![]() |
Olej, to olej, ma mieć odpowiednią gęstość i jakość, no jeszcze cena ważna. Wnikać w jakieś pierdoły, to może ważne dla podrasowanych silników, dla normalnych samochodów znaczenia nie ma. :nieee:
|
Cytat:
Cztery lata jeżdżę na jednym oleju... |
pewien Angol jeździł 12 lat, tylko dolewki robił :spoko:
|
Cytat:
|
Ja mam mobil1000 :spoko: Dziś mój bidny golfik dostał w dupę jak nigdy :buu: rano nie odśnieżona droga przez pola do asfaltu -musiałem jechać na dwójce i wszystkie zaspy brać z tarana ,koleś który jeździ ze mną był pełen podziwu :taktak: ale trzeba było parć do przodu-bo ani się wycofać ,ani gdzie zawrócić ,jak wjechałem na asfalt to musiałem poobmiatać maskę i światła bo nic nie było widać:sciana: Ale powrót miałem jeszcze gorszy k***abyło +2 wcześniej przez pół dnia padał deszcz-wszystko to osiadło i nie dało się jechać :sciana:tylko jedynka i dwójka ponad 2tys. obrotów no i golfik się przygrzał-na blacie normalnie 90* ale w środku gorąco i czuć było smród :'( nie wiem co będzie jutro,może lekki mróz i po swoich śladach będzie łatwiej? podjadę kawałek-jak będzie ciężko to nie jadę do roboty :nie: Mam do Was pytanie czy takie obroty i niskie biegi są szkodliwe dla diesla?????:help:
|
diesel to chyba nie lubi jakichkolwiek obrotów ;)
turbo benzyna to jest to :P |
Trzeba mu jeszcze jedną czerwoną klapkę na chłodnicę dołożyć. :taktak:
|
Cytat:
|
Co zrobiłeś z osłoną silnika dolną?????????????????:ysz:
|
Ja bym pług mu przyczepił, golf ma to do siebie, że dobrze po śniegu idzie, od razu by drogę powrotną robił. :D
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
tak to wygląda-przez wlot powietrza nigdy śnieg się nie dostanie pod maskę co najwyżej zakleisz wlot powietrza -tak są kąty dobrane:) Jak już to dołem się dostaje jak osłony nie masz??? http://allegro.pl/oslona-oslona-siln...399108331.html |
Osłonę mam ,chociaż już troszkę sfatygowaną -kiedyś wymienię :taktak: pod rejestracją w golfie jest plastikowa kratka (widać chłodnicę) i lazł mi tam śnieg ,nie chciało mi się tam codziennie gmerać patykiem -więc zakryłem pleksi ,w niczym to nie przeszkadza -nie grzeje się ,ani nie jest cieplej.
|
Nie grzeje się, tylko czuć smród :rotfl:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:10. |