![]() |
Cytat:
Co jej zrobiłeś?? :> :szczerb: |
Nic jej nie zrobiłem - jeździłem po swojemu, czyli jak wariat (a nawet gorzej).
Kolega mechanik właśnie jedzie do północnej po skrzynię. Razem z robocizną przekroczę 600 euro. :| Rozwaloną skrzynię mam zamiar rozebrać i porobić zdjęcia tego, co w środku zostało. |
U nas na szrotach pełno takich skrzyń. Ale wszystkie prawostronne :(
|
I tu jest sęk.
Te prawostronne się nie sypią. |
Cytat:
Tylko pod żadnym pozorem nie kupuj skrzyni z systemem Launch Control, bo znowu zepsujesz! :D |
Cytat:
Tymczasem okazuje się, że do każdej wersji silnikowej jest inna, a było ich trochę (1.4, 1.6, 1.8-4WD, 1.9D, 2.0D4D). A do "mojego" 1.4 są 2 wersje - na prędkościomierz analogowy, albo na cyfrowy. Oczywiście z innych modeli (np. avensis) też nie pasuje. Tak samo nie pasuje z młodszych/starszych wersji (E10, czy E12). |
To faktycznie jakoś drogo ... do roverka skrzynia R65 to koszt ok 500zł czyli ze 100 pare euro.
Ale z anglika to pewnie można ją dostać za darmo, a nawet jeszcze dopłacą żeby ją zabrać :szczerb:. Tobie wyjdzie prawie 2500zł :ysz:. Ale trzymam kciuki ! |
Mój mechanik za wyjęcie silnika w celu zmiany sprzęgła bierze 400 złotych, ciekawe ile za wymianę całej skrzyni... :hmm:
|
No to jak on wyciąga silnik a nie skrzynię to mu gratuluje :D
|
Nie wiem co on wyciąga, tak piszę, bo wiem, że coś tam trzeba mocno wyciągnąć.
|
Skrzynie wyciąga :D a nie silnik.
Jak bierze za to 400 zł w Wawie to cena dobra. |
Total price = 705. :buu:
|
Cytat:
jak w ***8364; to dość sporo jak na Polskę, no chyba Irlandię też ... |
No niestety złotówek nikt tu nie honoruje. :nieee:
Mam chyba pecha - 4 lata nic się nie działo, a dziś alternator się odezwał - jęczy i rzęzi, choć ładuje. Tym razem będzie taniej - 50 euro na szrocie + sam wymienię (chyba). |
Pamiętaj żeby odpiąć aku przed wymianą :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:55. |