![]() |
Zdajesz sobie oczywiście sprawę, że całoroczne są czymś w rodzaju kompromisu?
W zimie lepsze od letnich, gorsze od zimowych. Latem lepsze od zimowych, gorsze od letnich. :kreci_gl: |
Vector 4S to taki troche mniej kompromis (choć na pewno kompromis, do ostrej jazdy w lecie sie nie nadają!).
Co roku są testowane razem z typowymi zimówkami i co roku wypadaja tak mniej więcej troche wyżej niż w połowie stawki. Nie to samo co UltraGrip, ale lepsze niż nie jedna zimówka :) Tu testy na ten rok: http://www.opony.com.pl/artykul/test...5-r15/?id=1016 Nie ma innej takiej całorocznej, ale ich wadą jest cena. Z własnych doświadczeń - nie mam sie do czego przyczepić. Po ostatnich opadach nawet ABS nie chciał mi sie włączyć za bardzo, a w lecie jest OK (mam 112 kucy). To ich drugi sezon. Sporo kosztowały, ale nie żałuje. PS. Żebym nie zapeszył bo za oknem sypie jak cholera...:ysz: |
Cena nie do przejścia. :sciana:
|
Na szczęscie mam tylko 185/60/R14, bo faktycznie byłoby krucho ||
Wciąż mi wyszło taniej, niż przy dwóch kompletach, choć rok temu były jeszcze droższe. Do samochodu dodane były stare opony "Kama", na którym nie dało sie jeździć ani w zimie ani w lecie :D No i mam tylko jeden zestaw felg, więc sporo mi w kieszeni zostało. Dziś było bardziej ślisko. ABS się włączył. Dwa razy :w00t:. Tacie na Ultragripach 7+ włacza sie częściej. WTF :hmm: Po drodze wypychałem trzy samochody, ale Rover niczym Land Rover przejechał przez wszystkie zaspy. Następne też takie kupie, jak mnie cena nie zabije :taktak:. |
w zabytku (czyli swistaku) jezdze caly rok na zimowkach
zero problemow :) |
W moim lotusie (Tico) mam Debice D124 bo nie spiesze sie ze zmiana na zimowe i po zasypanym slasku jezdzi sie fajnie. Jeszcze nie mailem problemu zeby skads wyjechac.
|
na ja po ostatnich opadach na letnich i z zestawem ratunkowym łopata + kolega ledwo co po mieście jeździłem ... :D
Teraz mam zimki używki 12 letnie pneumant;y z tyłu z bieżnikiem jeszcze jakies 7 mm i Dunlop SP winter cos tam z 6 mm z przodu .. i dają radę, vectra jak czołg śmiga :szczerb: |
12 letnie opony? :D
To one nie są jeszcze twarde jak kamień? :D |
Pewnie nie są już twarde, bo całkiem popękały. :szczerb:
|
No właśnie nie .. miękkie są i nie popękane ... aż sam się zdziwiłem :D
|
Na mrozy to przydało by się takie coś: http://www.skylark.pl/Oferta-Mini-We...tazem-60k.html :taktak:
|
Kiedyś szwagier miał Webasto w małej ciężarówce Mercedesa, piękne to było, włączał z domu pilotem! zanim się wyszykował, to kabina ciepła, silnik też, coś wspaniałego. :spoko:
Jak musiał w trasie się przespać, to wiadomo... :) |
Tylko cena montazu (4000) spora. Jak ktos mial w "standardzie" to wypas:)
|
Znowu zamontowałem pleksi pod rejestrację w samochodzie przez to cieplej nie będzie-bo zasłania tylko dół chłodnicy-ale przynajmniej nie będzie mi lazł tam śnieg jak jadę po lesie :nie: a śniegu tam było tyle że można by ulepić małego bałwana :D głupio jest pomyślana ta atrapa w golfie.
|
>DejaVu
czego się spodziewałeś? w rajchu tam nie maja tyle śniegu co my. inżynierowie chyba też nie przewidzieli że będziesz po lesie tym jeździł. :P |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:14. |