![]() |
Ta skoda, to świeża sprawa, kupa kasy na to potrzebna, ale gorsze, że silniczek z turbo, jak się nim od początku nie jeździ, to może przykrą niespodziankę sprawić.
|
Cytat:
W jaki rocznik celujesz i ile kasy masz ? |
Rocznikowo to tak 5 lat chyba że coś fajnego ciut starszego , mój klekot już 20letni w kwietniu równe 9lat już nim będę jeździł i żadnej poważnej usterki nie miałem oprócz maglownicy , no ale może czas by było zmienić na coś nowszego :> rok temu władowałem w niego trochę kasy , teraz też coś mi zaczął ''wyć'' wqurvia mnie to , nie wiem czy jest sens ładować w niego szmal ,bo się nie zwróci bo wart może z 5tys? a kasy nazbierało by się trochę więcej jak na nówkę dustera , ale nowego samochodu nie chcę bo po prostu przy moich obecnych zarobkach nie stać mnie na AC , no ale chciał bym oczywiście kupić coś jak najtaniej , bo wiadomo po 50ce to trzeba już myśleć też o emeryturze a skarpeta nie jest bez dna :ysz:
|
Cytat:
forda bym na twoim miejscu brał bo masz większe prawdopodobieństwo dobrej sztuki - przedstawiciele tym nie jeżdżą a i Sebixy tuningować nie chcą |
Ilość załączników: 1
No Panie ale Ford gówno wort :D brat ma fiestę w gazie i się kula :spoko: a o Fuzionie pomyślałem głównie z powodu prześwitu , zimą przydał by się wyższy jak golf , nie koniecznie 4x4 golf daje też radę :spoko:
|
Cytat:
Kia ceed kombi 5cio latek 1.4 w dizelku , gwarancja producenta do 7 lat lub 150tkm do wyrwania w sensownej kasie ;) |
diesle to były 1.6 i 2.0 , 1.4 to najpopularniejszy silnik na łańcuchu wiec typowy kowalski szaleje z zachwytu
|
Cytat:
|
Wy tu gdybu, gdybu o świeżych brykach, a ja na rano przygotowałem już zestaw reanimacyjny dla mojego trupa. :D
Załącznik 131998 W sumie, to by odpalił, ale szkoda rozrusznika, bo trzeba dobre 20 sekund kręcić, a ponieważ jeżdżę ostatnio odcinki po kilometrze, to akumulator i tak warto podładować, a jak już się podłączę, to dmuchnę też na koniec 30 minut ciepłym na silnik. Odpalić muszę o dziesiątej, więc jak ładowanie podłączę po siódmej, to starczy. |
Ty jeździsz na elektryku? :wow:
Tak cichaczem, ni stąd ni z owąd? lol2 |
No, jak mi nie chciał zapalić na podłym paliwie, a zjechał z podjazdu, to podjechałem pod garaż na rozruszniku. :szczerb:
Ogólnie, to KOZAK daje radę, te długie kręcenia nie robią na nim szczególnego wrażenia, rozładował się po jakiś 20 bardzo długich próbach, jak paliwo nie chciało palić. Było tak podłe, że nawet samostart nie dał rady, bo na nim łapał, a paliwa zero. |
A mój klejnot pali , może nie od strzała jak latem ale z aku 8 zima kręci, termostat chyba do wymiany bo nie pokazuje 90* po 18km w kabinie +15 Ale dolny przewód chłodnicy dekor ciepły bardziej letni A górny niegoracy
|
Cytat:
No nie , 1.4 diezel jest jak najbardziej prawdziwy, wlasnie wczoraj bylem po takie z 15r dla kolegi bo sie skusil . |
Cytat:
|
1,4 diesel, to ten z Cytryny? Jeśli tak, to nie polecam.
Trup odpalił od strzału, pół godziny grzania. :> Aku był prawie pełny, zaczął od 6A, po chwili 4A, a po półtorej godziny już 2A. Alternator 90A, to ma czym ładować, nawet na krótkich trasach. :> |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:09. |