![]() |
Co by nie mówić, to patent jujka u mnie nic nie da. Blokada jest dalej i bez dostępu do ECU nic z tym nie zrobisz.
Oni w ogóle mieli chopla z ekonormami - ten silnik 15 lat temu spełniał przyszłościowe euro4 przy obowiązującym euro2 (chyba), później mu obcięli jeszcze parę KM. A szkoda, bo potencjał w tym motorze jest, tylko przygaszony. |
Pozbadz sie tego i kup jakiegos szmelcwagena czy drabinowoz dresiarzy co tam wolisz aby europejskie i z turbo , wszystkie kitajce sa wyzylowane do granic mozliwosci i tak wyliczone wytrzymalosciowo z jak podkrecisz to korby wychodza przez miske ;)
|
Nie chcę. Ten jest ok, a to o czym dyskutujemy nie ma wiekszego znaczenia - to raczej o poprawianiu dobrego.
Tak czysto akademicko. |
I nadal nie ma w tym nic śmiesznego. :P
|
wróciliśmy wczoraj z Poznania ...
Małysz nas dogonił :( mnie na 20km, icemacową na 21km ... cóż za rok będzie lepiej :D P.S. pogoda wykończyła sporo osób :ysz: |
i tu takze gratulacje!
|
... dla Ajsmakowej, bo kto to widział, żeby facet został w tyle :haha:
Z pozytywów - kupiłem drugą parę Forclazów 500. Pierwsza sprawdziła się rewelacyjnie w górach w zeszłym roku, ale potem została zdegradowana do butów do pracy - a trzeba zaznaczyć, że choć do okazjonalnych prac stricte fizycznych mam osobną parę obuwia roboczego, to samo chodzenie po zakładzie dyskwalifikuje odzież - po kilku tygodniach jest tak przesiąknięta zapachem siarkowodoru i przeróżnych węglowodorów aromatycznych, że można w niej pójść co najwyżej na Doroczny Bal Szambelanów Na Dyżurze :P |
Też dzisiaj kupiłem buty - za 50 zł :D
Chciałem kupić podróbki AirMaxów ale nie chciało mi się czekać dwa tygodnie na paczkę z Chin :rotfl: |
matury na 100%?
|
Jakośtam napisałem :P Polski pewnie >80%, angielski też 70-80%, matma była powalona (jak zawsze :rotfl:) więc nie wiem czy 30% bedzie.
Ale jakoś wynik tych matur mnie za bardzo nie interesuje, i tak nie idę na studia :P |
Cytat:
|
Dla przeciętnego człowieka tak - nie zapominaj że ja jestem amatematyczny, kompletnie nie umiem ogarnąć rzeczy, które niby powinienem umieć w 3 klasie LO. Ogółem wszystko oparte na schematach i wzorach to czarna magia dla mnie.
Polski jest łatwy - wystarczy lektury wkuć, są czasem nudne ale do nauczenia. Reszta to interpretacja wierszy, dzieł itp. - wynajdywanie metafor itp. - to samo robię na codzień, słuchając tekstów piosenek, więc to jest raczej łatwe. Nie mówiąc o tym że przesadzam i nadinterpretuję praktycznie wszystko. Z głupich zasłon w oknie potrafię ułożyć elaborat na temat tego co o egzystencji człowieka i jego roli w życiu sądzi autor dzieła :rotfl: Angielski - wszystko co związane z językami wchodzi mi do głowy bardzo łatwo, oprócz gramatyki - w niej są zasady i schematy i trzeba wiedzieć który schemat wybrać do jakiego zdania (czego ja nie ogarniam i mi się to myli, i częściej polegam na przeczuciu niż na zasadzie). Zresztą po co mi ta matura... |
Cytat:
Gramatyki angielskiego jakoś specjalnie uczyć się nie trzeba. Ucząc się np. zdań z fiszek łatwo zauważyć wzór który się pojawia i powtarza w określonych sformułowaniach. Na takiej właśnie zasadzie oparty jest m.in kurs Blondynka Na Językach. No cóż nie dla każdego są książki Raymonda Murphiego gdzie nacisk kładziony jest stricte na wykuwanie gramatyki. A tu akurat masz racje w kwestii matury. Mając maturę i idąc np. na politologię... potem byś miał sobie za złe, po co tyle lat nauki jak i tak pracy po tym nie ma.... No ale wybierając kierunek na który jest zapotrzebowanie... miałbyś potem przynajmniej lekką pracę za marne grosze - zamiast pracy ciężkiej też za marne grosze ;) |
Tylko dlaczego nie bierzesz pod uwagę możliwości założenia sobie biznesu? To jest o wiele lepsza droga niż praca dla kogokolwiek, a jak biznes nie jest w normalnych godzinach (8-16) to tym lepiej :)
Powiem tak, kolega z LO w drugiej klasie wystartował z biznesem w internecie (ma stronkę i zgarnia pieniądze z reklam czy z czegośtam, nie wiem dokładnie) i zarabia już kasę, a dopiero co liceum skończył. Więc da się nawet bez wykształcenia, tylko trzeba mieć pomysł :spoko: A praca za marne grosze > mamy otwarte granice od 12 lat, więc to nie jest żaden problem :] |
Cytat:
Jednakowoż stwierdzam, że brak wykształcenia nie jest żadnym powodem do chwalenia się.... jest to raczej przykre... chociaż wykształcenie dla samego papieru byle mieć również jest bez sensu... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:53. |