![]() |
Impreza zjadłaby 18.
|
Nie ma to jak zachipowany CR z lat ~2010 najlepiej z dsg/cvt sama przyjemnosc z jazdy ;) a bezyniaki tylko wachaja spaliny :P
|
Stuninguj jednego i drugiego i zachipuj, to będzie o czym gadać i co porównywać.
|
Ale o czym tu gadac kolega ma 1.8 turbo w bezyniaku po programie i ja zrobilem u siebie w 1.9 klekocie program , znacznie przyjemniej sie jezdzi klekotem bo ma duzy niuton od dolu i maximum mocy u gory a nie tak jak bezyna wszystko u gory :P
|
Benzyna idzie, jak się klekot kończy, no ale to dyskusje na temat wyższości świąt itd...co kto lubi.
Nie robię dużych przebiegów osobówką i dla mnie klekot nie ma sensu. Nie narzekam na to, co mam, choć chętnie bym to jakoś schipował albo coś pokombinował. |
Zapraszam na zrobienie programu ;)
|
Do 1AZ-FSE to se go możesz zapraszać. To nie holcbagen czy inny łopel żeby się go tak łatwo dało zrobić. Małe skośnookie ludziki się postarały. :]
|
Tak sie postaraly ze tych wynalazkow sie nie chipuje bo sie tloki wychodza przez miske lol2 pomijam ze to wolnossacy bezyniak i tam nie co chipowac :P
|
Robiłem podchody dawno temu. Wszyscy wymiękali...i nie dlatego, że tłoki gdzieś wychodzą.
|
Ale tam nie ma co robic programu to jest bezposredni wtrysk bezyny i bylby zajefajny jak by mial turbawke to mozna by myslec o zwiekszaniu mocy , a tak to jedynie mody mechaniczne :P
|
Porządnie zrobiony motorek, aczkolwiek osprzęt nieco kłopotliwy (4 lambdy + katalizatory-bliźniaki w kolektorze wydechowym na przykład), ale raz że ECU tak zrobione że nie pomieszasz, a dwa, że (w przeciwieństwie do tych wszystkich cipowatych turboklekotów) nie są przez fabrykę sztucznie tłamszone, stąd i nic się programowo nie wyciśnie. :P
Ale są przykłady że to i tamto zmieniwszy, całkiem niedrogo się parę kucy doprzęgnie. :> |
Tam nie ma co programowo wyciskac bo to jest WOLNOSSACY bezyniak i o tyle, o ile sondy i inne bajery to nie problem bo mozna je programowo wywalic, co z tego ze mu sie podleje paliwa jak nie bedzie powietrza :P , w takim przypadku pozostaja jedynie mody mechaniczne jak beda dobrze zrobione to powinny dodac ~30% mocy ;) , i nie chodzi tu o turbo klekoty bo sporo jest aut z silnikem bezynowym z turbo ;)
|
No takie opinie własnie usłyszałem.
Brak dostępu do ECU i silnik bez modów mechanicznych (turbo) nie do odczuwalnego podkręcenia. Operacja nieopłacalna. A szkoda. |
Akurat nie u grzenia, ale u siebie powietrza dodałem. :fiu:
ECU zajęło się resztą. 8-) |
A jak?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:51. |