![]() |
W zabudowanym terenie nie czuje się wschodu... znaczy wiatru ze wschodu ani Putina... generalnie piwo chłodzę za oknem chwile i już mam lodowate :piwo:
|
Stopnie stopniami, ale czy u was tez wieje taki wkurviający wiatr od wschodu?
Na termometrze widzę niby -12,7 ale z tym wiatrem temperatura odczuwalna jest co najmniej o 10 stopni niższa. |
@Jarson, oj... uważaj, abyś nie został czasem sołdatem na froncie wschodnim... rewolucja już trwa, bolszewia bije się z banderowcami... trudna tam sytuacja, mimo tęgiego mrozu...
|
Cytat:
|
Piknie! Tylko śniegu trochę brak. :czar:
|
@Jarson, ale... rozumiem mrozy największe na Mazurach i Suwalszczyźnie... piszesz o jeziorze, które mogłoby być na 7 miejscu w Polsce, gdzie ty jesteś? Przejazdem na Sybir ?
|
Postałem sobie kilkanaście minut na świeżym lodowatym powietrzu i teoria cyferek na termometrze zamieniła się w dokuczliwą praktykę - jest mi zimno jak rzadko :sciana: -18...
|
-12
:( Ja chce -20!!!!!!!!!!!!!!!!! |
-14,1 widziałem przed chwilą na dole, ciekawe jak ja jutro zapalę, a o 8:30 powinienem wyjechać. :sciana:
|
-13 :(
|
W mojej wiosce -11 stopni, więc nie jest tak źle...
Ciekawe, jaki będzie rekord pogodowy tego roku :) |
Samochód mi wskazał przed chwilą -17,5, a on rzadko się myli. Nawet mnie to nie dziwi, niedaleko jest rzeka a poza tym parę sporych jezior (w tym jedno tak duże, że gdyby leżało w Polsce byłoby tu pod względem wielkości na 7. miejscu), wobec czego zwykle temperatura jest nieco niższa niż w pozostałych częściach regionu (a w regionie obecnie -15). Niebo bezchmurne, więc nad ranem zapewne zobaczę na termometrze ok. -20...
|
-9
12km piechtobusem zrobione, zaluje tylko, ze kalesony ubralem bo mi sie klejnoty mocno spocily k***a |
A u mnie -6 i to jest jak dotąd najniższa temperatura od początku mrozów (czyli od 3 dni)... muszę tak dotrwać do poniedziałku, bo wówczas u mnie prognozują odwilż...
|
Nad ranem było -17, samochód nie jeździł wczoraj i dzisiaj był mały problem z odpaleniem, paliwo nie dochodziło wyraźnie, filtra nie zmieniłem przed zimą, bo przecież zimy nie było... Jak już zapalił za czwartym razem, to spadały mu obroty i na gaz prawie nie reagował, po 30 sekundach mu przeszło.
Teraz zrobiłem rachunek sumienia, filtr zmieniałem 3 lata temu. :szczerb: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:31. |