Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 23.05.2006, 23:13   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
No , nareszczie sensownie piszesz

Ja już to przerabiałem, wszystko sprawia lepsze wrażenie niż jportal, jeśli by jedynym CMSem na świecie był jportal to wolę w html-u dalej dłubać.

Ja cały czas się Joomla bawię, próbuję przystosować to moich potrzeb oraz na tyle się naumieć by w przyszłości nie mieć podstawowych problemów, pisząc "bawię się" mam na myśli że mam na to tylko około 2-3 godz/tygodniowo (rodzina, dziecka , echhh...)
A dziś fajny komponent zainstalowałem "zoom galery" fajnie chodzi, pewnie wirtualne muzeum się na tym zrobi.
A na edytor może sobie zapodaj mosCE 1.0.3 Final , bo przynajmniej kolorki tekstu i tła idzie zapodać z marszu o innych żeczach nie wspominając.
Jak się wciągniesz i zdecydujesz na joomla to może razem będziemy się wspierać
Zainstalowałem w jakimś katalogu i powoli testuję. Sprawia naprawdę ciekawe wrażenie, chociaż bardzo trudno na początku się w tym wszystkim połapać. Funkcji jest sporo, ale.. no właśnie, przez ich ilość w tym momencie nie potrafię zrobić nawet najprostszego..

To, od czego chciałbym zacząć, to stworzenie dwóch albo trzech działów (w postaci linków w menu głównym), które prowadziłyby do kolejnych poddziałów, gdzie znajdowałyby się artykuły, newsy.. Da się tam w ogóle coś takiego zrobić? A jeśli tak, mógłbyś powiedzieć, w którym miejscu?

Będę się jeszcze bawił, więc może sam w końcu znajdę, ale jakiekolwiek wskazówki na początek bardzo by się przydały. Ewentualnie może masz namiar na jakieś ciekawsze poradniki?

A jeśli chodzi o ten edytor mosCE 1.0.3 Final to jak się go instaluje i używa? Pozwala on na edycję pisanego np. artykułu?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: