :D
[...]

No ale ja nie używam złotówek. :nieee:

prometeusz 29.12.2009 12:03

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1070233)
No ale ja nie używam złotówek. :nieee:

Ty juz nie pierdziel ze nie wiesz ile zlotowka jest warta:sciana:

joujoujou 29.12.2009 12:08

Dla mnie - 1:1. :]

grzeniu 29.12.2009 15:06

Dobra - to robimy wymianę :D
Może być na zlocie :spoko:

PS Reszta won! Nie wtrącać się.

joujoujou 29.12.2009 16:27

Cfffffaniaczek na resorach się znalazł. ;p

:mruga:

nimal 29.12.2009 23:14

przemyslenia poswiateczne:
majac 515l bagaznika myslalem, ze nie dam rady go zapchac
pare poprzednich prob to potwierdzalo
jednak wyjazd na swieta cala rodzina + prezenty udowodnily cos innego :D
nie wiem, jak, ale jednak - ciasta jechaly na siedzeniu :D

nastepny wozek musi wiec miec wiekszy bagaznik... super, chyba dojdzie jedna cyfra w cenie wobec tego :O

joujoujou 29.12.2009 23:21

Kombi jakieś se kup. :idea:

Albo bardzo dużego dżipa. :szczerb:

nimal 29.12.2009 23:38

mysle o CX-9 - skromne 928l :D
GV V6 wyglada przy nim jak zabawka
teraz tylko znalezc prace, gdzie beda placic tez o jedna cyfre wiecej ;)

Zetoxa 30.12.2009 07:08

tylko ostrożnie Nimal, niektóre autobusy lubią się palić,
przynajmniej w Wawie:sciana:

nimal 27.01.2010 23:07

mialem dzis okazje przez caly dzien gadac o samochodach z klasy srednich suvow, ogladac je i jezdzic nimi
:D
przemyslenia po (wybrane):
- Kuga - kto to q kupuje, tragedia, nawet dla mnie siedzenia byly za waskie! male to to, slizgalo sie jak durne nawet tam, gdzie zwykle samochody nie mialy problemow
- RAV4 - najgorsze auto ze stawki - silnik do d., buda buja, malo miejsca, skrzynia z autobusu z lat 70', zero kontroli nad napedami
- Tiguan - pozytywne zaskoczenie, szczegolnie DSG, tylko zeby to to jakies funkcje mialo, to cena idzie w kosmos, troche maly i ogolnie wyglada jak golf na wrotkach
- Grand Vitara V6 - klasa sama w sobie, ludzie sie czepiali hydrokinetycznej skrzyni, ale ja ja uwielbiam za totalna przewidywalnosc, super ekonomika, rewelka osiagi, jedyne V6, jedyne prawdziwe 4x4, jedyna rama, jedyny reduktor w tej grupie aut
brew liczbom jedno z najwiekszych w srodku aut
- Outlander - swietne wyposazenie, ogromne auto, tylko ten silnik i skrzynia - dla milosnikow TDI
- CX-7 - drozsza wersja kosztuje sporo wiecej, tansza jest uboga, silnik common rail, wiec ostroznie z paliwem, nie daje rady w kopnym sniegu
- X-Trail - strzasznie brzydki z zewnatrz, w srodku jeszcze gorzej, za to naprawde milo jezdzi, intuicyjna obsluga, wrazenie jak z terenowki, choc to tylko suv z haldexem

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:27.